Cara Membuat Pelekat dari Roll Camera

Snapchat adalah cara yang menyeronokkan untuk berkomunikasi dengan rakan dan keluarga anda. Anda boleh menghantar foto, video, GIF, dan anda juga boleh menambahkan emoji dan pelekat pada gambar anda. Sekiranya anda tidak mahu menggunakan ciri pemotong cookie yang ditawarkan oleh Snapchat, anda boleh membuat pelekat anda menggunakan alat Snapchat. Inilah cara anda membuat pelekat dari gambar anda.

Cara Membuat Pelekat dari Roll Camera

Ambil gambar

Seperti yang anda ketahui, foto anda akan disimpan pada gulungan kamera anda. Sekiranya anda ingin mempermudah, pertama-tama anda perlu membuka akaun Snapchat anda dan mengambil gambar dengan mengklik pada lingkaran yang berada di tengah-tengah aplikasi. Semasa mengambil gambar, ingat anda boleh mengambil gambar menghadap belakang atau foto depan. Foto menghadap ke hadapan paling sering disebut selfie.

Skrin Foto SnapChat

Menyesuaikan Pelekat Anda

Setelah anda mengambil gambar, atau setelah memuatkan gambar dari gulungan kamera anda, anda akan melihat sekumpulan alat. Ketik ikon gunting jika anda ingin membuat pelekat Snapchat.

Foto SnapChat yang menunjukkan gunting

Sekarang anda harus mengesan bahagian foto yang anda mahu buat pelekat anda. Ini adalah kes untuk mengatasi item untuk memotongnya dari skrin.

Snapchat kemudian secara automatik akan mengambil salinan kawasan yang telah anda lacak, dan menyimpannya dengan semua pelekat khas lain di menu Snapchat anda. Snapchat membolehkan anda menggerakkan pelekat baru di sekitar skrin, membolehkan anda memutarnya, menjadikannya lebih kecil, menjadikannya lebih besar, dan sebagainya. Untuk melakukan ini, anda perlu membuat gerakan mencubit atau mengembang dengan jari di skrin.

Tempat Cari Pelekat Anda

Untuk mencari pelekat yang telah anda buat, anda perlu kembali ke tempat pertama kali anda menjumpai ikon gunting, yang merupakan skrin edit utama, dan kali ini anda mesti mengetuk ikon nota. Ini akan membawa anda ke senarai semua pelekat yang telah anda buat, dan pelekat Snapchat, dan memanipulasinya pada gambar anda.

Di dalam alat nota, anda boleh mencari di stiker alat apa sahaja pelekat yang telah anda buat. Anda boleh mencari masing-masing mengikut nama. Sekiranya anda ingin meninggalkan kawasan itu, anda perlu mengklik ikon pelekat. Ikon pelekat kelihatan seperti gambar nota, dan terdapat di sebelah kanan atas skrin.

Menggunakan Pelekat Terkini

Sekiranya anda ingin mencari pelekat yang anda gunakan baru-baru ini, maka anda perlu mengklik ikon yang kelihatan seperti jam randik / jam. Snapchat akan menunjukkan semua pelekat yang telah anda gunakan, dari yang anda buat dan yang dari empat tab (pelekat Snapchats).

Pelekat Terdapat di Snapchat

Pelekat Snapchat adalah pelekat lalai platform. Mereka percuma untuk digunakan, dan ada banyak pilihan. Hak cipta tidak begitu jelas. Contohnya, tidak ada masalah untuk berkongsi gambar Snapchat anda (ditambah pelekat) di media sosial, tetapi mungkin ada beberapa masalah undang-undang jika anda cuba menggunakan pelekat Snapchat pada platform hiburan berbayar, atau pada aplikasi yang telah anda kembangkan.

Di bawah ini adalah gambar pelekat buatan sendiri. Seperti yang anda lihat, beruang yang lebih besar telah ditiru untuk membuat beruang yang lebih kecil. Ia kelihatan seperti beruang yang lebih kecil duduk di sebelah beruang yang lebih besar. Itulah keajaiban pembuat pelekat peribadi Snapchat.

Beruang lebih besar dan beruang lebih kecil

Menggunakan Snapchat Bitmoji

Untuk menggunakan Snapchat Bitmoji, platform akan meminta anda untuk membuat akaun ketika anda mendaftar melalui Snapchat. Fungsi ini bebas digunakan, dan Anda dapat menggunakannya untuk menyesuaikan avatar akaun Snapchat anda. Ia membolehkan anda kelihatan seperti kartun pada ikon pengguna Snapchat anda.

Main dengan Snapchat a Little

Terdapat pelbagai alat dan ciri yang dapat anda mainkan di Snapchat. Salah satu yang paling popular adalah emoji. Mereka membolehkan anda menambahkan ikon yang menceritakan apa yang anda fikirkan dan rasakan, atau mungkin menambahkan sedikit nuansa pada siaran anda.

Adakah anda membuat pelekat tersuai atau menggunakan stiker lalai Snapchat? Adakah anda mempunyai petua dan cara untuk berkongsi dengan komuniti TJ? Sekiranya anda melakukannya, tekan bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found