Rakan Snapchat Hilang - Adakah Mereka Menghapus Anda?

Snapchat memastikan senarai rakan anda sentiasa dikemas kini dan senarai Sahabat Terbaik berdasarkan aktiviti anda.

Rakan Snapchat Hilang - Adakah Mereka Menghapus Anda?

Apabila orang berhenti dari senarai rakan terbaik anda, biasanya ada kaitan dengan siapa yang paling kerap anda ajak berkomunikasi. Namun, jika anda menelusuri senarai rakan anda dan menyedari ada beberapa nama yang hilang, anda mungkin risau.

Apa yang berlaku, dan mengapa orang-orang ini hilang dari senarai anda? Adakah mereka telah memadamkan anda?

Mari kita lihat bagaimana Snapchat menguruskan senarai rakan anda dan mengapa beberapa nama mungkin hilang dari senarai rakan anda.

Bagaimana Rakan Snapchat Berfungsi

Platform media sosial yang berbeza mempunyai pendekatan yang berbeza untuk memodelkan hubungan interpersonal anda.

Sebagai contoh, pertimbangkan permintaan rakan Facebook. Anda hanya boleh menambah rakan di Facebook jika mereka menganggap anda juga rakan mereka. Sekiranya seseorang mengalih keluar anda dari senarai rakan Facebook mereka, anda juga tidak akan melihatnya dalam senarai anda sendiri.

Sebaliknya, anda hanya perlu mengklik ikuti Snapchat untuk mengikuti seseorang. Ia juga tidak perlu berlaku bersama dalam Snapchat, kerana anda dapat menambahkan pengguna tanpa meminta mereka menambahkan anda kembali.

Berikut adalah beberapa nota penting mengenai bagaimana persahabatan anda berfungsi di Snapchat.

Tambah Rakan Tanpa Menghantar Permintaan

Di Snapchat, anda boleh menambahkan rakan tanpa menghantar permintaan rakan. Mereka juga tidak perlu menambahkan anda kembali.

Cukup cari rakan anda dari senarai kenalan anda atau dengan menggunakan nama pengguna atau e-mel mereka, kemudian tambahkan mereka ke senarai rakan anda. Rakan anda akan menerima pemberitahuan dan dapat memutuskan sama ada akan menambahkan anda ke senarai rakan mereka atau tidak. Mereka akan terus berada dalam senarai rakan anda walaupun mereka tidak pernah menambahkan anda sebagai rakan.

Dengan melakukan ini, anda dapat melihat Cerita mereka walaupun mereka tidak menambahkan anda kembali. Namun, jika mereka telah mengubah tetapan privasi mereka untuk mencegah orang tertentu mengikutinya, Anda mungkin tidak dapat menambahkannya dan melihat kandungannya. Anda juga tidak akan dapat mengirim Snaps atau mesej kepada mereka bergantung pada tetapan privasi mereka.

Rakan Anda Dapat Melihat Lebih Banyak Kandungan Anda

Apabila seseorang berada dalam senarai rakan anda, mereka dapat melihat Cerita yang anda tetapkan secara peribadi. Mereka mungkin dapat melihat lokasi Peta Snap anda, bergantung pada pilihan anda. Anda boleh memilih untuk menerima mesej dari sesiapa sahaja, atau hanya dari orang yang anda tambahkan sebagai rakan. Orang yang menghantar Snap tidak semestinya menambahkan anda sebagai rakan.

Untuk mengubah privasi Anda, masuk ke tampilan pengaturan di layar profil Anda, pilih ikon roda gigi di sudut kanan atas, kemudian tatal ke bawah ke Siapa boleh… bahagian menu. Di sinilah anda dapat memilih siapa yang dapat melihat cerita anda, lokasi anda, dan siapa yang dapat menghubungi anda di Snap. Anda juga dapat memutuskan siapa yang dapat melihat anda dalam Quick Add, yang merupakan ciri Snapchat untuk mengesyorkan rakan baru.

Dari sini, ketik kategori yang ingin anda ubah. Sekiranya lokasi dan kisah anda, anda juga dapat memberikan akses atau menghapus akses dari teman tertentu kapan saja dengan menggunakan pilihan menu khusus.

Bagaimana Anda Tahu Ketika Seseorang Menghapus Anda di Snapchat?

Inilah yang dapat anda harapkan apabila seseorang membuang anda dari senarai rakannya:

  • Bergantung pada tetapan privasi mereka, anda mungkin tidak dapat mengirim Snap atau Chat.
  • Anda tidak akan melihat Kisah peribadi mereka lagi.
  • Mereka tidak akan melihat kandungan anda di Explore lagi.
  • Anda tidak dapat melihat skor Snap mereka lagi.

Walau bagaimanapun, ini tidak akan mengeluarkan orang itu dari senarai rakan anda. Oleh itu, apabila anda menatal senarai anda, anda tidak akan mengetahui sama ada seseorang telah memadamkan anda.

Anda boleh menyemak dengan membuka senarai rakan anda dari skrin snap, kemudian mengetuk rakan yang anda disyaki telah menghapuskan anda. Periksa untuk melihat sama ada anda dapat melihat skor snap mereka.

Sekiranya anda tidak dapat melihat skor mereka lagi, mereka mungkin telah membuang anda dari senarai rakan mereka. Namun, jika anda dapat melihat nama penuh, nama pengguna, dan skor mereka, anda akan mengesahkan bahawa orang tersebut masih ada dalam senarai rakan anda.

Oleh itu, dengan membuangnya, orang itu tidak akan hilang dari senarai rakan anda. Apa lagi yang boleh menjadi alasan di sebalik rakan yang hilang?

Apa Yang Terjadi Apabila Seseorang Menghalangi Anda di Snapchat?

Pada Snapchat, menyekat mempunyai lebih banyak kesan daripada menghapus. Apabila seseorang menyekat anda, anda tidak akan dapat menghantar Tertutup atau Sembang. Mereka juga tidak dapat melihat Cerita atau lokasi anda. Tetapi yang paling penting, ia akan mengubah senarai rakan anda.

Setelah seseorang menyekat anda, nama mereka akan hilang dari senarai anda. Mereka juga tidak akan muncul dalam perbualan anda baru-baru ini. Sekiranya anda ingin mencuba mencari nama mereka untuk menambahkannya kembali, anda tidak akan dapat mencarinya.

Apa Yang Berlaku Apabila Seseorang Menghapus Akaun Snapchat Mereka?

Sekiranya rakan memadamkan akaun mereka, nama mereka akan hilang dari senarai rakan anda. Anda juga tidak akan dapat mencarinya jika anda mencarinya.

Oleh itu, bagaimana anda tahu sama ada anda disekat atau adakah orang yang berkenaan telah menghapus akaun Snapchat mereka?

Mulakan dengan keluar dari Snapchat, kemudian buat akaun baru di Snap. Anda boleh menggunakan perkhidmatan alamat e-mel sementara untuk melakukan ini, seperti Guerilla Mail.

Dengan akaun baru anda, cari bekas kenalan anda dengan nama atau Snap nama pengguna. Sekiranya mereka meninggalkan Snapchat, anda tidak akan dapat mencarinya. Tetapi jika mereka menyekat anda, anda akan dapat mencarinya dari akaun baru ini. Oleh itu, jika nama mereka masih muncul, kemungkinan mereka menyekat akaun anda.

Senarai Rakan Snapchat Saya Hilang

Beberapa pengguna telah melaporkan bahawa keseluruhan Daftar Rakan mereka hilang. Terdapat beberapa sebab untuk ini, tetapi kemungkinan besar itu bukan kerana semua rakan anda tidak lagi menyukai anda. Sering kali pengguna akan mendapat telefon baru atau memadam dan memuat turun semula aplikasinya. Pastikan anda log masuk dengan akaun yang betul. Sekiranya anda tidak sengaja masuk ke akaun yang salah, senarai rakan anda tidak akan muncul dengan betul.

Sekiranya anda yakin anda telah log masuk dengan akaun yang betul, cuba kosongkan cache Snapchat. Anda boleh melakukan ini dari Tetapan dalam aplikasi. Setelah selesai, tutup aplikasi dan buka semula. Senarai rakan anda dan rakan anda harus muncul semula.

Pemikiran Akhir

Adalah membingungkan dan menjengkelkan apabila mengetahui bahawa nama seseorang hilang dari senarai rakan anda. Siasatan ringkas dapat memberitahu anda sama ada orang yang menyekat anda atau meninggalkan Snapchat sepenuhnya.

Ada petua atau trik Snapchat yang berguna? Kongsi mereka dalam komen di bawah!

Recent Posts