Cara Menonton Waktu Dimainkan di Nintendo Switch

Ada masanya pada awal dekad ketika Nintendo, salah satu pelopor dalam perniagaan permainan, sedang berjuang dengan reaksi suam-suam kuku pada konsol Wii U-nya. Walaupun Sony dan Microsoft menggembirakan pemain dengan platform baru mereka, Nintendo menghadapi usang.

Cara Melihat Jam Dimainkan di Nintendo Switch

Tetapi terima kasih kepada presiden Nintendo, Satoru Iwata, raksasa permainan itu mendorong pengembangan konsol seterusnya ke arah yang baru. Bagaimana jika konsol terbaru mereka boleh bergerak dan tidak bergerak sekaligus?

Dan lihatlah, pada tahun 2017, raksasa Jepun melancarkan Nintendo Switch, dan sejak itu tidak ada yang menoleh ke belakang lagi.

Permainan Berlimpah

Walaupun Nintendo dijangka akan mengeluarkan sekitar 100 judul pada tahun pertama pelancarannya, Switch membanggakan hampir 320 judul pada akhir tahun 2017. Pemain permainan terpesona dengan fleksibiliti konsol, yang membolehkan mereka membawa permainan mereka di luar kediaman mereka.

Yang dimaksudkan ialah pemain permainan tradisional dapat menghabiskan lebih banyak masa bermain Switch daripada konsol pegun seperti Play Station 4 atau Xbox One.

Dengan permainan berjam-jam, anda mungkin ingin tahu dengan tepat berapa banyak masa yang anda habiskan di Switch. Ibu bapa mungkin ingin tahu sama ada anak-anak mereka menghabiskan banyak masa dengan menaiki teksi di Super Mario Odyssey atau melawan panglima perang jahat Ganon di The Legend of Zelda.

lihat berapa jam bermain di suis nintendo

Cara Melihat Waktu Anda

Nasib baik, Nintendo menjadikannya sangat mudah untuk mengetahui berapa jam anda dan anak-anak anda menghabiskan masa bermain Switch. Ikuti sahaja langkah-langkah yang dinyatakan di bawah.

Langkah satu

Pergi ke skrin Profil anda di Nintendo Switch. Anda boleh melakukannya dengan memilih ikon Profil yang terletak di kiri atas skrin Beralih Utama.

Langkah Kedua

Sekarang, tatal ke tab profil untuk mencari jumlah jam yang dimainkan. Contohnya, jika anda ingin tahu berapa jam anda menghabiskan masa bermain Legenda Zelda, tatal ke tajuk permainan yang terletak di kanan bawah skrin.

Anda mesti ingat bahawa jam yang dinyatakan di sini adalah angka anggaran. Contohnya, jika anda hanya bermain permainan kurang dari satu jam, Nintendo akan memberi anda ringkasan mengenai "bermain sebentar". Begitu juga, jika anda telah memainkan permainan selama lebih dari 100 jam di Switch, Nintendo akan memberitahu anda sesuatu seperti ini: "bermain selama 100 jam atau lebih."

Juga, perlu diketahui bahawa log aktiviti tidak dikemas kini setiap kali anda bermain. Nintendo mengemas kini jika terdapat peningkatan yang ketara pada masa anda bermain permainan. Oleh itu, jangan mengharapkan perubahan setiap kali anda mengambil konsol. Dipercayai secara meluas bahawa Nintendo mengemas kini jam setiap minggu.

berapa jam bermain di suis nintendo

Anda Juga Boleh Memeriksa Waktu Rakan Anda

Terima kasih kepada Nintendo, anda juga dapat memeriksa berapa jam rakan dalam senarai anda menghabiskan masa bermain permainan tertentu. Untuk melakukan ini, ketik Senarai rakan terletak di sebelah kiri skrin Profil anda. Sekarang, ketik nama rakan yang butiran waktu bermainnya ingin anda ketahui. Anda akan mendapat log aktiviti yang serupa dengan profil anda, dengan jumlah jam bermain yang disebutkan di bawah setiap permainan.

Ada Cara Lain untuk Ibu Bapa!

Langkah di atas mungkin tidak begitu berguna bagi ibu bapa yang tidak mempunyai akses ke halaman profil anak mereka di Nintendo Switch. Tetapi belum ada alasan untuk khuatir kerana Nintendo sendiri Kawalan ibu bapa aplikasi sedia membantu anda.

Anda boleh memuat turun aplikasi di telefon anda dan menyegerakkannya dengan profil anak anda. Berikut adalah pautan muat turun untuk pengguna Android dan iOS. Sekiranya anda tidak tahu cara menghubungkan aplikasi ke profil tertentu, panduan ringkas yang disediakan oleh Nintendo ini akan membantu anda.

Di sini, tidak seperti di halaman Profil Switch, jam permainan disebutkan hingga minit. Terdapat perincian waktu bermain setiap bulan, serta statistik waktu bermain terperinci untuk hari ini.

Oleh itu, jika anda seorang ibu bapa dan ingin mengetahui berapa banyak masa yang diluangkan oleh anak-anak anda untuk bermain permainan kegemaran mereka, Nintendo telah melindungi anda!

Selamat Beralih!

Mengetahui berapa jam yang anda habiskan untuk bermain permainan di Nintendo Switch sangat mudah. Anda mesti pergi ke halaman Profil anda untuk mendapatkan perincian waktu bermain. Walau bagaimanapun, nombor ini tidak tepat. Sekiranya anda ingin mengetahui angka yang tepat, anda harus menghubungkan profil permainan dengan Kawalan ibu bapa aplikasi pada telefon anda. Di sana, anda akan menemui butiran hingga saat-saat terakhir.

Tukar pemain, jika ada cara lain untuk mengesan data waktu main, sila kongsi dengan kami di bahagian komen di bawah. Ibu bapa, beritahu kami jika Kawalan ibu bapa aplikasi telah berguna atau tidak.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found