Cara Tayang Langsung & Streaming di TikTok

TikTok penuh dengan parodi muzik pra-rakaman yang hebat. Anda boleh menatal halaman "Untuk Anda" berjam-jam, menonton video rakaman kegemaran anda dari beberapa pencipta terbaik di TikTok. Anda mungkin membuat sendiri beberapa video tersebut. Tetapi bagaimana dengan siaran langsung sehingga pengikut anda dapat melihat anda dalam masa nyata? Lagipun, Instagram, Twitter, dan Facebook adalah semua platform media sosial yang membolehkan anda "Go Live", jadi bagaimana dengan TikTok?

TikTok, seperti yang lain, membolehkan anda menonton secara langsung untuk dilihat oleh semua orang dalam masa nyata. Sekiranya anda tertanya-tanya bagaimana anda boleh memulakan aliran langsung anda di TikTok, ikuti di bawah ini, dan kami akan menunjukkan kepada anda bagaimana langkah demi langkah. Mari kita mulakan.

Cara Live dan Streaming di Instagram

Pada mulanya, mungkin membingungkan bagaimana memulakan siaran langsung di TikTok. Platform ini tidak semestinya menjadikannya sangat jelas mengenai cara siaran langsung. Inilah cara untuk melakukannya.

  1. Untuk pergi secara LIVE di TikTok, ketik "Buat" ikon untuk mengakses skrin LANGSUNG.
  2. Leret ke "LANGSUNG" dalam navigasi, pilih gambar, dan tulis tajuk untuk aliran anda.
  3. Setelah anda bersedia, tekan "Pergi LIVE" untuk memulakan aliran anda.
  4. Setelah anda LANGSUNG, anda boleh mengetuk "Elipsis menegak" (tiga titik menegak) untuk mengubah pelbagai tetapan. Anda boleh membalik kamera, menambah kesan, menyaring komen, dan bahkan menambahkan penyederhana (hingga 20).

Siaran Langsung Tidak Tersedia untuk Semua Orang

Sekiranya anda tidak melihat pilihan untuk pergi "Langsung"Di sebelah butang rakam, ada kemungkinan anda belum mempunyai kemampuan itu. Senario ini adalah kerana TikTok Live hanya tersedia untuk pengguna dengan lebih daripada 1,000 pelanggan.

Nombor Telefon Telah Ditipu - Apa Yang Perlu Dilakukan

Cara Mendapatkan Butang "Langsung" di Instagram

Sekiranya anda belum mempunyai 1,000+ pengikut yang diperlukan, ada beberapa cara untuk mencuba dan mendapatkannya Langsung butang untuk muncul.

  1. Hantarkan e-mel TokTok dan minta mereka melepaskan ciri "Langsung" di akaun anda. Jangan berusaha terlalu keras untuk menjualnya (membawa kepada penolakan seperti jurujual yang mendorong produk), tetapi berikan alasan yang sah untuk melakukannya (menerima beberapa permintaan untuk siaran langsung, mempunyai keperluan tertentu untuk disiarkan, dll.) .
  2. Sekiranya "Langkah 1" gagal, cari perkhidmatan berbayar atau tanyakan di media sosial agar orang ramai melanggan saluran TikTok anda, yang membawa kepada lebih daripada 1,000 pelanggan - tidak mengapa menjual di sini, LOL. Proses itu membuka pilihan "Langsung" kepada anda.

Sekiranya anda telah tayang sebelumnya dan tidak lagi melihat pilihan "Langsung," ada kemungkinan anda melanggar Garis Panduan Komuniti TikTok, sehingga TikTok dapat menghilangkan kemampuan anda untuk pergi Langsung.

Seperti yang anda lihat, jika anda sudah mempunyai Langsung butang, adalah asas untuk memulakan siaran langsung di TikTok. Namun, lebih sukar untuk mendapatkan kembali pilihan "Go Live", sama ada kerana anda belum memenuhi jumlah 1.000+ pelanggan atau kehilangan ciri kerana pematuhan Garis Panduan Komuniti TokTok yang gagal.

Recent Posts