Cara Menelusuri Bingkai Video dengan Bingkai Dengan Pemain Media VLC

Ketika datang ke pemain media percuma, VLC adalah raja yang tidak dapat dipertikaikan. Ia memainkan semuanya - fail, cakera, kamera web, aliran, dan bahkan akan berfungsi dengan fail yang disulitkan codec yang anda muat turun dari beberapa laman web di Eropah Timur (tetapi tolong, jangan muat turun fail pelik dari laman web di Eropah Timur). Ia berjalan di setiap platform: Windows, Linux, Mac OS X, Unix, iOS, dan Android. Oleh itu, jika anda belum menambahkannya ke Windows 10, atau platform apa pun yang anda gunakan, klik Muat turun VLC di halaman ini. Satu ciri VLC yang berguna adalah Bingkai demi bingkai, yang membolehkan anda memainkan video selangkah demi selangkah. Perkara ini sangat berguna jika anda perlu menangkap gambar dari video, atau jika anda hanya ingin memeriksa dengan teliti setiap bingkai lompatan skateboard yang sakit yang anda tangkap di telefon pintar anda.

Cara Menelusuri Bingkai Video dengan Bingkai Dengan Pemain Media VLC

Untuk bermain melalui bingkai video demi bingkai, anda boleh menekan kekunci panas. Pertama, buka video dalam VLC dengan memilih Media >Buka fail; dan kemudian mainkan klip. Sekarang tekan kekunci E. Video akan berhenti sebentar. Sekarang, setiap penekanan tambahan kekunci E akan memajukan video satu bingkai. Untuk memulakan semula video, tekan bar ruang.

E adalah kekunci panas lalai untuk Bingkai demi bingkai pilihan, tetapi anda boleh menyesuaikan pintasan papan kekunci itu dan lain-lain. Klik Alat >Keutamaan > Kekunci panas untuk membuka senarai jalan pintas papan kekunci seperti di bawah. Kemudian tatal ke bawah ke Rangka seterusnya di tingkap itu. Klik dua kali untuk membuka tetingkap yang ditunjukkan di bawah.

Rangka seterusnya3

Cukup tekan butang panas baru untuk Rangka seterusnya untuk mengkonfigurasinya. Klik Jimat butang pada tetingkap Simple Preferences. Kemudian anda boleh menekan yang baru Bingkai demi bingkai jalan pintas papan kekunci.

Anda juga boleh mengaktifkan Rangka seterusnya dengan butang bar alat. Sekiranya belum ada di bar alat main balik anda, klik Alat > Sesuaikan Antara Muka untuk membuka tetingkap seperti di bawah. Tatal ke bawah senarai Elemen Bar Alat sehingga anda menjumpai Bingkai demi bingkai pilihan. Seret butang itu ke suatu tempat ke Baris 2 sehingga anda boleh memilih pilihan pada bar alat main balik.

Rangka seterusnya2

Sekarang anda boleh melalui bingkai video demi bingkai sama ada dengan butang panas atau butang bar alat. Walau apa pun, pilihan ini akan membolehkan anda merakam gambar tertentu dari video dengan Snipping Tool atau VLC Ambil gambar pilihan. Untuk maklumat lebih lanjut mengenai cara menangkap tangkapan skrin di Windows 10, lihat artikel Tech Junkie ini.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found