Cara Menamatkan Panggilan di Snapchat

Snapchat agak berbeza dengan banyak aplikasi yang membolehkan anda berkomunikasi dengan orang lain. Berdasarkan perkongsian video pendek, intinya adalah untuk dapat menunjukkan apa yang anda lakukan pada saat tertentu. Caranya ialah, semua yang anda kongsi akan dipadamkan setelah beberapa saat.

Cara Menamatkan Panggilan di Snapchat

Oleh itu, Snapchat biasanya bukan pilihan pertama yang anda gunakan untuk membuat panggilan. Tetapi berkat peningkatan berterusan yang ditambahkan pada aplikasi, kini membolehkan anda membuat panggilan suara dan video juga.

Seperti panggilan lain, kadangkala anda mungkin menjawab tetapi tidak dapat bercakap. Atau anda tidak merasa seperti itu. Sekiranya demikian, anda mungkin mahu menamatkan panggilan dengan segera. Juga, mungkin ada panggilan masuk yang ingin anda tolak juga.

Dan jika anda tidak begitu pasti bagaimana melakukannya di Snapchat, anda boleh mengetahui semuanya dalam artikel ini.

Sebelum anda meneruskan, pastikan anda mempunyai aplikasi Snapchat versi terbaru. Aplikasi ini boleh dimuat turun dari Google Play dan Apple App Store, bergantung pada peranti yang anda gunakan. Harap maklum bahawa pengguna telefon Windows masih belum menyediakan aplikasinya, dan tidak akan disebutkan mengenai hal itu yang akan terjadi dalam waktu dekat.

Menamatkan Panggilan

Sekiranya anda mendapat panggilan masuk dari seseorang, dan anda tidak dapat menjawab dengan segera, anda boleh mengetuk "Abaikan" untuk menamatkan panggilan. Ini akan menghantar mesej kepada pemanggil yang memberitahu mereka bahawa anda tidak tersedia untuk perbualan.

Snapchat

Panggilan Suara

Semasa melakukan panggilan suara dengan seseorang, anda boleh mengakhiri perbualan dengan dua langkah mudah:

  1. Ketik butang "Telefon"
  2. Keluar dari sembang.

Untuk keluar dari sembang, anda boleh kembali ke senarai perbualan baru-baru ini, atau beralih ke aplikasi lain di telefon anda.

Harap maklum bahawa mengetuk butang "Telefon" sebenarnya tidak akan menamatkan panggilan sepenuhnya. Walaupun orang lain tidak dapat mendengar anda, anda masih dapat mendengarnya. Itulah sebabnya penting untuk keluar dari sembang jika anda benar-benar mahu berhenti.

Sudah tentu, jika orang di seberang panggilan mengetuk butang "Telefon" mereka juga, itu akan menamatkan panggilan sepenuhnya.

Panggilan Video

Sama seperti panggilan suara, untuk menamatkan perbualan video, ikuti langkah berikut:

  1. Ketuk skrin untuk memunculkan arahan perbualan.
  2. Ketuk butang "Video" di bahagian bawah skrin.
  3. Keluar dari sembang.

Keluar dari sembang sama dengan panggilan suara - kembali ke menu yang menunjukkan perbualan terbaru anda, atau beralih ke aplikasi lain.

Seperti sebelumnya, mengetuk butang "Video" tidak akan menamatkan panggilan; anda masih dapat melihat suapan video orang lain. Sudah tentu, mereka tidak dapat melihat milik anda. Hanya jika mereka mengetuk butang "Video" mereka, perbualan akan berakhir.

Membuat Panggilan

Sekiranya anda memerlukan sedikit lebih banyak maklumat mengenai cara panggilan suara dan video berfungsi di Snapchat, anda juga boleh mendapatkan arahan terperinci mengenai topik tersebut di sini.

Semasa anda bersembang, sama ada dengan satu orang atau hingga 32 orang, anda boleh memulakan Panggilan Suara secara langsung dari tetingkap Sembang. Cukup ketik ikon "Telefon".

Ciri cantik yang disediakan oleh Snapchat adalah untuk mengawal bagaimana anda akan mendengar panggilan suara. Sekiranya anda memegang telefon dekat dengan wajah anda, anda akan mendengar perbualan di cuping telinga telefon anda. Sekiranya anda menjauhkannya, panggilan suara akan beralih ke pembesar suara telefon secara automatik.

Untuk panggilan video, anda boleh menggunakan ciri ini dengan maksimum 15 orang sekaligus. Anda juga boleh menggunakan Lensa Wajah semasa membuat panggilan. Untuk memulakan panggilan, pergi ke Sembang atau Obrolan Kumpulan dan ketuk butang "Video".

bagaimana menamatkan panggilan

Semasa dalam panggilan video, anda dapat meminimumkan sembang video ke tetingkap yang lebih kecil. Leret ke bawah pada skrin. Sekiranya anda ingin kembali ke skrin penuh, ketik pada tetingkap video yang dikurangkan.

Ciri Berguna

Dengan Snapchat yang terkenal dengan pemesejan video mikro, ada baiknya anda mempunyai ciri panggilan suara dan video juga. Ia juga bagus kerana ia membolehkan panggilan kumpulan, membolehkan anda berkongsi pendapat dengan rakan dan keluarga anda.

Adakah anda menggunakan ciri panggilan Snapchat? Adakah anda merasa berguna untuk mengetahui cara menamatkan panggilan? Sila kongsi pengalaman anda dengan aplikasi di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found