Cara Melihat Roku di iPad

Roku, bersama dengan Chromecast, adalah salah satu platform penstriman paling popular di dunia. Terima kasih kepada peranti all-in-one ini, anda dapat mengalirkan kandungan kegemaran anda dengan resolusi tertinggi ke skrin TV.

Cara Melihat Roku di iPad

Namun, jika orang lain pertama kali menggunakan TV, anda mungkin perlu menggunakan Roku dengan peranti seperti iPad. Yang mengatakan, aplikasi Roku rasmi hanya berfungsi sebagai panel kawalan untuk peranti, dan bukan sebagai media player.

Tetapi tidak perlu risau kerana anda masih dapat menonton Roku di iPad anda. Ketahui lebih lanjut dalam artikel di bawah.

Saluran Roku - Streaming Kandungan Roku Secara Langsung ke iPad

Saluran Roku dirilis pada tahun 2018 sebagai cara alternatif untuk menonton kandungan Roku. Walaupun ia tidak mempunyai banyak ciri seperti pemain Roku set-top-box, ini masih merupakan pilihan yang sesuai jika anda ingin menonton Roku dari peranti pintar anda.

Setelah anda menyediakan akaun Saluran Roku, anda boleh menambahkannya ke pemain Roku dan mempunyai semua kandungan saluran yang tersedia untuk ditonton secara percuma di TV skrin besar anda. Sebaliknya, jika anda ingin menstrim hit blockbuster baru-baru ini atau rancangan TV klasik dari komputer atau peranti pintar anda - anda juga boleh melakukannya.

Saluran Roku menawarkan pelbagai program yang berbeza termasuk TV atas permintaan, filem Hollywood terbaru, beberapa filem sinematik, serta berita harian dan rancangan TV kegemaran anda. Oleh kerana program ini diselaraskan dengan peranti Roku, pangkalan data sentiasa berubah dan berkembang, jadi anda akan selalu menerima kandungan baru.

Sekiranya tidak mencukupi, anda mungkin membayar untuk versi premium saluran ini. Ini agak hampir dengan peranti Roku biasa (kotak atau tongkat) kerana anda boleh membayar beberapa saluran teratas seperti HBO dan Showtime dan menontonnya melalui perkhidmatan ini. Anda akan menerima satu bil untuk semua saluran premium di Saluran Roku, yang membolehkan anda memperibadikan pengalaman anda.

roku di ipad

Siapa Yang Boleh Menonton Saluran Roku?

Sekiranya anda tinggal di AS atau Kanada, anda boleh menyediakan akaun Saluran Roku secara percuma dan mendapatkan akses ke semua kandungan yang ada. Versi percuma ini kebanyakannya menggunakan pendapatan iklan untuk meneruskan saluran, jadi anda harus membiasakan diri dengan jeda komersial. Sudah tentu, anda sentiasa boleh memilih versi premium yang disebutkan di atas.

Sebaliknya, jika anda tinggal di luar negara, ada kemungkinan besar Saluran Roku tidak tersedia di negara anda. Walaupun saluran ini telah tersedia untuk beberapa waktu sekarang, sehingga baru-baru ini akses hanya terhad ke Amerika Syarikat. Tidak ada maklumat mengenai kemungkinan pelepasan saluran di tempat lain, seperti negara-negara utama Eropah dan Asia, dan juga Australia.

Masih ada cara untuk melewati sekatan wilayah melalui perkhidmatan Rangkaian Peribadi Maya seperti ExpressVPN. Anda boleh menutupi IP anda dan membuatnya muncul semasa anda log masuk ke suatu tempat di Amerika Syarikat. Walau bagaimanapun, dengan lebar jalur perkhidmatan VPN yang terhad (dan bayaran tinggi jika anda melepasi ambang), biasanya tidak berbaloi.

Bagaimana Menyiapkan Saluran Roku di iPad?

Menyiapkan Saluran Roku adalah proses yang agak mudah. Pertama, anda perlu membuat akaun Roku (jika anda tidak memilikinya), dan menggunakannya untuk mengakses Saluran Roku terus dari penyemak imbas iPad anda. Inilah yang harus anda lakukan:

 1. Lancarkan aplikasi penyemak imbas web kegemaran anda di iPad anda.
 2. Pergi ke laman web rasmi Roku.
 3. Ketik butang ‘log masuk’ di kanan atas skrin.

  log masuk

 4. Masukkan kelayakan anda.

  masuk roku

 5. Ketik butang ‘Log masuk’.

  Sekiranya anda tidak mempunyai akaun, ketuk butang ‘Buat akaun’ di sebelah kanan skrin.

  buat akaun

 6. Pergi ke Saluran Roku.

  Catatan: Sekiranya anda mendapat layar yang mengatakan "Saluran Roku saat ini tidak tersedia di [nama negara Anda]", anda boleh mencuba dengan VPN atau beralih ke perkhidmatan yang tersedia di negara Anda.

 7. Ikuti arahan di skrin untuk menyediakan saluran.

Semasa anda menyiapkan Saluran Roku untuk pertama kalinya, anda boleh menggunakan kaedah yang sama untuk masuk ke dalamnya melalui iPad dan menstrimkan sebarang kandungan dari penyemak imbas web menggunakan pemain terpasang.

Saksikan Roku dari mana sahaja

Sama ada anda menggunakan kereta api atau di bilik tanpa TV, anda masih dapat menikmati sebahagian besar kandungan Roku dari peranti pintar anda. Dalam beberapa cara, ia lebih mesra pengguna daripada peranti Roku yang sebenarnya, dan juga percuma untuk semua orang.

Walau bagaimanapun, anda harus ingat bahawa perkhidmatan ini masih boleh diakses hanya dari AS. Sekiranya anda tinggal di negara lain, memilih perkhidmatan alternatif bukanlah idea yang buruk.

Adakah anda mengesyorkan beberapa perkhidmatan penstriman percuma yang lain di seluruh dunia kepada pembaca kami? Bagikan di bahagian komen di bahagian bawah halaman.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found