Cara Berkongsi Senarai Main Spotify Anda

Spotify memudahkan anda berkongsi senarai main dengan keluarga dan rakan anda - ada butang Kongsi tepat di aplikasi.

Cara Berkongsi Senarai Main Spotify Anda

Anda juga mempunyai pilihan untuk melakukannya melalui e-mel, media sosial, dan bahkan mesej teks. Selain itu, anda sentiasa boleh menyalin-menampal pautan senarai main di mana sahaja yang anda mahukan. Sekarang, langkah untuk berkongsi senarai dari peranti yang berbeza hampir serupa. Dan yang sama untuk perkongsian di media sosial.

Tetapi ciri tertentu menjadikan tugas lebih mudah, dan anda mungkin melihat cadangan perkongsian berbeza bergantung pada peranti yang anda gunakan. Tanpa basa-basi lagi, mari masuk ke tutorial cepat.

Di mana anda boleh berkongsi senarai main anda?

Sebelum menyelami tutorial kami, mari kita bincangkan terlebih dahulu pilihan yang diberikan oleh Spotify untuk berkongsi senarai main anda. Perkhidmatan muzik hebat kerana sangat serba boleh, dan berfungsi dengan baik dengan platform lain.

Di sinilah anda dapat berkongsi senarai main Spotify dengan cepat dari dalam aplikasi Spotify:

 • WhatsApp
 • Instagram
 • Utusan Facebook
 • Suapan Berita Facebook
 • Cerita Facebook
 • Snapchat
 • Garisan
 • SMS

Sudah tentu, anda tidak terhad hanya pada platform tersebut. Spotify menawarkan kepada penggunanya a Salin pautan pilihan di bawah menu saham juga.

Sekarang setelah anda mengetahui di mana anda boleh menghantar senarai main kegemaran anda, mari kita tinjau cara melakukannya. Kami akan membahas cara berkongsi senarai main Spotify menggunakan iOS, macOS, Android, PC, dan penyemak imbas web di bawah.

Cara Berkongsi Senarai Main Spotify Anda di iPhone

Apabila anda sudah biasa dengan langkah-langkah untuk berkongsi senarai main, anda akan melihat bahawa sebenarnya agak mudah. Inilah cara untuk berkongsi senarai main dari aplikasi Spotify pada iPhone:

 1. Buka Spotify dan ketik Perpustakaan Anda di bawah.

 2. Pilih senarai main yang ingin anda kongsi. Kemudian, ketik tiga titik hoizontal di sebelah kiri.

 3. Tatal ke bawah menu dan pilih Berkongsi.

 4. Pilih salah satu pilihan dalam senarai untuk berkongsi senarai main Spotify anda.

 5. Ikuti langkah-langkah di skrin untuk menghantar Senarai Main anda. Anda mungkin perlu log masuk ke platform yang telah anda pilih sebelum anda dapat menyelesaikan prosesnya.

Catatan: Jika anda mengklik ikon ‘More’, anda dapat Airdrop senarai main anda atau mengirimkannya menggunakan aplikasi lain yang tidak muncul di menu Spotify Share.

Petua Pakar

Ketuk lembaran Kongsi iPhone jika anda ingin menambah / berkongsi senarai main ke aplikasi yang disokong. Sebagai contoh, Spotify memberikan sokongan pihak ketiga untuk Google Hangouts, Slack, dan beberapa aplikasi lagi. Sekiranya anda ingin berkongsi menggunakan iPad anda, contohnya berlaku seperti yang dijelaskan sebelumnya.

Cara Berkongsi Senarai Main Spotify Anda dari Aplikasi Android

Berkongsi senarai main Spotify dari aplikasi Android hampir sama dengan aplikasi iPhone. Tetapi tidak ada salahnya mengambil jalan yang sedikit berbeza ke destinasi yang sama.

 1. Buka Spotify dan ketik Perpustakaan Anda di bawah.

 2. Ketik senarai main yang ingin anda kongsi.

 3. Di sebelah kiri butang main hijau terdapat tiga titik mendatar. Ketik titik.

 4. Tatal ke bawah menu dan ketuk Berkongsi.

 5. Ketuk pilihan yang berkaitan dengan platform tempat anda ingin berkongsi senarai main anda. Atau, anda boleh mengetuk Salin pautan dan kongsi pautan ke senarai main anda di mana sahaja.

Nota PENTING:

Seperti aplikasi iPhone, Spotify untuk Android mempunyai butang Share untuk menghantar senarai main media viasosial. Anda harus tahu bahawa pilihan ini berbeza berdasarkan peranti Android yang anda gunakan. Contohnya, ia tidak sama pada telefon pintar Samsung dan Xiaomi. Tetapi ini bukan pemecah perjanjian dengan cara apa pun.

Perkara lain ialah berkongsi ke platform yang berbeza tidak sama. Ini berlaku untuk Android dan iOS.

Sekiranya anda berkongsi dengan Twitter, ada pautan dan tweet anda diisi sebelumnya dengan URL. Semasa berkongsi di Facebook, anda berakhir dengan gambar dan pilihan "Main di Spotify". Ini berlaku untuk Umpan dan Cerita Facebook anda.

Kelemahannya adalah bahawa mengklik "Main di Spotify" membawa seseorang ke pemain berasaskan aweb. Tetapi anda mungkin diminta untuk membukanya melalui aplikasi jika anda menggunakan iPhone.

Cara Berkongsi Senarai Main Spotify Anda dari Aplikasi Mac

Spotify menjadikan UI aplikasi kelihatan sama seperti pada aplikasi mudah alih anda. Ia mengambil keuntungan dari harta tanah layar yang lebih besar, menjadikannya mudah dinavigasi, tetapi tindakannya sama. Inilah yang perlu dilakukan:

 1. Buka Spotify di Mac anda dan ketik senarai main yang ingin anda kongsi di menu di sebelah kiri.

 2. Klik pada tiga titik menegak di sebelah kanan butang main hijau.

 3. Klik pada Berkongsi dan salin pautan ke senarai main anda. Kemudian, anda boleh berkongsi atau memuat naik senarai main anda ke platform mana pun.

Anda juga boleh mengambil jalan pintas dan klik kanan pada senarai main di menu sebelah kiri. Kemudian, klik Berkongsi untuk menyalin pautan.

Cara Berkongsi Senarai Main Spotify Anda dari Aplikasi Windows

Tidak ada perbezaan dalam UI dan tata letak antara Windows dan aplikasi Spotify macOS. Oleh itu, sila gunakan langkah-langkah yang dinyatakan di atas. Walau bagaimanapun, ada cara lain yang lebih pantas untuk berkongsi senarai main. Dan tidak perlu menyenaraikan langkahnya kerana anda sudah biasa dengan tindakannya.

Di menu di sebelah kanan skrin, klik kanan pada senarai main yang ingin anda kongsi. Tindakan itu menunjukkan menu kontekstual yang menampilkan pilihan Share di bahagian bawah. Apabila anda mengarahkan kursor ke pilihan, anda akan mendedahkan menu perkongsian. Pilih tempat anda mahu menghantar senarai main anda, dan anda boleh pergi.

Cara Berkongsi Senarai Main Spotify Dari Penyemak Imbas Web

Sekiranya anda lebih suka versi penyemak imbas web Spotify, arahannya sama seperti kaedah lain dalam tutorial kami. Yang perlu anda lakukan ialah klik pada senarai main anda di menu di sebelah kiri. Kemudian, klik pada tiga titik mendatar di sebelah butang main. Dari sini, anda boleh mengklik Berkongsi dan salin pautan.

Kemudian, anda boleh berkongsi di mana sahaja anda mahu.

Petua dan Trik Bonus

Selain rakan dan keluarga anda, seluruh dunia dapat menikmati senarai main anda. Yang perlu anda lakukan ialah berkongsi senarai secara terbuka melalui Spotify. Jadi, klik pada tiga titik mendatar atau menegak dan pilih "Buat Umum". Sejak itu, senarai main akan muncul di Spotify ketika orang mencari muzik.

Kelemahannya adalah bahawa Spotify tidak benar-benar sesuai untuk mencari senarai main; sebaliknya, ia mengutamakan artis dan lagu. Tetapi ada beberapa portal pihak ketiga yang menampilkan senarai main Spotify sahaja.

Berbanding dengan umum, anda boleh membuat rahsia senarai main, tetapi ini tidak bermaksud anda tidak dapat membagikannya. Tindakannya sama, dan penerima dapat mengikuti, bermain, dan melihat senarai main. Dan jika anda menetapkannya ke senarai main kolaboratif, penerima juga dapat mengeditnya.

Sekiranya anda seorang artis, gunakan Canvas for Spotify ketika berkongsi lagu anda di Instagram. Ini membolehkan anda menambahkan gelung video ke trek, dan ini adalah cara yang baik untuk meningkatkan interaksi. Malangnya, tidak ada pilihan untuk melakukan ini dengan senarai main.

Apabila anda ingin mencari senarai main yang dikongsi dengan anda, pergi ke Pustaka Anda. UnderPlaylists, cari yang memaparkan nama rakan anda. Anda akan melihat nama Senarai Main dan "dengan + nama panggilan" di bawahnya. Sekarang, ketuk dan nikmati.

Berani Berkongsi

Adakah anda masih ingat ketika orang membuat pita campuran dan membakar CD dengan senarai main kegemaran mereka? Kemudian, mereka harus berjumpa dengan penerima dan menyerahkan pita atau CD tersebut kepada mereka secara fizikal. Ada yang berpendapat bahawa perkongsian sekarang lebih romantis, tetapi itu adalah topik untuk artikel yang berbeza.

Bagi perkongsian senarai main melalui Spotify, anda boleh berkongsi di mana sahaja dan di mana sahaja. Sebenarnya, anda selalu tiga hingga lima klik atau mengetuk untuk menyelesaikan tindakan. Dan sangat menarik bahawa anda boleh mendapatkan kod grafik, mengimbasnya, dan melancarkan senarai main dengan serta-merta.

Pilihan perkongsian mana yang paling anda sukai? Adakah terdapat senarai main yang telah anda kongsi dengan banyak rakan anda? Beri kami dua sen anda dalam komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found