Cara Melihat Twitch Chat dalam Permainan

Persediaan impian kebanyakan streamer Twitch menggunakan PC melibatkan sekurang-kurangnya dua monitor. Satu monitor untuk membuat kandungan dan satu lagi untuk membaca komen dan berinteraksi dengan penonton.

Cara Melihat Twitch Chat dalam Permainan

Malangnya, sebilangan streamer tidak mempunyai dua monitor. Ini menjadikannya sangat canggung untuk melihat sembang dan berinteraksi dalam masa nyata. Sering kali anda harus menunggu di antara pertandingan untuk memberi perhatian kepada sembang yang sangat dituntutnya. Anda harus tahu bahawa ada cara yang jauh lebih baik yang membolehkan anda melakukan streaming dengan satu monitor dengan berkesan. Teruskan membaca untuk mengetahui caranya.

Doa Dijawab

Jarang sekali, jika ada, kita mendapat penyelesaian untuk masalah yang nampaknya sesuai dengan keperluan kita. Penyelesaian khusus ini adalah perisian, dan sukar untuk menilai sejauh mana prestasi kerjanya. Aplikasi ini dipanggil Restream Chat dan ia akan menjadi kegemaran anda yang baru sebaik sahaja anda mula menggunakannya.

tinjau semula

Restream adalah perkhidmatan streaming unik yang membolehkan pencipta menyiarkan ke pelbagai platform sekaligus. Aliran yang sama boleh keluar ke Twitch, YouTube Gaming, dan Mixer secara serentak. Itulah sumber pendapatan utama syarikat, dan perkhidmatannya cukup hebat sekiranya anda ingin melakukan pelbagai aliran. Namun, dalam artikel ini, kita membincangkan mengenai projek saudaranya — Restream Chat. Ucapkan selamat tinggal kepada semua masalah streaming monitor tunggal anda.

Bagaimanakah ia berfungsi

Di permukaan, Restream Chat adalah perkhidmatan relai sembang ringkas. Ini menggabungkan semua sembang aliran anda ke dalam satu tetingkap sembang yang membolehkan interaksi mudah. Itu semua baik dan baik, tetapi kekuatan sebenarnya ada dalam pilihan penyesuaiannya.

Berikut adalah panduan ringkas untuk menggunakan aplikasi; khususnya, bagaimana membuat hamparan sembang untuk permainan anda. Mulakan dengan pergi ke laman web Restream Chat dan memuat turun aplikasi versi desktop. Terdapat versi berasaskan penyemak imbas juga, tetapi tidak berlaku untuk penggunaan khusus ini. Setelah memuat turunnya, buat akaun Restream.io dan lancarkan aplikasinya. Kemudian, ikuti langkah di bawah.

  1. Sediakan aliran anda di papan pemuka Restream. Anda boleh mengakses papan pemuka dari sembang Rehat dan kemudian gunakan butang "Tambah Saluran" untuk memilih platform yang ingin anda gunakan.
  2. Ikuti prosedur di layar untuk menambahkan saluran Twitch anda dan, setelah selesai, anda seharusnya dapat memilihnya di Restream Chat dengan menggunakan menu drop-down di kotak input chat.
  3. Sekarang setelah anda mengatur perbincangan, buka Tetapan dengan mengklik ikon roda gigi di sudut kanan bawah.

    tetapan

  4. Di sini anda boleh menyesuaikan penampilan tetingkap sembang anda. Mulailah dengan mengurangkan kekaburan latar belakang, kerana ini akan menjadikan perbualan mengganggu sedikit semasa anda bermain. Anda boleh terus maju dan turunkan sehingga tetingkap sembang tidak kelihatan.

    telus

  5. Apabila tetapan kelegapan anda sudah siap (anda boleh mengubahnya kemudian), periksa Mod Klik Melalui supaya anda tidak berinteraksi dengan sembang secara tidak sengaja semasa dalam permainan. Untuk berinteraksi dengan tetingkap semasa mod ini dihidupkan, anda harus menahan kekunci Ctrl secara lalai. Anda boleh menukarnya ke kunci lain.
  6. Lihat juga pilihan "Sentiasa Teratas" sehingga tetingkap sembang berakhir sebagai hamparan untuk semua yang anda lakukan.

Itu sahaja untuk penyediaan aplikasi, sekarang ada satu perkara lagi yang perlu anda lakukan dalam tetapan permainan anda. Sebaik sahaja anda melancarkan permainan anda, pergi ke tetapan paparan dan cari pilihan yang disebut Window Tanpa Sempadan Skrin Penuh atau beberapa kombinasi istilah tersebut. Anda tidak akan melihat apa-apa kesan pada prestasi permainan anda, tetapi anda perlu melakukan ini untuk menunjukkan tetingkap sembang di sepanjang permainan.

tanpa sempadan

Petua dan Trik Lanjutan

Pada ketika ini, anda akan melihat suapan sembang anda dalam permainan. Cari tempat yang bagus di skrin anda di mana anda dapat melihat sembang secara berkala tanpa menjejaskan kualiti permainan anda.

Dalam pilihan Restream Chat, terdapat dua tetapan penampilan lagi yang perlu disebutkan. Yang pertama ialah Tunjukkan kaunter penonton — ini menunjukkan kepada anda berapa banyak penonton yang dilihat oleh aliran anda sekilas. Biasakan melihat turun naik dalam jumlah penonton anda dalam masa nyata, ini akan membantu anda membuat kandungan yang lebih baik dan memilih masa yang tepat untuk streaming untuk mengoptimumkan jumlah penonton.

Ciri lain ialah Opacity message, yang mengatur keterlihatan mesej chat. Mesej sembang yang mengelirukan dengan teks dalam permainan boleh menghasilkan hasil yang benar-benar lucu dan anda harus cuba menghindarinya. Pilihan ini membantu menjadikan perbualan tidak terlalu mengganggu. Gunakan dengan bijak untuk mencapai medium gembira kerana dapat melihat sembang tetapi tidak terganggu olehnya.

Soalan Lazim

Bolehkah saya menyambungkan monitor luaran ke komputer riba saya?

Tentunya! Sekiranya atas sebab tertentu anda mencari penyelesaian yang lebih baik daripada yang telah kami sebutkan di atas, anda sebenarnya boleh menghubungkan beberapa monitor ke komputer riba permainan anda (dengan andaian anda memilikinya). Kami sebenarnya mempunyai artikel yang menerangkan cara menyambungkan pelbagai monitor ke pelbagai komputer riba di sini.

Anda memerlukan kabel yang betul dan anda mungkin perlu melalui Pilihan Paparan pada PC atau Mac anda agar berfungsi dengan baik.

Bolehkah saya menggunakan TV sebagai monitor sekunder?

Ya, ia mungkin bergantung pada model dan port mana yang anda miliki. TV boleh sangat berguna untuk ukurannya yang lebih besar atau dalam keadaan darurat. Dengan andaian anda mempunyai kabel HDMI dan port HDMI, menghubungkan kedua-duanya mungkin agak mudah.

Sekiranya atas sebab tertentu anda tidak menyukai kaedah tindanan di atas, ini adalah cara lain untuk melihat perbualan Twitch semasa streaming atau bermain permainan.

Anda mesti memberi makan binatang itu

Membangun dan mengekalkan hubungan dengan khalayak anda melalui sembang adalah kunci kejayaan sebagai streamer. Ini adalah dunia meme, emotes, dan drama yang pantas, tetapi binatang itu juga adalah sahabat anda.

Restream Chat adalah pilihan terbaik dan paling elegan untuk mengawasi sembang anda di satu monitor. Ini adalah perkhidmatan percuma dan senang disiapkan, tidak dapat merancang reka bentuk overlay anda sendiri.

Apa yang paling anda sukai mengenai sembang Twitch? Adakah anda lebih suka melakukan sembang yang sangat aktif, dan adakah itu menyukarkan anda untuk fokus pada permainan? Beritahu kami pendapat anda dalam komen.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found