Cara Mengetahui jika Seseorang Menyekat anda di Snapchat

Snapchat adalah platform sosial yang membolehkan pengguna saling menghantar mesej dan menghantar klip video. Sekiranya seseorang tidak memberi respons kepada gambar atau pesanan anda, anda mungkin telah disekat.

Cara Memberitahu jika Seseorang Menyekat anda di Snapchat

Media sosial adalah tempat yang berubah-ubah. Orang boleh bertindak di luar watak dan kehormatan tanpa benar-benar mempertimbangkan akibatnya. Kesan media sosial terhadap psikologi kita hanya dikaji dan difahami. Sekarang dikaitkan dengan kemurungan, kegelisahan, perasaan tidak mencukupi, dan lebih buruk lagi.

Tidak ada yang memburukkan lagi perasaan negatif itu daripada berteman atau dihalang. Ini mencetuskan perasaan penolakan yang boleh menimbulkan kesedihan atau kemarahan.

Adakah seseorang menyekat anda di Snapchat?

Dihalang oleh orang rawak di media sosial adalah sebahagian daripada pengalaman menggunakan media seperti itu dan tidak perlu dibimbangkan. Namun, disekat oleh rakan atau ahli keluarga adalah perkara lain. Rangkaian sosial tidak selalu terbaik untuk memberitahu anda jika anda telah disekat kerana mereka tahu ia boleh menyebabkan anda tidak menggunakan rangkaian itu untuk sementara waktu.

Akaun yang dipadam bertindak serupa dengan yang menyekat anda. Terdapat cara untuk menentukan sama ada akaun ditutup atau terbuka tetapi tidak dapat dilihat oleh anda lagi.

Periksa senarai kenalan Snapchat anda

Cara termudah untuk mengetahui jika seseorang menyekat anda di Snapchat adalah dengan memeriksa senarai kenalan anda. Sekiranya mereka berada di sana satu minit dan seterusnya, anda mungkin akan disekat. Anda juga mungkin dihapus sebagai kenalan, jadi pastikan untuk memeriksanya juga.

Cari mereka di rangkaian Snapchat, jika anda dapat melihat dan menambahkannya lagi, mereka mungkin telah membuang anda, tetapi tidak menyekat anda. Sekiranya mereka berkawan, tanyakan kepada mereka mengenainya. Sekiranya tidak, baiki kerugian anda dengan orang yang tidak menginginkan anda, atau cuba tambahnya dan lihat apa yang berlaku.

Lihat cerita

Sekiranya orang yang anda syak telah menyekat anda adalah pemuat naik produktif, periksa tab Cerita anda untuk melihat sama ada anda dapat melihat barang mereka. Sekiranya anda fikir anda harus melihat sesuatu dari mereka, tetapi tidak ada apa-apa, ini adalah petunjuk yang baik bahawa mereka telah menyekat anda. Ini tidak pasti dengan apa-apa tetapi ia menunjukkan bahawa ada sesuatu yang berkaitan dengan hubungan antara anda berdua.

Cari nama mereka

Lakukan carian pantas untuk nama mereka dan anda akan mengetahui dengan cepat jika mereka menyekat anda. Pergi ke Cerita dan tekan carian. Taipkan nama pengguna mereka.

Sekiranya anda tidak disekat, nama mereka akan muncul di tetingkap carian. Sekiranya namanya tidak muncul, itu bermakna anda telah disekat atau mereka telah meninggalkan Snapchat sepenuhnya.

Sekiranya anda melihat namanya, ketik tanda tambah di sebelahnya. Anda mungkin melihat mesej yang berbunyi, "Maaf, tidak dapat menemukan nama pengguna itu." Ini tidak normal dan boleh menjadi petunjuk lain bahawa mereka menyekat anda.

Hantar mesej kepada mereka

Sekiranya anda pernah berbual dengan orang itu sebelum ini dan berbual dalam senarai anda, cuba hantarkannya lagi. Sekiranya anda melihat sesuatu seperti 'Gagal mengirim mesej anda - Ketuk untuk mencuba lagi,' itu boleh bermakna anda telah disekat.

Sekiranya anda melihat 'Menunggu keputusan' dan ikon kelabu dan bukannya biru atau merah jambu, maka anda telah dipadamkan dari senarai kenalan mereka.

Gunakan akaun Snapchat yang lain

Cara mudah lain untuk memeriksa sama ada seseorang telah menyekat anda di Snapchat (atau media sosial lain dalam hal ini) adalah dengan menggunakan akaun lain dan melihat apakah anda masih dapat melihatnya. Anda boleh meminta rakan untuk mencari profil yang dimaksudkan dengan menggunakan akaun mereka.

Sekiranya anda sudah mempunyai banyak akaun Snapchat, teruskan dan tukar akaun dan cuba cari namanya. Sekiranya anda menjumpainya di akaun tersebut, tetapi tidak di akaun utama anda, kemungkinan besar mereka telah menyekat akaun utama anda.

Teknik ini boleh gagal sekiranya orang yang berkenaan sudah mengetahui tentang akaun Snapchat kedua anda. Untuk menyelesaikannya, anda boleh membuat akaun baru yang baru akan anda gunakan untuk melihat apakah mereka sebenarnya telah menyekat anda. Sekiranya anda tidak melihatnya di mana-mana akaun, termasuk yang baru anda buat, mereka mungkin telah memadamkan akaun Snapchat mereka.

Satu perkara yang perlu diperhatikan mengenai kaedah ini adalah bahawa walaupun akan memberitahu anda jika seseorang telah menyekat anda, ia tidak memberi anda lesen untuk memintas yang disekat. Sekiranya seseorang telah menyekat anda, membuat akaun kedua untuk mencuba dan menghantar mesej kepada mereka mungkin bukan cara terbaik untuk menangani keadaan tersebut.

Lebih baik bercakap dengan orang itu secara bersemuka. Dengan sopan, untuk melihat mengapa mereka mungkin menyekat anda. Jangan sesekali mengganggu orang lain, terutamanya setelah mereka menghalangi anda.

Periksa sebelum bertindak balas

Sekiranya anda mengesyaki ada yang menyekat anda di Snapchat, jangan segera melarikan diri dari pegangan. Periksa fakta anda sebelum bertindak balas. Orang itu mungkin telah meninggalkan Snapchat sama sekali. Semakin banyak orang beralih dari media sosial dan mereka mungkin salah satunya. Mereka juga mungkin telah menggodam, mematikan, atau sesuatu yang lain mungkin berlaku.

Sebelum bertindak balas, tanyakan kepada rakan anda jika mereka dapat melihat orang itu. Tonton mereka jika anda boleh. Sekiranya mereka dapat melihat orang itu tetapi anda tidak dapat melihatnya, kemungkinan mereka telah menghalang anda. Sekiranya mereka tidak dapat melihatnya, mungkin ada lebih banyak cerita.

Periksa untuk mengetahui sama ada seseorang mengikuti anda di Snapchat

Mengetahui sama ada seseorang telah mengikuti anda di Snapchat jauh lebih pasti dan mudah digunakan daripada cuba melihat sama ada seseorang telah menyekat anda atau tidak. Diikuti adalah perkara positif sehingga semua rangkaian sosial ingin mendorong gelung maklum balas positif itu. Itulah sebabnya selalu lebih mudah untuk mengetahui perkara positif (seperti siapa yang mengikuti anda) daripada perkara negatif (yang telah menyekat anda).

Untuk mengetahui sama ada seseorang mengikuti anda di Snapchat:

  1. Cari nama mereka dalam aplikasi.
  2. Pilih dan tahan nama pengguna mereka sehingga menu muncul.
  3. Dari menu pop timbul, ketik gambar profil mereka.
  4. Ini akan membawa anda ke halaman profil mereka, seperti yang dilihat di bawah. Sekiranya pengguna itu mengikuti anda kembali, anda akan melihat Snapscore mereka seperti yang ditunjukkan oleh anak panah merah. Jika tidak, anda hanya dapat melihat nama pengguna mereka.

Tidak semestinya perkara yang buruk jika seseorang tidak mengikuti anda kembali; itu hanya bermaksud bahawa mereka belum sampai ke sana. Mereka mungkin tidak menggunakan rangkaian seperti yang anda lakukan atau mereka mungkin sibuk.

Cuba berhubung dengan orang di luar media sosial jika anda mempunyai pertanyaan sebenar mengenai status persahabatan anda. Sekiranya mereka tidak menjawab teks anda, anda akan mendapat jawapan sama ada mereka telah menyekat anda atau tidak.

Soalan Lazim

Adakah Snapchat memberitahu anda jika anda telah disekat?

Tidak. Anda tidak akan menerima makluman jika anda telah disekat, jadi anda harus menyemak cadangan yang disenaraikan di atas untuk membuat kesimpulan. Sekiranya anda tidak melihat maklumat mengenai profil yang anda minati setelah konflik, kemungkinan besar anda akan disekat.

Bolehkah saya menyekat seseorang di Snapchat yang sudah menyekat saya?

Tidak. Anda tidak akan dapat melihat profil mereka sehingga anda tidak akan mempunyai pilihan u0022Blocku0022 dari profil mereka. Sekiranya anda tidak mahu orang lain mempunyai pilihan untuk menyahsekat anda, anda perlu memeriksa profilnya secara berkala dan melakukannya jika ia muncul lagi.u003cbru003eu003cbru003eSelainnya, Snapchat memberi amaran kepada anda jika pengguna lain menambahkan anda kembali. Sekiranya orang yang menyekat anda mengubah fikirannya, anda akan melihat pemberitahuannya, maka anda boleh menyekatnya sendiri.

Bolehkah saya melaporkan seseorang yang menyekat saya?

Anda boleh melayari laman web u003ca href = u0022 // support.snapchat.com / en-USu0022u003eSnapchat Supportu003c / au003e dan memfailkan laporan terhadap pengguna lain. Anda akan memerlukan beberapa maklumat jadi adalah idea yang baik untuk mendapatkan tangkapan skrin (walaupun mereka akan mendapat makluman) jika anda ingin membuat laporan.

Saya bercakap dengan seseorang dan sekarang profil mereka telah hilang. Apa yang berlaku?

Sekiranya anda bertemu seseorang di Snapchat dan anda melakukan perbualan hebat dengan mereka, maka entah dari mana mereka menghilang, kemungkinan Snapchat membuang profil tersebut. Sama ada kerana melanggar Syarat Perkhidmatan atau kerana ia sebenarnya adalah akaun spam, Snapchat akan menarik akaun yang mencurigakan. telah disekat.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found