Cara Mengetahui jika Seseorang Menambah Anda di Snapchat

Ketika mengirim foto dan video dengan cepat kepada rakan anda dalam talian, tidak ada aplikasi sosial yang lebih baik daripada Snapchat. Sama ada anda ingin menghantar gambar anda dan rakan anda bersenang-senang di konsert, atau anda ingin berkongsi percutian keluarga anda dengan sekumpulan rakan anda di rumah, Snapchat memudahkan anda menghantar mesej dan berkomunikasi di mana sahaja. Idea foto dan video sementara sangat bagus, dan walaupun telah disalin (dan, berdasarkan penggunaannya, disalin dengan baik) oleh Instagram, beberapa daripada kita - terutama pengguna yang lebih muda dan pengguna awal - telah tetap berada di platform Snapchat.

Cara Mengetahui jika Seseorang Menambahkan Anda di Snapchat

Terdapat banyak yang perlu dibahaskan mengenai betapa pentingnya Snapchat dalam zaman telefon pintar moden, tetapi satu perkara yang pasti: aplikasinya lebih baik apabila anda sebenarnya mempunyai orang di platform yang mengikuti kandungan anda. Sama ada anda menghantar foto dan video melalui ciri pesanan langsung dalam aplikasi, atau anda ingin mencuba cerita untuk dilihat oleh orang dalam tempoh dua puluh empat jam yang tersedia, Snapchat benar-benar dibangun kerana bersosial dengan komuniti anda sendiri.

Penting agar anda membina pengikut anda di platform, mengisi senarai anda dengan rakan dan ahli keluarga di perkhidmatan ini. Sama ada anda ingin menjadi lebih dekat dengan orang yang anda bergaul dalam kehidupan sebenar, atau anda ingin mengikuti dan mengikuti rakan-rakan dari sekolah menengah atau kolej semasa percutian musim panas, membina pengikut anda di Snapchat adalah perkara mutlak.

Seperti di rangkaian sosial yang serupa, apabila anda menambahkan seseorang di platform, mereka perlu menambahkan anda kembali untuk menyetujui sambungan tersebut, kecuali jika akaunnya disetkan untuk umum. Tetapi di mana anda dapat menemui permintaan ini untuk menyetujuinya? Snapchat boleh menjadi aplikasi yang membingungkan. UI sememangnya agak sukar untuk dilayari. Adalah selamat untuk mengatakan bahawa tidak selalu jelas di mana anda harus mencari maklumat tertentu ketika anda memuatkan perkara di profil anda. Ini menyukarkan penambahan dan perhubungan dengan rakan anda di aplikasi.

Sekiranya anda ingin mengetahui sama ada seseorang menambahkan anda di Snapchat, anda sudah sampai di tempat yang tepat. Mari lihat menambahkan orang di Snapchat, tempat mencari permintaan rakan anda, dan cara menambahkan orang kembali di Snapchat.

Menghantar Permintaan Rakan

Perkara pertama yang pertama: menghantar permintaan rakan di Snapchat sebenarnya sangat mudah, berkat sebilangan besar cara anda dapat menambahkan orang melalui Snapchat. Kami mempunyai panduan lengkap mengenai pelbagai cara anda dapat menambahkan orang melalui perkhidmatan ini, tetapi berikut adalah:

  1. Anda boleh menggunakan a Kod snap, yang membolehkan anda mengimbas atau memuat naik Kod Snap salah satu rakan anda.
  2. Anda boleh menggunakan nama pengguna seseorang dalam senarai rakan anda untuk menambahkannya dengan mudah ke senarai rakan anda di aplikasi.
  3. Sekiranya rakan anda mempunyai nombor telefon mereka yang dikongsi di telefon anda, anda boleh memberi aplikasi kebenaran untuk mengimbas dan membaca kenalan anda, untuk menyegerakkan rakan anda dengan betul dan mempermudah untuk menambahkannya.
  4. Menggunakan berkongsi butang di halaman profil anda di Snapchat memudahkan untuk berkongsi kandungan anda dengan orang lain, hanya dengan menghantar pautan kepada mereka.
  5. Akhirnya, Snapchat mempunyai cadangan rakan pilihan yang memudahkan anda melihat siapa yang dan tidak dicadangkan kepada anda, berdasarkan jarak dan siapa yang anda kenal.

Anda boleh menambahkan rakan melalui kaedah ini, dan semuanya cukup mudah. Menghantar permintaan melalui nama pengguna orang lain, misalnya, akan memunculkan Bitmoji mereka dan pautan untuk menambahkannya ke akaun anda. Dengan permintaan yang dikirim, terserah kepada orang lain untuk membalas permintaan teman yang anda kirimkan. Walaupun anda adalah orang yang mengirim permintaan dalam langkah ini, ada baiknya untuk melihat di mana permintaan anda berakhir di baris lain, jadi jika seseorang mengirimi anda permintaan berteman, anda tahu di mana permintaannya hilang.

Mencari Permintaan Rakan Anda

Selama pemberitahuan diaktifkan di iOS atau Android, anda akan menerima pemberitahuan apabila seseorang menambahkan anda di Snapchat. Cara termudah untuk mendapatkan permintaan adalah dengan mengklik pemberitahuan, yang secara automatik akan membawa anda ke platform. Namun, itu tidak semudah kedengarannya, jadi jika anda berusaha untuk sampai ke sana tetapi anda secara tidak sengaja meleretkan pemberitahuan itu atau menolaknya, anda harus tahu bagaimana untuk sampai ke sana.

Untuk masuk ke senarai permintaan teman anda, buka aplikasi, yang, secara lalai, membuka pada telefon pintar anda ke jendela bidik kamera. Di aplikasi, mulakan dengan mengetuk butang profil di sudut kiri atas paparan. Sekiranya anda menyediakan Bitmoji, ini akan menjadi Bitmoji anda.

Tindakan ini memuatkan paparan profil, yang membolehkan anda melihat semua pilihan dengan profil anda. Di tengah-tengah paparan, anda akan menemui pilihan yang membolehkan anda menambahkan rakan di peranti anda. Tekan pilihan ini, dan Anda tidak hanya akan melihat daftar "Tambah Cepat" dari kemungkinan teman tetapi juga dapat menerima atau menolak permintaan teman yang telah Anda terima. Anda bahkan dapat melihat bagaimana mereka menambahkan anda, yang merupakan cara yang baik untuk mengetahui sama ada orang yang menambahkan anda adalah rakan atau mungkin akaun spam, yang Snapchat terima kasih banyak kerana kemudahan menambahkan orang melalui nama pengguna.

Menjawab Permintaan Rakan

Oleh itu, dari halaman yang menampilkan permintaan rakan anda, anda boleh menerima atau menolak permintaan tersebut. Menerima adalah mudah kerana terdapat butang besar yang mengatakan terima tepat di paparan, yang membolehkan anda menyetujui permintaan rakan dan mula berkongsi kandungan dengan rakan baru anda di platform.

Namun, tidak ada cara mudah untuk menolak permintaan teman - atau sekurang-kurangnya, sepertinya begitu. Walaupun butang "Terima" besar, depan, dan tengah, kemampuan untuk memalingkan seseorang jauh lebih jelas. Jangan biarkan sesiapa pun memperbodohkan anda, kerana ia bukan sahaja ada, tetapi juga sangat mudah.

Sekiranya anda ingin menolak permintaan rakan, cukup tekan dan tahan nama pengguna dalam senarai permintaan rakan di peranti. Anda akan mendapat akses ke senarai tetapan baru, termasuk pilihan untuk "Abaikan Permintaan Teman." Anda juga boleh berkongsi nama pengguna orang yang menambahkan anda jika itu adalah perkara yang perlu anda lakukan.

Akhirnya, jika anda merasa seperti orang yang menambahkan anda mungkin mengganggu anda, atau mereka terus menambahkan anda berulang kali, anda boleh menekan pilihan Tetapan untuk membuka paparan baru, dengan kemampuan untuk menyekat orang yang menambahkan anda sepenuhnya di Snapchat . Ini akan menyembunyikan sepenuhnya aktiviti dan kewujudan anda di platform dari mereka, ini adalah idea yang bagus jika anda lebih suka orang itu tidak dapat menambahkan anda kembali ke platform.

Namun, untuk sebahagian besarnya, anda mungkin akan menerima dan menyetujui permintaan rakan di Snapchat. Setelah menekan terima, anda akan melihat ikon yang bertuliskan "Snap" di sebelah nama pengguna orang baru, yang membolehkan anda menghantar sesuatu kepada rakan baru anda. Dan jika anda menyelidiki senarai sembang di dalam Snapchat dan menyegarkan diri, anda akan melihat rakan baru anda muncul di bahagian atas halaman, siap untuk dihantar, diretas, dan dihubungi. Anda selalu dapat menyekat orang ini jika anda tidak sengaja menambahkannya.

Seseorang Menambah Saya, Tetapi Sekarang Sudah

Inilah kesepakatannya: jika anda menerima pemberitahuan bahawa seseorang menambahkan anda di Snapchat, hanya untuk menyelidiki senarai rakan yang ditambahkan dalam aplikasi untuk tidak menemui permintaan teman baru yang belum selesai, ada alasan mudah mengapa. Terima kasih kepada senarai tambah cepat itu, ada kemungkinan anda ditambahkan secara tidak sengaja, dan orang yang menambahkan anda segera membatalkan permintaannya. Mungkin mereka tidak mengenali anda dalam kehidupan sebenar, atau mungkin mereka pemalu, tetapi atas alasan apa pun, orang itu berubah fikiran setelah menambahkan anda secara tidak sengaja.

Seperti apabila seseorang tersilap menyukai atau sangat menyukai anda di Tinder, ada sedikit rasa malu dalam menghantar permintaan persahabatan secara tidak sengaja kepada seseorang di media sosial. Kami semua telah melakukannya, dan jika anda cukup pantas untuk menghapusnya, anda juga dapat memastikannya tidak akan mempengaruhi anda lagi.

Oleh itu, apabila pemberitahuan hilang pada anda, jangan khuatir — kemungkinan itu adalah kesalahan atau klik salah, bukan serangan peribadi.

***

Snapchat boleh menjadi kekacauan aplikasi yang membingungkan, tetapi menambahkan dan menyetujui permintaan rakan sebenarnya cukup mudah setelah anda tahu di mana mencarinya. Walaupun bukan aplikasi termudah untuk belajar di dunia, ini adalah pilihan yang tepat bagi sesiapa sahaja yang ingin berkongsi foto atau video dengan orang yang paling mereka gemari di dunia. Oleh itu, keluarlah dan dapatkan beberapa rakan baru di Snapchat — dan pastikan anda melihat senarai 25 jalur Snapchat tertinggi kami.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found