Bolehkah Anda Melihat Berapa Banyak TikToks yang Anda Tonton? Tidak Ada Cara Baik

Sekiranya anda telah lama menggunakan TikTok, anda mungkin telah melihat beribu-ribu video setakat ini. Namun, mungkin anda tiba-tiba ingin mengetahui jumlah video yang anda tonton pada masa lalu. Malangnya, TikTok tidak mempunyai pilihan yang membolehkan anda melihatnya.

Bolehkah Anda Melihat Berapa Banyak TikToks yang Anda Tonton? Tidak Ada Cara Baik

Namun, jika Anda cukup gigih, ada cara untuk mengakses fail dengan semua video yang ditonton. Sekiranya maklumat itu berguna, anda telah sampai di tempat yang betul. Artikel ini akan berkongsi petua berguna mengenai cara mendapatkan akses ke semua video yang anda tonton dari akaun TikTok untuk pengguna iPhone dan Android.

Cara Beritahu Berapa Banyak TikToks yang Anda Tonton di iPhone

TikTok tidak diragukan lagi menjadi platform paling cepat berkembang sepanjang tahun lalu. Selain itu, dengan berjuta-juta video yang dimuat naik setiap hari, lalu lintas terus meningkat. Semakin ramai orang menggunakan aplikasi ini, semakin ramai yang ingin tahu berapa banyak TikToks yang sebenarnya telah mereka lihat.

Oleh itu, bagaimana anda dapat mengetahui berapa banyak TikToks yang anda lihat? Cara termudah adalah melalui sejarah video anda di TikTok, tetapi ciri ini masih tidak tersedia untuk kebanyakan pengguna.

Sebilangan orang dapat melihat sejarah tontonan mereka di profil mereka, jadi anda boleh mencuba langkah-langkah ini untuk melihat apakah akaun anda juga berlaku:

 1. Mulakan TikTok pada iPhone anda.

 2. Ketuk ikon "Profil" dari bahagian bawah layar.

 3. Ketuk tiga garis menegak dan cari pilihan "Sejarah Tontonan".

 4. Sekiranya ada di sana, ketik padanya. Anda akan disajikan dengan sejarah semua video TikTok yang anda tonton.

Sekiranya tidak, anda mesti pergi jauh. Anda boleh memuat turun fail aktiviti TikTok anda yang mengandungi semua maklumat peribadi anda, termasuk pautan ke semua video yang pernah anda tonton di akaun anda.

Inilah cara memuat turun fail ini menggunakan iPhone anda:

 1. Mulakan aplikasi TikTok pada iPhone anda.

 2. Ketuk butang "Profil" dari bahagian bawah layar untuk masuk ke profil anda.

 3. Ketuk tiga garis menegak di sudut kanan atas.

 4. Navigasi ke "Tetapan".
 5. Tatal ke "Privasi".

 6. Teruskan ke "Pemperibadian dan Data."

 7. Ketik "Muat turun data anda." Anda akan melihat daftar info yang dapat Anda unduh, termasuk "Profil Anda," "Aktivitas Anda," dan "Tetapan aplikasi Anda."

 8. Ketuk "Minta fail data."

  Prosesnya boleh memakan waktu hingga dua hari, bergantung pada ukuran file. Anda akan menerima pemberitahuan bahawa permintaan itu diterima, dan Anda dapat mengikuti statusnya di tab "Muat turun data". Setelah permintaan anda disetujui, status "Menunggu keputusan" akan berubah menjadi "Muat turun", dan anda dapat memuat turun fail tersebut.

 9. Dapatkan fail dengan mengetuk "Muat turun".

  Fail akan dimuat turun selama empat hari. Pastikan memuat turun fail sebelum hilang. Jika tidak, anda perlu menghantar permintaan lain dan menunggu dua hari lagi.

 10. Fail akan dimuat secara lalai ke folder "Files" di iPhone anda. Sekiranya iPhone anda tidak dapat membuka fail .zip, anda boleh memindahkannya ke komputer anda.
 11. Apabila anda membuka folder, arahkan ke folder "Activity".
 12. Anda akan melihat banyak fail ".txt". Buka yang disebut "VideoBrowsingHistory.txt."

Di dalamnya, anda akan melihat senarai terperinci semua video yang ditonton di akaun anda. Senarai akan mengandungi cap waktu dan pautan ke video juga. Walau bagaimanapun, anda mesti mengira semuanya untuk mendapatkan jumlah yang tepat.

Cara Beritahu Berapa Banyak TikToks yang Anda Tonton pada Peranti Android

TikTok boleh menjadi sangat ketagihan - tidak ada keraguan tentang itu. Sekiranya anda menghitung setiap video yang anda tonton di platform, anda boleh menghitung ribuan. Sekiranya anda cukup berminat dengan aktiviti TikTok anda, anda mungkin tertanya-tanya bagaimana untuk memberitahu jumlah TikTok yang anda tonton pada peranti Android anda.

Sekiranya anda adalah salah satu daripada beberapa pengguna yang bernasib baik, anda akan dapat melihat sejarah video yang ditonton di profil anda. Ikuti langkah di bawah untuk melihat apakah profil anda berkenaan:

 1. Lancarkan aplikasi TikTok pada peranti Android anda.

 2. Ketik avatar anda dari kanan bawah skrin.

 3. Ketuk ikon menu (tiga garis menegak) dan pilih "Sejarah Tontonan."

Anda sekarang mungkin dapat melihat sejarah semua video yang anda tonton di TikTok.

Malangnya, jika anda tidak melihat pilihan "Sejarah Tontonan", ini bermakna anda perlu mencari jalan yang sukar. Tetapi jangan risau - mudah untuk mengikuti langkah-langkahnya. Bahagian tengahnya memuat turun fail ".zip" dengan semua aktiviti yang didokumentasikan dari akaun TikTok anda.

Sekiranya ini terdengar seperti sesuatu yang sesuai untuk anda, ikuti langkah di bawah:

 1. Mulakan aplikasi TikTok pada peranti Android anda.

 2. Ketuk ikon "Profil" dari kanan bawah skrin untuk membuka profil anda.

 3. Ketuk tiga garis menegak dari kanan atas untuk menavigasi ke "Tetapan."

 4. Anda akan diarahkan ke menu akaun. Ketuk "Privasi" dari senarai pilihan dan arahkan ke "Personalisasi dan Data."

 5. Ketuk butang "Muat turun data anda". Anda akan melihat senarai maklumat untuk dimuat yang merangkumi nama pengguna, foto profil, maklumat hubungan, video, sejarah komen, tetapan aplikasi dan banyak lagi.

 6. Pilih "Meminta fail data" dari bahagian bawah senarai.

  Prosesnya akan memakan masa hingga dua hari, bergantung pada ukuran fail. Anda akan menerima pemberitahuan bahawa permintaan anda diterima. Anda boleh menjejaki status di bahagian "Muat turun data". Selepas satu atau dua hari, anda akan melihat status "Menunggu keputusan" beralih ke "Muat turun". Ini adalah ketika anda boleh memuat turun fail dalam format ".zip".

 7. Setelah anda melihat bahawa muat turun sudah siap, ketuk "Muat turun fail."

  Setelah fail siap dimuat turun, fail akan tersedia selama empat hari. Pastikan memuat turun fail pada masa itu untuk mengelakkan daripada menghantar permintaan lain.

 8. Akses fail dari folder "Fail Saya".
 9. Sekiranya telefon anda tidak dapat membuka fail ".zip", pindahkan ke komputer anda.
 10. Buka folder yang dimuat turun dan arahkan ke folder yang disebut "Activity."
 11. Anda akan menemui beberapa fail ".txt". Cari yang disebut "VideoBrowsingHistory.txt."
 12. Buka fail itu.
 13. Di dalamnya, anda akan dapati senarai semua video TikTok yang anda tonton, diikuti dengan cap waktu dan pautan masing-masing.

Selamat mengira video TikTok yang anda tonton!

Petua Bonus

Sebagai pengguna TikTok yang berpengalaman, kemungkinan besar anda menyedari butang "Suka" atau "Kegemaran". Anda dapat melihat sejarah video yang anda sukai dan sukai yang mungkin dapat membantu anda menghampiri matlamat anda.

 • Suka video dengan mengetuk dua kali dan masukkan sejarah video yang disukai dengan mengetuk ikon hati di menu profil anda.
 • Tekan lama video untuk menjadikannya kegemaran atau ketuk ikon "bagikan" dan pilih "Tambahkan ke Kegemaran." Anda dapat mengakses video kegemaran anda dengan mengetuk ikon "Bookmark" di menu profil anda.

Menjejaki Video TikTok Yang Ditonton

Seperti yang anda lihat, tidak ada cara mudah untuk mengetahui berapa banyak video TikTok yang anda tonton. Namun, pengguna yang bertekad dapat memuat turun sejarah akaun mereka dan mencari senarai semua video yang pernah mereka tonton bersama dengan maklumat lain mengenai akaun TikTok mereka.

Artikel ini telah memberi anda maklumat terkini mengenai cara memberitahu berapa banyak video TikTok yang telah anda tonton. Sebaik sahaja pilihan baru muncul, kami akan memastikan anda sentiasa diperbaharui.

Mengapa anda mahu melihat senarai semua video yang anda tonton di TikTok? Adakah kaedah yang disediakan dalam artikel ini membantu anda mencapai hasil yang diinginkan? Sila kongsi pendapat dan pengalaman anda di bahagian komen di bawah.

Recent Posts