Cara Menghapus Sembang yang Disimpan di Snapchat

Snapchat adalah salah satu aplikasi popular yang paling menyeronokkan di luar sana. Ia mempunyai banyak penapis hebat yang menjadikan perbincangan dengan rakan sepuluh kali lebih menarik. Salah satu titik penjualan utama Snapchat adalah ciri penghapusan automatiknya.

Cara Menghapus Sembang yang Disimpan di Snapchat

Anda boleh menghantar snap dan mesej yang dihapus setelah penerima membacanya. Snapchat telah mengubahnya selama bertahun-tahun dan kini membolehkan pengguna menyimpan beberapa sembang. Sekiranya anda tertanya-tanya cara menghapus sembang yang disimpan, anda berada di tempat yang betul.

Teruskan membaca untuk mengetahui tentang menghapus sembang yang disimpan dan sembang biasa di Snapchat.

Memadam Sembang Snapchat Biasa

Anda boleh memadam sembang biasa anda di Snapchat dengan mudah. Pastikan anda mempunyai versi terbaru aplikasi Android atau iPhone, bergantung pada perangkat yang anda gunakan. Inilah muat turun rasmi untuk kedua-dua platform.

Apabila sistem dan Snapchat anda terkini, ikuti langkah-langkah untuk menghapus sembang Snapchat biasa:

 1. Lancarkan Snapchat pada iPhone atau telefon Android anda.
 2. Pilih Berbual dan ketik perbualan yang ingin anda padamkan.

 3. Ketik ikon profil orang ini.

 4. Pilih pilihan Lagi (tiga titik) di sudut kanan atas skrin anda.

 5. Ketik Perbualan yang jelas.

 6. Sahkan dengan Jelas.

OK, itu mudah, tetapi bagaimana dengan mesej yang disimpan?

Memadam Sembang Snapchat yang Disimpan

Malangnya, mesej di Snapchat yang disimpan tidak dapat dihapus dengan mudah. Anda boleh menyimpan sebarang mesej di Snapchat jika anda menekannya dan menahannya sehingga ia menjadi tebal. Untuk "tidak menyimpannya", lakukan perkara yang sama lagi sehingga fon mesej menjadi normal.

Begitulah cara anda membatalkan mesej yang tersimpan di peranti anda, tetapi itu tidak memperhitungkan peranti penerima. Apabila anda menyimpan mesej, ia akan disimpan di telefon anda dan orang lain. Mereka juga perlu menghapuskan mesej tersebut agar mesej itu tidak hilang dari sembang anda.

Kami dapati bahawa ini mungkin menyusahkan, tetapi tidak ada yang dapat anda lakukan mengenainya. Mudah-mudahan, orang lain itu masuk akal dan memadam mesej tersebut jika anda memintanya. Malangnya, tidak ada cara lain untuk mengatasi itu, kecuali mungkin untuk beberapa aplikasi pihak ketiga, tetapi penggunaannya tidak digalakkan.

Intinya, berhati-hati dengan mesej yang anda simpan, dan kepada siapa anda menghantarnya. Sekiranya ia adalah orang yang anda percayai, maka anda boleh bergantung kepada mereka untuk hanya menghapus mesej dari mereka. Sekiranya mereka degil dan tidak akan memadamkan aplikasinya, anda boleh mengeluarkannya dari senarai rakan anda atau menyekat akaun mereka.

Cara Menyekat Seseorang di Snapchat

Terdapat dua cara untuk membatalkan mesej yang anda tidak mahu dilihat oleh orang lain dengan cepat. Ini menyumbang mesej yang dihantar di Snapchat. Kaedah pertama ialah mencabut palam di internet anda, yang agak sukar dan tidak mungkin.

Anda boleh mematikan data selular atau Wi-Fi dan berdoa agar mesej itu tidak dihantar. Cara lain, yang tidak begitu licik kerana orang lain dapat memperhatikannya, adalah dengan menyekat orang yang dimaksudkan. Ikuti langkah-langkah untuk menyekat seseorang di Snapchat dan menghalangnya daripada melihat mesej anda:

 1. Buka Snapchat pada peranti anda.
 2. Pilih Berbual.

 3. Kemudian, tekan lama nama orang yang ingin anda sekat.

 4. Pilih Lagi dan kemudian pilih Sekat.

 5. Sahkan dengan Blok.

Cara Memadamkan Foto Snapchat Anda

Walaupun anda tidak dapat menghapus percakapan Snapchat yang disimpan dengan mudah, anda dapat menghapus Tangkapan yang telah anda kirimkan kepada orang lain. Ikuti langkah berikut untuk melakukannya:

 1. Lancarkan Snapchat pada peranti anda.
 2. Pada skrin utama, tekan ikon tepat di bawah butang tangkap (Terkunci).

 3. Anda akan melihat semua gambar sebelumnya yang disimpan dalam kenangan Snapchat anda. Ketik lama snap yang ingin anda padamkan. Anda boleh memilih beberapa snap sekaligus.
 4. Setelah memilih semuanya tekan Delete (ikon tong sampah).

Semua gambar yang disimpan akan dihapus dari Snapchat, dan dari peranti anda.

Lebih Selamat Daripada Maaf

Terus terang, lebih baik tidak menyimpan beberapa perbualan Snapchat jika anda berfikir bahawa mereka akan kembali menghantui anda. Keseluruhan tujuan Snapchat adalah pesanan segera dan tidak dapat dikesan. Ada yang berpendapat bahawa ciri menyimpan mesej harus dibatalkan.

Apa pendapat kamu? Adakah anda berjaya memadam mesej yang tidak diingini? Semoga berjaya. Jangan ragu untuk menambahkan soalan dan komen anda di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found