Cara Melihat Sejarah Pembelian Anda di Steam

Jumlah kandungan di Steam hampir tidak terhad, yang menjadikan banyak orang menghabiskan banyak wang di platform. Nasib baik, ada cara baru untuk melihat keseluruhan sejarah pembelian anda.

Penambahan ini berlaku kerana GDRP (Peraturan Perlindungan Data Umum) di EU. Baca terus dan ketahui cara melihat sejarah pembelian anda di Steam.

Cara Melihat Sejarah Pembelian Anda

Ikuti arahan untuk melihat sejarah pembelian Steam anda:

  1. Log masuk ke akaun Steam anda. Kami mencadangkan menggunakan pelanggan Steam dan bukannya laman web. Klik pada pautan untuk memuat turun atau mengemas kini Steam.

  2. Seterusnya, klik pada profil anda di sudut kanan atas halaman Steam Home.

  3. Pilih "Butiran Akaun."

  4. Klik pada "Lihat Sejarah Pembelian."

  5. Steam akan menunjukkan keseluruhan sejarah pembelian anda di tetingkap seterusnya.

Anda boleh menatal ke bawah dan melihat setiap transaksi pembelian dan pasaran yang anda buat di Steam. Ya, mereka malah menambahkan pembelian dan penjualan Pasar Komuniti Steam untuk memberikan ketelusan maksimum.

Apa yang Anda Dapati dalam Sejarah Pembelian

Terima kasih kepada perubahan undang-undang di EU, sejarah pembelian Steam kini menawarkan senarai kandungan yang sangat terperinci. Anda boleh melihat urus niaga dengan mudah dan melihat kapan, di mana, dan bagaimana anda membelanjakan wang di Steam atau memperoleh wang dari itu.

The "Tarikh" bahagian menunjukkan tarikh sebenar pembelian. The "Item" bahagian menunjukkan kepada anda permainan atau program / aplikasi apa yang anda dapat. Bahagian "Item" kurang lancar kerana menunjukkan semua penjualan dan pembelian Pasar Komuniti Steam dengan cara yang sama, tanpa perbezaan yang jelas tentang apa yang anda jual atau beli. Mudah-mudahan, Valve akan mengemas kini pada masa akan datang.

Bahagian Jenis menunjukkan kepada anda bagaimana anda memperoleh atau membelanjakan wang. Akhirnya, anda akan melihat jumlah wang yang diperoleh atau hilang dan perubahan yang dibuat pada Steam Wallet anda.

Secara keseluruhan, sejarah pembelian Steam adalah alat yang hebat dan tambahan yang bagus, dan kini lebih mudah untuk melacak semua pembayaran Steam anda. Pasti, Steam selalu mengirimkan pemberitahuan e-mel kepada anda ketika anda melakukan penjualan atau pembelian di platform, tetapi siapa yang dapat melacak semua e-mel mereka dalam jangka masa yang panjang?

Anda Boleh Menggunakannya sebagai Bukti Pembelian

Sejarah pembelian Steam bukan sahaja gambaran keseluruhan yang baik untuk semua urus niaga Steam anda. Ia juga boleh dijadikan bukti pembelian sekiranya berlaku kesilapan. Apabila anda membayar permainan di Steam, dan dalam senario yang jarang berlaku, permainan tidak muncul di perpustakaan anda, anda memerlukan bukti pembelian.

Anda boleh menggunakan e-mel pembelian Steam atau mengklik permainan dalam sejarah pembelian dan mengambil tangkapan skrin mengenai butiran pembelian.

Steam menawarkan beberapa pilihan di sini. Anda boleh meminta pengembalian dana, mengemukakan pertanyaan, mengeluh kerana terlalu banyak bayaran, meminta resit, dll. Menu ini cukup berguna, terutamanya jika dan ketika ada yang tidak kena.

Wap terus bertambah baik

Melihat sejarah pembelian anda di Steam boleh menjadi tekanan bagi sesetengah orang, tetapi sangat membantu bagi semua. Valve terus meningkatkan platform, memperkenalkan ciri baru, dan meningkatkan ketelusan. Pada masa kini, kebanyakan orang tidak akan mempertimbangkan untuk mendapatkan permainan yang tidak ada di Steam.

Pembelian, pemberian hadiah, dan penjualan adalah lancar, dan semuanya kini kemas di satu tempat. Bahagian sejarah pembelian Steam juga mengikutinya.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found