Apa maksud Emoji di sebelah Nama di Snapchat?

Emoji yang anda lihat di sebelah nama pengguna rakan anda di Snapchat adalah simbol yang menunjukkan jenis hubungan anda dengan pengguna tersebut. Beberapa emoji, seperti kek hari jadi, mempunyai makna yang jelas. Dalam kes lain, anda mungkin menghadapi masalah untuk menyahkod simbol ini.

Apa maksud Emoji di sebelah Nama di Snapchat?

Beberapa emoji rakan Snapchat sedang digunakan, dan mereka sangat popular di komuniti Snapchat. Terdapat ketentuan untuk menerima emoji tertentu, dan kebanyakannya berkaitan dengan snap (mesej multimedia seperti foto, video, dan animasi GIF). Mari kita bincangkan apa yang mereka wakili.

Makna Emoji Rakan Snapchat

1. Emoji Hati Emas

Emoji Hati Emas

Emoji hati emas berada di sebelah rakan yang paling banyak anda kirimkan. Namun, rakan itu juga perlu menghantar paling banyak mesej multimedia kepada anda untuk mendapatkan hati emas dalam senarai anda. Sama ada anda berdua mempunyai hati ini, atau kedua-duanya tidak ada.

Snapchat mengenali sahabat emas anda berdasarkan kekerapan interaksi anda. Ketentuan ini bermaksud bahawa anda harus bekerja keras untuk menjaga status hati emas anda, kerana emoji akan hilang jika seseorang mengirimi anda lebih banyak gambar daripada rakan emas anda. Sekiranya anda menghantar paling banyak mesej multimedia kepada pengguna sementara rakan lain menghantar paling banyak pesanan kepada anda, anda tidak akan melihat hati keemasan dengan nama pengguna.

2. Emoji Hati Merah

Baca Emoji Hati

Sekiranya anda dan rakan mengekalkan rentak jantung emas selama dua minggu, jantung akan menjadi merah. Tindakan ini bermaksud anda telah bertukar paling banyak dengan seseorang selama dua minggu berturut-turut.

Sekarang, anda boleh terus bertahan dan menunggu perubahan emoji seterusnya.

3. Dua Emoji Hati Pink

Dua Emoji Hati Pink

Emoji hati merah jambu adalah petunjuk persahabatan jangka panjang di Snapchat. Apabila anda bertukar paling banyak dengan pengguna selama dua bulan berturut-turut, anda berdua akan menerima emoji ini. Selagi anda meneruskannya, emoji akan tetap ada.

Tetapi selalu ada kemungkinan orang lain akan menghantar lebih banyak gambar kepada anda. Sekiranya anda dan rakan baik anda mengambil berat tentang simbol tersebut, anda harus selalu bertukar-tukar mesej multimedia.

4. Menyeringai Emoji

Kesian Emoji

Emoji ini menunjukkan bahawa anda dan pengguna tertentu sering berinteraksi dengan orang yang sama. Dengan cara tertentu, pengguna dengan emoji ini di sebelah nama mereka adalah ‘saingan’ anda, kerana mereka dapat mengambil emoji hati dari sahabat Snapchat anda.

5. Emoji cermin mata hitam

Emoji cermin mata hitam

Emoji cermin mata hitam bermaksud bahawa anda dan pengguna tertentu berkongsi "kawan rapat" tetapi bukan sahabat. Kawan rapat adalah seseorang yang banyak berinteraksi dengan anda, tetapi tidak cukup untuk menjadi sahabat.

6. Emoji Muka Bayi

Emoji Muka Bayi

Emoji comel ini mewakili rakan baru dalam senarai anda. Senario ini bermaksud bahawa hubungan Snapchat anda masih dalam fasa bayinya. Sekiranya anda menambah banyak rakan baru, anda mungkin banyak melihat simbol ini.

7. Smirk Emoji

Smirk Emoji

Emoji senyum mewakili pengguna yang paling sering anda tidak berinteraksi, tetapi mereka paling banyak berinteraksi dengan anda. Anda mungkin adalah rakan baik mereka, tetapi mereka bukan milik anda. Sekiranya anda mahukan pengguna ini menjadi sahabat anda, anda harus "menaikkan" permainan snap anda.

8. Senyum Emoji

senyum Emoji

Semua rakan baik anda di platform akan mempunyai emoji senyuman di sebelah nama mereka. Emoji ini terletak di sebelah mereka yang sering anda berinteraksi. Anda sering menghantarnya, dan mereka menghantar banyak mesej multimedia kembali. Oleh kerana hanya satu rakan yang layak mendapat emoji hati, semua rakan yang lain harus puas tersenyum.

9. Sparkle Emoji

Emoji Berkilau

Apabila anda berkongsi perbualan kumpulan dengan rakan dari senarai, anda akan melihat emoji berkilau di sebelah namanya.

10. Emoji Kek Hari Lahir

Kek Hari Lahir Emoji

Sekiranya anda melihat kek hari jadi di sebelah nama pengguna, ini bermakna hari ini adalah hari jadi orang itu. Anda tidak dapat mempengaruhi emoji ini, dan emoji ini akan hilang dalam sehari. Sekiranya ada orang yang dekat dengan anda, anda harus mempertimbangkan untuk menghantar mereka sekejap untuk meraikan majlis tersebut.

11. Emoji Api

Emoji Api

Emoji api menunjukkan bahawa anda dan pengguna sedang menggunakan Snapstreak. Status ini bermaksud bahawa anda telah bertukar gambar selama dua atau lebih hari berturut-turut. Nombor akan dipaparkan di sebelah emoji api, menunjukkan berapa hari Snapstreak berada.

Sekiranya anda tidak menukar snap dalam 24 jam, emoji akan hilang dan anda bermula dari awal.

12. Jam pasir Emoji

Emoji Jam Tangan

Melihat emoji jam pasir di sebelah nama pengguna memberi amaran bahawa Snapstreak anda hampir berakhir. Untuk meneruskan rentak, anda harus menukar snap secepat mungkin.

13. 100 Emoji

The 100 Emoji

100 emoji bermaksud bahawa anda berjaya mengekalkan Snapstreak dengan pengguna selama seratus hari. Ini adalah hari yang besar untuk hubungan Snapchat anda dengan pengguna tersebut. Keesokan harinya, emoji hilang, dan undur Snapstreak biasa berterusan.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found