Cara Melihat Sejarah Tongkat Api Amazon Anda

Seperti semua peranti Amazon, Firestick juga memantau filem, permainan sukan, rancangan TV, dan apa sahaja yang telah anda tonton. Sekiranya anda ingin menonton semula filem yang telah anda tonton beberapa bulan yang lalu, anda selalu dapat menemuinya dalam Sejarah anda. Anda juga boleh memeriksa sama ada anak-anak anda menonton sesuatu yang tidak seharusnya mereka miliki. Mari lihat bagaimana memeriksa sejarah di Firestick dan melakukan beberapa penyelenggaraan asas.

Cara Melihat Sejarah Tongkat Api Amazon Anda

Lihat Sejarah Firestick Anda

Katakan bahawa anda sedang mencari filem yang anda tonton beberapa waktu yang lalu, tetapi anda tidak dapat menjumpainya. Inilah cara untuk melihat sejarah di Firestick anda dan mencarinya.

 1. Log masuk ke akaun Amazon anda dari amazon.com.
 2. Klik butang Akaun dan Daftar di sudut kanan atas halaman web.
 3. Klik Video Perdana, kemudian Tonton Sejarah.

Semua yang pernah anda tonton di Prime Video akan disenaraikan di sana. Lihat senarai dan klik filem yang ingin anda tonton lagi. Anda juga boleh memadamkan item yang tidak mahu muncul dalam senarai lagi. Apa yang terbaik, senarai ini mengandungi semua yang anda tonton dengan akaun tersebut, tanpa mengira platformnya.

Sebab untuk Mengkaji Sejarah Firestick

Adalah bijak untuk mengkaji sejarah Firestick anda secara berkala. Anda mungkin tersandung pada kegemaran yang lama dilupakan atau filem atau rancangan TV yang anda dekati hati.

Sekiranya anda mengalami hari yang buruk atau suasana pelik dan menonton sesuatu yang anda malu sekarang, anda tidak perlu terus melihatnya. Anda boleh membuang item tersebut dari senarai. Audit sekali-sekala juga membantu anda mengesan jika seseorang telah mengganggu akaun Amazon anda dan menonton video tanpa anda sedari.

Adalah lebih bijak untuk memeriksa sejarah dari semasa ke semasa jika beberapa orang menggunakan peranti ini di rumah anda. Sekiranya anda mempunyai pasangan dan anda menemui beberapa bahan yang dipersoalkan dalam melihat sejarah, anda mungkin perlu bercakap serius dengan mereka.

Sekiranya anda mempunyai anak, anda harus memantau sejarah Firestick. Ini dapat membantu anda menentukan sama ada anda telah menetapkan kawalan ibu bapa pada peranti dengan betul. Sekiranya belum, ini boleh menjadi peringatan bagi anda untuk menetapkannya. Laman web Amazon dapat memandu anda melalui keseluruhan persediaan.

Adalah mungkin untuk mengaudit dan membersihkan sejarah tontonan di mana-mana peranti Amazon. Ini termasuk Firestick, tablet Fire, Kindle, dan lain-lain.

firestick

Kosongkan Cache Anda

Bagus juga untuk membersihkan cache Firestick anda. Untuk memastikan peranti anda berfungsi dengan baik dan meminimumkan kerosakan aplikasi dan masa kelewatan, anda harus selalu mengosongkan cache. Ia mudah dilakukan dan hanya memerlukan beberapa langkah cepat.

 1. Pergi ke menu Tetapan anda dan pilih Aplikasi.
 2. Pergi ke Urus Aplikasi yang Dipasang.
 3. Pilih aplikasi dan kemudian pilih pilihan Hapus Cache.
 4. Ulangi ini untuk setiap aplikasi yang ingin anda hapus.

Anda mungkin hanya ingin menghapus aplikasi terpilih jika mereka memberikan masalah kepada anda, atau anda mungkin ingin membersihkannya semua dan mulai baru. Sekiranya masalah berlanjutan, selalu ada pilihan untuk menetapkan semula Firestick anda ke tetapan kilang dan mulakan sepenuhnya dengan peranti anda.

Petua Lain untuk Firestick Anda

Sama seperti orang, anda mesti menguruskan elektronik anda dan mengikuti kesejahteraan mereka. Ini termasuk secara aktif mengelakkan perkara yang boleh mempengaruhi prestasi. Untuk peranti seperti Firestick, ada beberapa perkara yang boleh anda lakukan untuk memastikan peranti anda dalam keadaan baik.

Seperti yang telah disebutkan, membersihkan cache secara berkala sangat baik untuk memastikan peranti berfungsi dengan baik. Perkara lain yang dapat membantu peranti anda mematikan beberapa perkara di latar belakang yang dapat memperlambat prestasi.

 1. Sekiranya anda tidak bermain permainan, matikan Gamecircle.
 2. Matikan Kumpulkan Data Pengguna Apl.
 3. Matikan kemas kini aplikasi automatik.
 4. Padamkan mana-mana aplikasi yang tidak anda gunakan secara aktif.

Petua kecil ini dapat meningkatkan prestasi Firestick anda atau peranti lain.

sejarah firestick

Ketahui Sejarah Anda

Merupakan amalan yang baik untuk memeriksa sejarah tontonan anda di Firestick secara berkala. Anda mungkin tersasar pada kegemaran lama atau menemui perkara yang memerlukan perbualan. Juga, membersihkan sejarah adalah mudah melalui akaun anda di laman web Amazon. Anda juga dapat memadam cache peranti dari semasa ke semasa agar tetap berjalan lancar. Selain perkara itu, anda juga boleh memadamkan barang yang tidak anda gunakan dan menghentikan kemas kini automatik.

Adakah anda mengkaji sejarah Firestick anda secara berkala? Adakah anda pernah menemui sesuatu yang tidak sepatutnya ada? Beritahu kami dalam komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found