Bagaimana Mendapatkan Kembali Snapchat

Salah satu daripada banyak ciri hiburan Snapchat termasuk "Snapstreak." Dengan Snapstreak, anda berkomitmen untuk mengirimkan sekurang-kurangnya satu foto atau video snap seseorang dalam 24 jam setiap hari. Tujuannya adalah untuk mencapai skor rentak tertinggi dengan mengikuti pertukaran harian.

Cara Mendapatkan Kembali Snapchat

Walaupun Snapchat mengingatkan anda jika coretan anda hampir habis (ketika tidak ada gambar yang terkirim dalam 24 jam), coretan yang patah tidak selalu dapat dibantu. Sekiranya ini berlaku kepada anda, baca terus untuk mengetahui cara memulihkan coretan anda.

Sebagai tambahan untuk mendapatkan kembali Snapstreak anda, Soalan Lazim kami merangkumi bagaimana meneruskan rentak dan berapa skor kemenangan untuk rentetan terpanjang setakat ini.

Bagaimana Mendapatkan Streak Kembali di Snapchat

Kadang kala alasan untuk berakhirnya Snapstreak berada di luar kawalan seseorang.

Sekiranya anda percaya bahawa anda telah mengikuti peraturan Snapstreak dan kesalahan anda telah berakhir secara salah, lakukan perkara berikut dari akaun Snap anda untuk memulakan proses pemulihan:

 1. Buka Snapchat dan log masuk ke akaun anda.

 2. Ketik "Tetapan."

 3. Ke arah bawah, pergi ke bahagian "Sokongan".

 4. Ketik "Saya Perlu Bantuan", kemudian "Snapstreaks."

 5. Dari "Bagaimana jika Snapstreak saya hilang?" pilihan, pilih "Beritahu kami."

 6. Pilih "Snapstreaks saya hilang."

 7. Isi borang, termasuk seberapa banyak maklumat yang mungkin.

 8. Tekan "Kirim" untuk menghantar borang anda.

Sekiranya emoji jam pasir dipaparkan sebelum coretan anda berakhir, kemungkinan Snapchat tidak akan dapat membantu. Walau bagaimanapun, anda boleh menguatkan kes anda untuk memulihkannya di bahagian "Maklumat apa yang harus kita ketahui" pada borang.

Atau dari halaman sokongan Snapchats:

 1. Pergi ke Sokongan Snapchat.
 2. Pilih "Hubungi Kami."

 3. Di bawah bahagian "Bagaimana kami dapat membantu", pilih "Snapstreaks Saya telah hilang."

 4. Isi borang, sertakan seberapa banyak maklumat yang mungkin.

 5. Ketuk "Kirim" untuk menghantar.

Sekiranya emoji jam pasir ditunjukkan sebelum coretan anda berakhir, Snapchat mungkin tidak dapat membantu. Anda boleh menyokong kes anda untuk pemulihan di bahagian "Maklumat apa yang harus kita ketahui" pada borang.

Bagaimana Streaks Berfungsi?

Snapstreak terbentuk apabila anda dan rakan anda bertukar gambar langsung (tidak berbual) dalam 24 jam selama lebih dari tiga hari berturut-turut. Setelah had ambang tertentu dilewati, anda akan diberikan emoji unik ini:

 • Emoji api: Tanda ini akan muncul selepas tanda tiga hari untuk mengesahkan bahawa anda berada di Snapstreak.
 • 100 emoji: Tanda ini muncul setelah anda berada di Snapstreak selama 100 hari berturut-turut.
 • The emoji gunung: Terdapat misteri untuk anugerah ini kerana Snapchat belum mengesahkan ambangnya untuk menerimanya. Snapchatters telah mendakwa mereka telah melihatnya pada satu ketika selama berturut-turut.

Semua emoji dipaparkan di sebelah nama rakan Snapstreak anda, dengan jumlah hari beruntun. Sekiranya anda melewatkan satu hari, ia akan ditetapkan semula menjadi sifar.

Anda akan terus melihat emoji yang berbeza sepanjang Snapstreak anda. Satu yang perlu diperhatikan adalah emoji jam pasir, yang menunjukkan bahawa Snapstreak anda akan berakhir. Sekiranya anda ingin meneruskan, hantarkan sekejap kepada rakan anda atau minta mereka menghantarnya kepada anda.

Perkara Yang Tidak Akan Dihitung Menuju Snapstreak Anda

Lima jenis interaksi berikut tidak akan diambil kira dalam Snapstreak anda:

 • Berbual: Sembang berdasarkan teks antara anda dan rakan Snapstreak anda tidak akan diambil kira.
 • Sembang kumpulan: Snapchat tidak akan memasukkan snap yang ditetapkan untuk sembang kumpulan ke arah Snapstreak anda. Snaps mesti dihantar secara individu.
 • Cerita: Rakaman cerita harian tidak akan diambil kira dalam Snapstreak anda, walaupun rakan anda menonton ceritanya.
 • Spectacles: Sekiranya anda menggunakan Snapchat Spectacles untuk menghantar kandungan kepada rakan anda, itu tidak akan meningkatkan Snapstreak.
 • Kenangan: Berkongsi kenangan dengan rakan anda tidak akan dianggap sebagai interaksi Snapstreak.

Untuk meneruskan Snapstreak anda, buat perkara yang mudah. Hantar kandungan foto atau video antara satu sama lain sahaja.

Adakah Terdapat Nombor Sokongan Snapchat yang Boleh Saya Panggil?

Malangnya, Snapchat tidak mempunyai nombor telefon sokongan. Untuk jawapan kepada soalan dan penyelesaian kesalahan, anda perlu menghubungi mereka melalui laman web "Hubungi Kami" mereka.

Menjaga Teguran Snap Anda

Ciri Snapstreaking tidak hanya membuat anda terlibat di platform, tetapi juga akan menonjolkan sisi persaingan anda. Platform ini membantu dengan paparan berurutan bernombor dan peringatan ketika snap tidak dihantar dalam 24 jam. Sekiranya anda tertanya-tanya bagaimana anda menumpuk, periksa siapa yang kini memegang rekod untuk rentetan Snapchat terpanjang.

Walaupun anda dan pasangan mungkin berada dalam permainan A, masalah di luar kawalan anda, seperti masalah penyambungan, dapat muncul dan boleh mengakibatkan Snapchat mengakhiri rentak anda.

Nasib baik, dalam senario snap yang tidak dijawab, di mana kedua-dua pihak tidak bersalah, anda boleh meminta Snapchat untuk memulihkan coretan anda dan teruskan di mana sahaja anda tinggalkan.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found