Cara Mendapatkan Pelekat Masa di Snapchat

Akhirnya, Snapchat telah mendengar maklum balas pengguna dan mengubah cara pelekat masa berfungsi di aplikasinya. Sebelumnya, kesan masa dulu adalah penapis yang dapat anda tambahkan dengan menggesek ke kiri atau kanan ketika membuat Snap. Ini adalah geofilter yang sangat kemas dan berguna, tetapi mempunyai satu kekurangan besar.

Dulu ia menghalang pandangan, merosakkan Snap anda. Sekarang, penapis masa sebenarnya pelekat masa, yang dapat dengan mudah dipindahkan di sekitar skrin, untuk membuatnya tidak dapat dilupakan. Teruskan membaca untuk mengetahui cara mendapatkan pelekat masa dan meletakkannya semula.

Dapatkan Snapchat

Sebelum kita mengetahui dengan terperinci, pastikan untuk memuat turun atau mengemas kini versi terbaru aplikasi Snapchat pada peranti Android atau iPhone anda. Cukup ikuti pautan ke gedung aplikasi rasmi platform masing-masing, dan anda sudah bersedia untuk mula menghantar Snaps segera!

Snapchat adalah aplikasi yang sangat menyeronokkan yang menjadikan pemesejan jauh lebih menarik dan interaktif daripada pada platform media sosial yang lain. Geofilter selalu menjadi sebahagian besar dari itu, dan dua pilihan asas adalah penapis lokasi dan masa.

Orang-orang menggunakannya sepanjang masa tetapi, seperti yang kita sebutkan di atas, mereka cacat. Oleh kerana ia adalah penapis, anda boleh mengaktifkan atau mematikannya. Tetapi tidak ada cara untuk memindahkannya ke latar belakang foto atau video anda. Hasilnya adalah pandangan terhalang dari Snap cantik anda, yang membuat banyak pengguna menghindari geofilter sepenuhnya.

Menggunakan Pelekat Masa di Snapchat

Tidak perlu mendapatkan pelekat masa, anda sudah memilikinya jika anda mengemas kini aplikasi pada peranti anda. Orang yang telah lama menggunakan Snapchat pasti bingung dengan perubahan ini, yang benar-benar dapat difahami.

Itulah sebabnya kami memutuskan untuk memberi anda tutorial ringkas mengenai penggunaan pelekat masa baru di Snapchat. Ikut arahan ini:

  1. Buka Snapchat pada peranti anda dan log masuk jika anda belum melakukannya. Snapchat akan mengingati anda lain kali dan proses log masuk akan automatik.
  2. Lancarkan aplikasi Snapchat pada Android atau iPhone anda.

  3. Ketuk ikon bulatan besar di bahagian bawah skrin anda untuk mengambil Snap baru. Anda boleh menekannya lama untuk mula merakam video dan bukannya foto. Snapchat akan menggunakan kamera depan atau belakang anda bergantung pada pilihan anda. Untuk beralih antara kedua kamera, ketuk ikon segi empat tepat di sudut kanan atas skrin anda.

  4. Setelah mengambil Snap, ketuk ikon Pelekat, yang seharusnya berada di sudut kanan atas skrin anda (di antara ikon pena dan gunting).

  5. Ketuk kesan masa, yang seharusnya menjadi kesan pertama di sudut kiri atas skrin.

  6. Kesannya akan segera ditambahkan ke Snap anda, dan anda boleh berkongsi Snap dengan rakan anda atau mengeditnya lebih jauh.

GeoFilter lain di Snapchat

Anda mungkin menyedari bahawa terdapat juga penapis lain yang berubah menjadi pelekat. Anda juga dapat menambahkan pelekat lokasi menggunakan kaedah di atas, serta menyebut (tag) orang, atau menambahkan kod QR Snapchat anda.

Terus terang, perubahan ini dialu-alukan. Kini lebih mudah untuk menambahkan maklumat ini ke Gambar anda tanpa perlu mengorbankan keterlihatan foto atau video anda. Ringkasnya, terpulang kepada anda di mana anda mahu meletakkan pelekat.

Cara Meletakkan Pelekat Snapchat

Sebilangan orang mungkin berpendapat bahawa pelekat berfungsi sama seperti penapis geofilter, tetapi itu tidak benar. Perbezaan utama adalah anda boleh meletakkan semula pelekat di mana sahaja anda mahu. Ini caranya:

  1. Buka Snapchat di telefon anda.
  2. Ambil foto atau Snap video pendek.
  3. Tambahkan pelekat (seperti pelekat masa).

  4. Gunakan ibu jari dan jari telunjuk anda untuk "pilih" dan tarik pelekat dari kedua sisi. Anda boleh mengubah ukurannya dengan cara ini, tetapi juga menjauhkannya dari kerangka utama foto. Apabila berpuas hati, lepaskan pelekat itu, dan angkat jari anda.

Ini mungkin terasa sedikit temperamental sehingga anda terbiasa dengannya, tetapi sangat berguna untuk mengetahui. Kami mencadangkan meletakkan pelekat anda ke sisi, di bawah, atau di atas sasaran Snap anda. Selagi tidak berada di tengah, ia pasti kelihatan baik.

Pukul berapa?

Pelekat masa adalah salah satu pelekat terbaik di Snapchat. Anda sering ingin memberitahu rakan anda ketika Snap diambil, jadi pelekat ini sangat sesuai. Geofilter sama baiknya, tetapi, seperti yang kita katakan, mereka tidak dapat dipindahkan di sekitar layar.

Kini anda dapat mengubahnya dengan mudah, dan tetap menjadi pusat perhatian subjek Snap, tidak kira sama ada anda mengambil gambar diri sendiri, foto objek, atau haiwan kesayangan. Lebih penting lagi, hebatnya pasukan Snapchat mendengar maklum balas pengguna.

Bagaimana anda menyukai perubahan ini? Menambah penapis jauh lebih mudah sekarang, bukan? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found