Cara Menghapus Pelekat di Aplikasi Snapchat

Pelekat telah menjadi bahagian yang tidak dapat dielakkan dari snapchat. Snapchat bahkan telah menambahkan satu ciri di mana anda boleh membuat pelekat khas anda yang unik. Tetapi apa yang berlaku jika anda telah menambahkan pelekat yang tidak anda mahukan? Jangan risau - anda boleh membuangnya sebelum menyiarkan snap anda.

Cara Menghapus Pelekat di Aplikasi Snapchat

Adakah anda tahu bahawa anda juga boleh memadamkan semua pelekat khas dari galeri anda secara kekal? Artikel ini akan menerangkan cara membuang pelekat dari snap anda sebelum anda mempostingnya, dan kemudian kami akan membahas cara menghapus stiker yang anda buat sendiri.

Bagaimana cara mengeluarkan pelekat dari sekejap?

Sekiranya anda ingin menyiarkan snap, dan anda tidak sengaja menambahkan pelekat yang tidak anda mahukan, anda boleh membuangnya dengan beberapa langkah mudah. Selepas anda menambah pelekat, anda harus:

 1. Ketik dan tahan pelekat yang ingin anda alih keluar.

 2. Di sebelah kanan skrin Snapchat, ikon tong sampah akan muncul.

 3. Seret pelekat yang tidak diingini ke tong sampah.

 4. Pelekat itu akan hilang. Sekiranya anda mempunyai pelekat lain, stiker tersebut akan tetap terpakai.

Perlu diingat bahawa ini hanya akan mengeluarkan pelekat dari snap semasa, dan tidak secara kekal. Pelekat anda akan kekal di galeri, jadi anda boleh menggunakannya pada saat yang tepat.

Cara Melepaskan Pelekat yang Dibuat secara Kekal

Terdapat ciri Snapchat yang menarik yang membolehkan anda membuat pelekat unik dengan memotong sebahagian daripada gambar yang anda ambil. Anda boleh menggunakannya untuk membuat penambahan lucu dan sepenuhnya unik pada gambar anda.

Tetapi jika anda tidak senang dengan pelekat yang anda buat, anda boleh menghapusnya. Ia bukan sahaja hilang dari skrin snap, tetapi anda juga boleh menghapusnya dari galeri.

Cara Membuat Pelekat Sendiri

Sekiranya anda tidak tahu membuat stiker anda sendiri, baca terus. Untuk menambahkan ciptaan anda sendiri ke galeri pelekat, anda harus:

 1. Buka Snapchat dari menu aplikasi.

 2. Cari sesuatu dari persekitaran anda yang ingin anda ubah menjadi pelekat yang menarik.
 3. Ambil sekejap.

 4. Ketuk ikon gunting di sebelah kanan skrin setelah anda mengambil gambar.

 5. Lukis garis besar pelekat anda pada gambar.

 6. Pelekat akan terpapar pada gambar. Snapchat juga akan menyimpannya di galeri anda.

Anda boleh menemui semua pelekat anda sendiri di galeri pelekat dengan mengklik ikon gunting.

Bagaimana Memadamkan Pelekat Anda Sendiri?

Memadam pelekat anda sendiri adalah tugas yang mudah. Katakan anda tidak menyukai garis besar pelekat anda, atau anda memotong sesuatu yang tidak anda mahukan. Sekiranya ini berlaku, anda boleh memadamkan semuanya dan mencuba lagi. Untuk melakukan ini, anda harus:

 1. Buka Snapchat dari menu aplikasi.

 2. Ambil apa sahaja untuk mendapatkan akses ke menu pelekat.
 3. Ketuk ikon pelekat di sebelah kanan skrin.

 4. Pilih ikon gunting pada menu pelekat.

 5. Ketik dan tahan pelekat. Mesej timbul akan muncul di bahagian bawah.
 6. Pilih Padam. Ini akan memadamkan pelekat dari Snapchat anda secara kekal.

Pastikan bahawa anda tidak memadamkan pelekat yang tidak anda sengaja. Setelah anda melakukan ini, anda tidak akan dapat mengembalikannya. Anda mesti membuat yang baru. Sekiranya ini tidak dapat dilakukan, anda akan kehilangan pelekat itu selamanya.

Memadamkan Pelekat Bitmoji

Selain menghapus pelekat khusus, anda juga boleh membuang semua pelekat bitmoji. Walau bagaimanapun, ini memerlukan anda memutuskan akaun bitmoji anda.

Untuk melakukan ini, anda harus:

 1. Pilih profil bitmoji anda di kiri atas skrin.

 2. Buka Tetapan dengan mengetuk ikon gear.

 3. Pilih ‘Bitmoji’.

 4. Pilih pilihan 'Nyahpaut Bitmoji Saya'.

Ini akan mengeluarkan semua pelekat bitmoji dari Snapchat anda. Anda tidak boleh menghapus satu bitmoji, hanya keseluruhan ciri.

Bolehkah Anda Mengeluarkan Pelekat Built-In?

Malangnya, anda tidak dapat mengeluarkan pelekat dari galeri bukan khusus. Pelekat ini akan kekal di galeri pelekat mereka sehingga Snapchat menggantikannya dengan yang baru.

Tetapi ingat bahawa Snapchat sering menukar pelekat bergantung pada apa yang sedang tren pada masa ini. Walaupun beberapa pilihan bukan khusus mengganggu anda, anda mungkin tidak perlu melihatnya lama.

Buat Koleksi Pelekat Anda Sendiri

Sekiranya anda bosan dengan pelekat yang anda gunakan, mengapa tidak menambahkan lagi pada galeri? Anda boleh memperkayakan gambar anda dengan apa sahaja yang terlintas dalam fikiran, dan tidak ada batasan jumlah pelekat yang boleh anda buat.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found