Cara Menyertai Permainan Rakan di Valheim

Apa yang lebih baik daripada menjelajah kehidupan akhir Viking di Valheim? Meneroka dengan rakan. Anda boleh pergi sendiri jika itu lebih banyak perkara anda. Namun, jika anda menginginkan persahabatan dan sokongan rakan-rakan di dunia Valheim anda, permainan bersama hanya beberapa butang.

Cara Menyertai Permainan Rakan di Valheim

Valheim membolehkan anda bermain dengan rakan di dunia atau mereka, jadi salah satu soalan terbesar yang harus anda putuskan ialah: tempat atau tempat anda?

Sekiranya anda mempunyai lebih daripada satu rakan yang ingin menyertai pengembaraan, Valheim telah membuat anda membuat liputan. Ia menyokong dua hingga 10 pemain di dunia yang sama jika anda bermain bersama.

Cara Menyertai Permainan Rakan di Valheim

Menyertai permainan rakan di Valheim adalah proses yang mudah. Ikuti langkah di bawah untuk memulakan:

 1. Lancarkan permainan.

 2. Pilih watak anda.

 3. Pilih tab, "Gabung Game" tab di layar berikutnya.

 4. Tandakan pilihan "Rakan" di bahagian bawah tetingkap jika anda berencana untuk bergabung dengan dunia atau pelayan rakan. Sekiranya anda berdua pergi ke pelayan komuniti, periksa "Komuniti".

 5. Pilih pelayan dari senarai rakan / komuniti dan sorot.
 6. Tekan butang "Sambung" untuk melompat ke dalam permainan.

 7. (Pilihan) Masukkan kata laluan pelayan jika diminta sebelum bergabung.

Semua rakan yang anda rancangkan untuk bermain Valheim mesti memiliki salinan permainan yang sah di Steam. Juga, mereka mesti berada di Daftar Rakan anda di Steam, atau anda tidak akan melihat pelayan mereka muncul di skrin pilihan permainan Valheim.

Sekiranya anda tidak pernah menambahkan rakan ke senarai Steam anda atau hanya lupa bagaimana terdapat beberapa cara untuk melakukannya. Inilah kaedah termudah, menggunakan aplikasi Steam atau laman web penyemak imbas:

 1. Lancarkan Steam.

 2. Arahkan kursor anda ke tab nama pengguna anda di bahagian atas skrin.

 3. Pilih "Kawan" dari menu lungsur turun.

 4. Tekan butang hijau "Tambah Rakan" yang terletak di sudut kanan atas skrin.

 5. Tiga cara untuk menambah rakan:
  • Tambahkan "Kod Rakan" rakan anda di kotak teks pertama.

  • Hasilkan pautan rakan untuk dikongsi dengan rakan anda.

  • Cari profil rakan anda melalui bar carian di bahagian bawah skrin.

Semua rakan yang ada disenaraikan di halaman Pengurusan Rakan yang disebutkan di atas. Sekiranya anda tidak melihat pelayan rakan anda di Valheim, periksa semula senarai Steam anda untuk memastikan mereka ditambahkan dengan betul.

Cara Bergabung dengan Pelayan Rakan di Valheim

Bergabung dengan pelayan rakan dan permainan rakan pada dasarnya adalah perkara yang sama di Valheim. Anda memerlukan kata laluan pelayan rakan anda, jadi pastikan mereka telah menetapkannya dan siapkan sebelum bergabung dengan pelayan mereka. Ikuti langkah-langkah ini untuk memastikan anda berada di tempat yang betul:

 1. Lancarkan Valheim.

 2. Pilih watak yang anda mahu mainkan.

 3. Di menu seterusnya, pilih tab "Join Game".

 4. Periksa bulatan, "Rakan" di bahagian bawah tetingkap baru.

 5. Pilih pelayan rakan Steam anda dari senarai pelayan langsung yang dipaparkan.
 6. Tekan butang "Sambung".

 7. (Pilihan) Masukkan kata laluan untuk pelayan.

Senarai pelayan mengandungi pemegang Steam rakan anda dengan nama pelayan mereka dalam tanda kurung di sebelahnya. Anda juga dapat melihat berapa banyak pemain yang sedang menggunakan pelayan serta ikon kunci yang menunjukkan perlindungan kata laluan.

Soalan Lazim Tambahan

Bagaimana saya menjemput rakan ke pelayan Valheim saya?

Secara teknikal, anda tidak dapat menjemput rakan ke pelayan anda di Valheim. Walau bagaimanapun, anda boleh menambahkan nama mereka ke pelayan yang baru dibuat. Inilah cara untuk memulakan:

1. Mulakan permainan.

2. Pilih dunia atau buat yang baru.

3. Periksa bulatan "Friends" di bahagian bawah tetingkap. Anda juga boleh memeriksa lingkaran "Komuniti" tetapi dengan demikian membuka pelayan anda kepada orang yang tidak dikenali. Sekiranya anda mahukan permainan peribadi, biarkan bulatan itu tidak dicentang.

4. (Pilihan) Masukkan kata laluan di kotak teks kata laluan.

5. Tekan butang "Shift" dan "Tab" pada masa yang sama untuk menambahkan rakan anda ke permainan.

6. Pilih butang "Mula" di sudut bawah tetingkap untuk melancarkan permainan.

Perlu diingat bahawa anda perlu log masuk ke pelayan terlebih dahulu sebelum rakan anda dapat bergabung. Apabila anda memasukkan pelayan, anda akan menerima mesej mengenai pemain baru yang tiba di dunia / pelayan anda. Anda boleh menjadi tuan rumah hingga sembilan pemain lain (tidak termasuk anda) untuk bermain bersama.

Semua orang dihubungkan ke pelayan anda melalui anda. Setelah anda log keluar, orang lain yang masih berada di pelayan segera terputus.

Bagaimana kerja berbilang pemain di Valheim?

Adakah anda layak mendapat perhatian Odin? Anda dapat membuktikannya dengan membantunya merebut kembali wilayah terlupa di Valheim. Melangkah ke persekitaran yang bermusuhan mungkin cukup buruk, tetapi anda juga perlu membunuh raksasa yang menghalangi objektif anda juga.

Namun, di situlah rakan masuk.

Daripada permainan berbilang pemain dalam talian, Valheim lebih seperti pengembaraan solo sekolah lama di mana anda boleh bermain bersama dengan hingga sembilan petualang lain. Namun, daripada berkumpul di satu tempat, Valheim membolehkan anda bekerjasama dari jauh melalui sistem pelayan dunia mereka.

Sekiranya anda mengharapkan petualangan PvP yang membuat anda menentang pemain atau "pasukan" yang lain, anda pasti akan terkejut. Walaupun anda dapat mengaktifkan ciri ini di skrin Inventori, saling bertengkar bukan bagaimana anda maju dalam permainan ini.

Anggaplah ia sebagai dunia terbuka bertema Viking di mana anda ditugaskan untuk menuntut kembali tanah yang dilupakan dan mengambil Forsaken Ones untuk kegemilangan Odin. Anda boleh pergi sendiri untuk pengembaraan ini, atau anda boleh membuat sesi berasaskan p2p untuk mendapatkan bantuan rakan.

Perlu diingat bahawa pembangun tidak menyimpan pelayan rasmi untuk usaha bersama. Sebaliknya, mereka memfasilitasi sesi kerjasama melalui jaringan pautan yang rumit dari satu pemain ke pemain yang lain dan hubungan anda hanya sebaik pautan internet anda yang paling lemah.

Mengapa saya tidak dapat menyertai rakan saya di Valheim?

Mungkin ada beberapa sebab mengapa anda tidak dapat bergabung dengan rakan di Valheim. Lihat petua penyelesaian masalah di bawah untuk menyempitkan kemungkinan penyelesaian.

Ralat: Gagal Menyambung

Sekiranya anda melihat ralat ini, biasanya ada kaitan dengan kemas kini yang perlu dilaksanakan. Pertama, periksa permainan anda di perpustakaan Steam dan pastikan permainan anda terkini. Anda boleh melakukannya dengan:

1. Pergi ke perpustakaan Steam.

2. Klik kanan pada Valheim.

3. Memilih tab "Properties".

4. Memeriksa tarikh kemas kini terakhir.

Anda juga perlu melihat pelayan anda di permainan, tetapi penyelesaiannya tidak semudah itu. Sudah tentu, anda sentiasa boleh menunggu permainan dikemas kini secara automatik. Namun, jika anda merasa berani atau tidak sabar untuk bermain permainan, lihat langkah-langkah berikut untuk memaksa kemas kini pelayan:

1. Muat turun dan pasang perisian CMD Valve.

2. Cari folder Valheim anda.

3. Buka Notepad dan buat fail teks baru.

4. Namakan fail teks baru "Kemas kini."

5. Simpan pelanjutan sebagai ".bat" dan bukan ".txt."

6. Buka fail .bat "Update" yang baru anda buat dan ketik perintah ini:

[Alamat folder SteamCMD] + log masuk tanpa nama + force_install_dir [Alamat folder Valheim] + app_update 896660 mengesahkan + keluar.

7. Simpan dan keluar dari fail.

8. Klik dua kali pada fail "Kemas kini" untuk menjalankan perintah baru dan mengemas kini pelayan permainan anda.

Jangan Lihat Pelayan Rakan di Tab "Sertai"

Banyak pemain mengalami masalah di mana mereka tidak melihat pelayan rakan tersenarai di pelayan yang disenaraikan dalam permainan. Terdapat beberapa penyelesaian, tetapi belum ada penyelesaian rasmi untuk masalah ini.

Awak boleh:

· Sertailah permainan melalui Steam Friends dan bukannya senarai pelayan Valheim.

· Pastikan tuan rumah memilih "Start Server" di Steam sebelum memulakan permainan.

· Pastikan bahawa host tidak mempunyai tetapan Steam yang tidak kelihatan / luar talian yang diaktifkan.

· Minta tuan rumah keluar sepenuhnya dari Steam (termasuk aplikasi Client Bootstrapper) dan mulakan semula.

Perlu diingat bahawa Valheim adalah permainan yang agak baru di Early Access, oleh itu para pembangun masih menyelesaikan masalah.

Buktikan Nilai Anda kepada Semua Bapa

Mengembara di Valheim boleh menjadi agak sunyi dan berbahaya. Nasib baik, anda tidak perlu pergi sendiri. Pembangun Valheim menjadikannya mudah untuk bermain dalam permainan rakan dan berkongsi pertempuran dan kegemilangan dari keselesaan rumah anda sendiri.

Adakah anda bermain Valheim dengan rakan? Adakah anda menggunakan pelayan peribadi atau pelayan komuniti? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found