Adakah Kamera Web Anda Tidak Bekerja dengan Discord? Cuba ini

Discord adalah sumber yang sangat baik untuk pemain di seluruh dunia. Anda boleh bercakap dengan rakan anda, membuat sembang, dan melakukan streaming semua di satu tempat.

Adakah Kamera Web Anda Tidak Bekerja dengan Discord? Cuba ini

Sekiranya kamera web anda tidak berfungsi dengan Discord, anda terhad kepada apa yang boleh anda lakukan di aplikasinya. Berbeza dengan apa yang anda fikirkan, masalah kamera web anda mungkin tidak berkaitan dengan perkakasan. Terdapat beberapa perkara mudah yang boleh anda cuba agar aplikasi mengenali kamera web anda.

Baca petua, trik, dan penyelesaian yang membolehkan kamera web anda berfungsi dalam masa yang singkat. Perhatikan bahawa kebanyakan masalah ini berpunca daripada bug yang berkaitan dengan perisian atau kekurangan kemas kini.

Terdapat jarang masalah berkaitan perkakasan, jadi pastikan untuk menguji kamera web anda untuk kerosakan yang dapat dilihat.

Pembaikan Webcam

Walaupun anda perlu mengemas kini pemacu kamera web anda secara tetap, berikut adalah beberapa pembaikan tertentu yang dapat menyelesaikan masalah anda pada Discord. Mulakan dengan menukar kaedah yang anda gunakan Discord. Oleh itu, jika anda menggunakan versi penyemak imbas, muat turun Discord untuk peranti anda, dan sebaliknya.

Anda juga boleh menyahpasang Discord dari komputer anda, dan memasangnya semula menggunakan pautan di atas. Selain itu, pasukan Discord rasmi mencadangkan mengeluarkan kamera web anda dari Pengurus Peranti anda.

tidak dapat mengesan kamera

Apabila mengeluarkan kamera anda, anda boleh memasangnya semula dengan mudah. Ikut arahan:

 1. Buka Pengurus Peranti di komputer anda.
 2. Cari kamera web anda, klik kanan, dan pilih Nyahpasang Peranti.
 3. Kamera anda akan dikeluarkan dari komputer anda. Putuskan sambungannya, dan sambungkannya semula. Lakukan persediaan seperti yang anda lakukan sebelumnya.

Cuba gunakan kamera web anda dalam Discord sekali lagi. Pemasangan semula yang lengkap harus dilakukan untuk bahagian Discord. Sekiranya masalah itu berlanjutan, terus gunakan pembaikan umum sehingga kamera web anda mula berfungsi sekali lagi.

Hidupkan Kebenaran Aplikasi

Sama seperti telefon bimbit atau tablet anda, Discord mungkin hanya memerlukan kebenaran untuk mengakses kamera sistem anda. Untuk menghidupkan kebenaran (atau pastikan sudah ada) lakukan ini:

Dengan menggunakan pintasan papan kekunci Win + I, buka tetapan sistem anda. Klik pada ‘Devices’ atau ketik Permohonan Aplikasi ke bar carian dan klik pada pilihan untuk kamera anda. Tatal ke bawah di panel sebelah kanan dan alihkan pilihan untuk Discord on jika belum.

Sekiranya kebenaran sudah ada, jangan risau. Kami mempunyai lebih banyak pembaikan di bawah.

Pembaikan Webcam Umum

Setelah memastikan bahawa kamera web anda tidak rosak, uji dengan aplikasi lain yang memerlukan kamera. Yang terbaik untuk ujian adalah aplikasi kamera terbina dalam. Ikuti arahan untuk mengesahkan kamera anda dengan cepat di komputer Windows:

 1. Pastikan anda berjaya menyambungkan kamera anda melainkan jika anda mempunyai kamera web komputer riba terbina dalam.
 2. Tekan kekunci Win pada papan kekunci anda dan cari aplikasi Kamera di menu Mula.
 3. Pilih aplikasi Kamera, dan aplikasi akan bermula secara automatik.
 4. Sekiranya aplikasi kamera berfungsi, masalah anda berada di pihak Discord.
 5. Sekiranya kamera anda tidak berfungsi, anda akan melihat skrin seperti ini:

aplikasi kamera

Dengarkan Windows dan matikan perisian antivirus yang mungkin menghalang kamera anda daripada merakam. Sekiranya kamera anda disambungkan dengan betul dan tidak ada yang menghalangnya, mungkin memerlukan kemas kini pemandu.

Kemas kini Pemacu Kamera Web

Mengemas kini pemacu kamera web adalah berjalan di taman di komputer Windows dengan sambungan internet. Anda boleh mendapatkan kemas kini secara manual, menggunakan Pengurus Peranti:

 1. Ketik kekunci Win pada papan kekunci anda.
 2. Masukkan Pengurus Peranti di bidang carian dan pilih aplikasi yang dimaksudkan.
 3. Cari kamera anda dalam senarai peranti
 4. Klik kanan nama kamera web anda dan pilih pilihan Kemas kini Pemacu.
 5. Biarkan komputer anda mencari kemas kini automatik.

Anda boleh menggunakan aplikasi pihak ketiga untuk kemas kini jika perlu. Perhatikan bahawa kebanyakannya tidak percuma. Program-program ini mencari kemas kini secara automatik dan membolehkan anda mengemas kini semua pemacu anda dengan satu klik butang. Walaupun tidak percuma, pilihan terbaik antaranya sepadan dengan harganya.

Anda juga boleh menggunakan Auslogics untuk membuat kemas kini pemacu tunggal secara percuma. Setiap kemas kini pemandu seterusnya akan memakan masa lebih lama, memperpanjang masa yang anda perlukan untuk menunggu kemas kini. Ia tidak sempurna, tetapi sekurang-kurangnya anda boleh menggunakannya secara percuma.

Kemas kini Pemacu Grafik

Anda juga boleh mencuba menetapkan semula komputer anda setelah kemas kini pemacu. Sekiranya kemas kini pemandu kamera anda tidak membantu, mungkin kemas kini GPU akan berjaya.

Kad grafik anda bertanggungjawab untuk memaparkan gambar di layar komputer anda, jadi masuk akal jika ada masalah atau masalah visual.

Sekiranya anda pengguna NVIDIA, kunjungi halaman muat turun rasmi, pilih siri kad grafik, OS, dll. Dan muat turun kemas kini terkini. Sekiranya anda menggunakan grafik AMD, lawati halaman pemandu dan sokongan rasmi mereka. Di sana, anda boleh memilih kad grafik anda dan mendapatkan kemas kini yang anda perlukan.

Tentu, anda juga boleh menggunakan perisian grafik khusus oleh Radeon atau NVIDIA, yang akan mengemas kini pemacu grafik anda secara automatik. Pilihannya terpulang kepada anda; kedua-dua kemas kini manual dan automatik berjalan lancar.

Matikan Pecutan Perkakasan

Percepatan perkakasan adalah ciri yang mengarahkan tugas tertentu ke GPU anda untuk meningkatkan prestasi. Walau bagaimanapun, sebilangan pengguna mendapati bahawa ia menyebabkan masalah dengan kamera web mereka. Sekiranya tidak ada pilihan lain yang disenaraikan di atas yang sesuai untuk anda, cubalah ini:

Buka 'Tetapan' di Discord dengan mengklik roda gigi tetapan di bahagian bawah (di sebelah nama pengguna anda). Kemudian klik ‘Penampilan.’ Seterusnya, tatal ke bawah dan matikan pilihan untuk Percepatan Perkakasan mati.

Sekarang, periksa semula kamera web anda.

Pemikiran Akhir

Itu adalah penyelesaian terbaik yang boleh anda gunakan untuk menyelesaikan masalah kamera web anda di Discord. Pastikan untuk memeriksa sama ada kamera web anda berfungsi di aplikasi lain sebelum membuat kesimpulan. Sekiranya tiada perkara di atas yang sesuai untuk anda, pertimbangkan untuk memulakan semula atau mengemas kini sistem anda.

Sekiranya anda menggunakan kamera luaran, cubalah mencabutnya dari port USB, kemudian pasangkan kembali. Sekiranya sambungannya lemah, ini mungkin dapat membantu.

Kemas kini sistem sangat penting, begitu juga kemas kini pemandu secara individu. Pastikan pemandu anda terkini, dan semua peranti anda harus berfungsi dengan sempurna. Adakah kaedah ini membantu menghidupkan semula kamera web anda? Adakah masalah perkakasan atau perisian? Jangan ragu untuk memberikan komen di bawah di bahagian komen.

Recent Posts