Cara Lihat Ulasan DoorDash Saya

DoorDash sangat telus terhadap pemacu dan membolehkan anda melihat ulasan DoorDash anda dalam aplikasi pemacu. Ulasan pelanggan adalah kritikal, ingatlah.

Cara Melihat Ulasan DoorDash Saya

Dalam artikel ini, anda akan mengetahui perkara penting mengenai penilaian Dasher anda, mengapa ia sangat penting dan cara melihatnya. Baca untuk maklumat lanjut.

Cara Melihat Ulasan

Menyemak ulasan agak mudah; anda hanya memerlukan aplikasi DoorDash Driver. Aplikasi DoorDash Driver tersedia secara percuma di kedua-dua peranti iOS dan Android dari kedai aplikasi masing-masing.

Inilah cara untuk melihat penilaian anda:

 1. Lancarkan aplikasi DoorDash Driver di telefon atau tablet anda.
 2. Ketik pada pilihan Penilaian.
 3. Anda dapat melihat ulasan pelanggan di sini berserta maklumat terperinci mengenai statistik Dasher anda.

Aplikasi ini sangat digilap dan ringkas, dengan UI ringkas. Ingatlah untuk menggunakan bahagian Jadual untuk membuat rancangan penghantaran, periksa bahagian Pendapatan untuk melihat berapa banyak yang anda peroleh pada hari, bulan, atau minggu tertentu. Bahagian Akaun adalah untuk mengubah maklumat peribadi dan kenderaan anda dan penyesuaian aplikasi.

Lihat Ulasan DoorDash Saya

Ulasan Dijelaskan

Ulasan adalah kritikal, tetapi skor keseluruhan Dasher anda adalah statistik yang paling penting. Banyak faktor yang masuk ke dalamnya, bukan hanya ulasan pelanggan. Untuk mendapatkan penilaian pelanggan, anda perlu membuat sekurang-kurangnya 100 penghantaran, jika semua pelanggan menilai anda.

Perkara itu tidak mungkin berlaku, jadi anda perlu membuat lebih banyak penghantaran. Perhatikan bahawa penilaian ini tidak ada kaitan dengan makanan. Ini berkaitan dengan pengalaman pelanggan dengan anda. Pelanggan mempunyai masa sebulan untuk meninjau anda, jadi jangan berharap untuk mendapatkan ulasan cepat setiap saat.

Sebilangan dari mereka hanya melangkau kajian sama sekali. Juga, ingat bahawa pelanggan tidak dapat menilai anda jika anda belum menyelesaikan pesanan (penghantaran). Skor pelanggan anda adalah salah satu faktor penentu yang paling penting kerana DoorDash dapat menyahaktifkan anda jika lebih rendah daripada 4.2.

Faktor Penting Lain

Selain skor pelanggan, anda juga perlu mempunyai kadar penyelesaian yang tinggi. Dengan kata lain, kebanyakan penghantaran anda mesti berjaya. DoorDash memahami bahawa banyak yang salah semasa penghantaran, jadi mereka menetapkan kadar yang diperlukan hingga 70%.

Dalam beberapa kes, anda akan dimaafkan sekiranya anda gagal menyelesaikan pesanan. Kes-kes ini merangkumi:

 1. Sekiranya pelanggan menukar alamat penghantaran ke tempat, anda tidak mahu berkunjung.
 2. Restoran tertutup.
 3. Sekiranya kad DoorDash anda ditolak semasa pengambilan.
 4. Sekiranya DoorDash atau pelanggan membatalkan pesanan.

Jangan sekali-kali membatalkan pesanan dalam senario ini. Sekiranya anda membatalkan pesanan, anda tidak akan dimaafkan.

Terdapat juga kadar penerimaan anda untuk pesanan melalui DoorDash. Itu tidak mempengaruhi skor anda, tetapi anda boleh menggunakannya untuk rujukan peribadi. Satu-satunya masa apabila kadar penerimaan adalah mustahak adalah jika anda ingin melamar katering (pesanan Drive). Maka kadar penerimaan anda mestilah 80% atau lebih tinggi.

Terakhir, ada statistik masa penghantaran, tetapi ini juga tidak memberi kesan kepada pekerjaan anda. Jangan tergesa-gesa penghantaran untuk memastikan penarafan ini tinggi, kerana tidak akan memberi anda faedah.

Cara Melihat Ulasan DoorDash

Statistik Dasher Anda Berubah Dari Masa ke Masa

Perhatikan bahawa semua statistik anda akan berubah semasa ulasan baru dilancarkan. Yang lebih lama akan diganti dengan yang baru. Namun, anda akan mendapat skor purata yang boleh berbeza, biasanya tidak terlalu banyak.

Namun, anda tidak perlu risau. Skor minimum 4.2 tidak sukar dicapai, dan tidak juga standard kadar penyelesaiannya. Sekiranya pelanggan kurang ajar atau terlalu jauh, anda boleh memilih untuk membatalkan pesanan mereka tanpa akibat.

Cuba dan selesaikan seberapa banyak penghantaran anda jika anda boleh. Jangan sampai di kawasan yang terlalu jauh dari anda. Harap maklum bahawa kadangkala penilaian buruk akan tetap berlaku kerana anda tidak banyak orang yang memberikan ulasan.

Jangan menekankannya. Sekiranya anda menjalankan tugas dengan betul, penilaian anda akan bertambah lama. Berikut adalah beberapa petua untuk skor pelanggan yang tinggi:

 1. Cuba dan sentiasa bersikap sopan kepada pelanggan dan ingatlah adab dan kebersihan anda.
 2. Turunkan kelajuan ketika memandu naik atau keluar dari rumah mereka.
 3. Berhati-hatilah untuk tidak menyentuh barang milik pelanggan.
 4. Cukup cepat, supaya makanan tidak sejuk.

Bersabarlah

Sekiranya penilaian anda di DoorDash salah, jangan biarkan ia mempengaruhi anda. Anda boleh meningkatkan ulasan pelanggan jika anda mengikuti petua dalam artikel ini. Berhati-hati semasa memandu dan bersalin secara umum. Sekiranya anda tidak merasakannya, luangkan masa, tidak ada yang memaksa anda bekerja, dan anda tidak mempunyai kontrak.

Adakah anda berpuas hati dengan ulasan anda? Adakah anda mempunyai petua untuk pemula Dashers? Sertailah perbincangan di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found