Adakah Laporan Snapchat Tanpa Nama?

Snapchat menekankan spontaniti saat ini. Ini semua mengenai berkongsi perkara yang anda mahukan, membuat lensa lucu, dan menggunakan penapis bodoh.

Adakah Laporan Snapchat Tanpa Nama?

Tetapi sama seperti semua aplikasi media sosial, Snapchat berurusan dengan bahagian spam, kandungan yang tidak sesuai dan kasar, dan penindasan dalam talian. Nasib baik, anda boleh melaporkan Snapchat Story atau pengguna. Tetapi adakah laporan itu tidak dikenali atau tidak?

Snapchat Menyimpan Laporan Tanpa Nama

Snapchat harus menjadi tempat yang menyeronokkan dan gembira. Itu idea asal, dan masih ada. Tetapi jika anda tidak bersenang-senang kerana tindakan orang lain, tidak apa-apa melaporkannya ke Snapchat.

Anda rasa ia adalah perkara yang betul untuk dilakukan, tetapi anda masih ragu-ragu. Adakah mereka tahu bahawa anda yang melaporkannya? Jangan risau kerana mereka tidak akan. Semua laporan Snapchat tidak dikenali sepenuhnya. Perkara yang sama berlaku sekiranya seseorang melaporkan anda. Anda tidak akan tahu siapa yang melakukannya.

Setiap laporan yang mencapai Snapchat mendapat semakan. Biasanya tidak memakan masa lebih dari 24 jam. Dan jika Snapchat mendapati bahawa akaun atau Snap bertentangan dengan garis panduan syarikat, mereka akan membuang kandungan atau menangguhkan akaun tersebut.

Laporan Snapchat Tanpa Nama

Cara Melaporkan Akaun Snapchat

Proses melaporkan akaun ke Snapchat tidak selesa. Pertama, anda harus yakin bahawa itu perlu. Anda tidak mahu melaporkan seseorang yang mungkin menyiarkan sesuatu yang tidak anda sukai tetapi akhirnya tidak melanggar peraturan.

Sebaliknya, anda tidak boleh sentiasa yakin, dan lebih baik anda periksa. Hanya kerana anda melaporkan seseorang, itu tidak bermaksud Snapchat akan menangguhkan akaunnya atau menghapus kandungan yang dimaksudkan. Terserah kepada Snapchat untuk memutuskannya. Walau bagaimanapun, kebanyakan orang melalui laporan tersebut kerana mereka merasakan bahawa mereka mempunyai alasan yang baik untuk itu.

Buli dalam talian adalah perhatian yang nyata dan mendesak, dan Snapchat menganggapnya serius. Sama pentingnya menghentikan semua jenis gangguan dalam talian. Oleh itu, jika anda berada di penerimaan, atau anda tahu bahawa orang lain, adalah penting untuk bertindak. Inilah cara anda melaporkan akaun Snapchat pada peranti mudah alih:

  1. Lancarkan Snapchat di telefon atau tablet anda.
  2. Ketik nama pengguna akaun yang ingin anda laporkan.
  3. Apabila layar muncul, pilih "Laporkan".
  4. Anda mesti memberi alasan mengapa anda menghantar laporan. Berikut adalah pilihan anda:
    1. Mereka menjengkelkan.
    2. Mereka telah diretas.
    3. Snaps yang bermaksud atau tidak sesuai.
    4. Mereka berpura-pura menjadi saya.
    5. Akaun spam.
  5. Ketik "Hantar".

Itu sahaja yang ada. Pastikan anda memilih alasan yang tepat untuk melaporkan akaun. Itu akan meningkatkan peluang Snapchat memandang serius laporan anda.

Laporan Snapchat Tanpa Nama

Laporan Web Snapchat

Menyerahkan laporan Snapchat pada peranti mudah alih memerlukan beberapa ketukan. Tetapi anda juga boleh menggunakan portal web Snapchat untuk melakukannya, dan banyak lagi. Lawati halaman sokongan mereka di mana anda boleh melaporkan masalah keselamatan.

Kebimbangan keselamatan kebanyakannya berkaitan dengan masalah dengan akaun Snapchat anda, tetapi juga jika ia adalah orang lain yang anda bimbangkan. Anda juga boleh melaporkan Cerita tertentu, dan walaupun ada sesuatu yang mengganggu anda di halaman Discover.

Berikut adalah contoh perkara yang harus anda lakukan sekiranya anda mengesyaki seseorang menggodam akaun Snapchat anda:

  1. Pergi ke Halaman Sokongan Snapchat.
  2. Pilih "Laporkan masalah keselamatan."
  3. Kemudian pilih "Akaun Snapchat saya."
  4. Akhirnya, "Akaun saya digodam."

Snapchat akan menasihati anda untuk segera menukar kata laluan dan mengesahkan e-mel dan nombor anda. Sekiranya anda masih bimbang ada sesuatu yang tidak betul, anda kembali ke halaman sokongan. Kemudian ikuti petunjuk tentang apa yang harus dilakukan jika anda tidak dapat mengesahkan maklumat anda.

Garis Panduan Komuniti Snapchat

Tidak seperti beberapa platform media sosial yang lain, Snapchat memandang serius keselamatan penggunanya. Ini semua mengenai ekspresi diri dan kreativiti setiap pengguna.

Tetapi pada masa yang sama, menjaga keselamatan dalam talian adalah lebih penting sekarang daripada sebelumnya. Itulah sebabnya gergasi media sosial mempunyai garis panduan masyarakat yang cukup ketat. Tidak menghairankan, sebarang kandungan yang melanggar undang-undang dilarang sama sekali.

Snapchat juga melarang semua jenis ucapan kebencian dan penyebaran maklumat palsu. Mereka memandang serius segala bentuk ancaman keganasan, penyalahgunaan, pelecehan, dan penindasan. Mengenai kandungan seksual eksplisit, perkara sedikit lebih rumit, tetapi secara keseluruhan, Snapchat melarangnya.

Laporan Snapchat

Sentiasa Selamat di Snapchat

Terdapat beberapa akaun kreatif yang luar biasa di platform ini. Dan siapa tahu, mungkin anda akan menjadi bintang Snapchat seterusnya. Tetapi rata-rata pengguna, terutama jika mereka masih muda dan mudah terpengaruh, boleh mengalami beberapa perkara yang tidak menyenangkan. Itulah sebabnya ada baiknya cara mudah dan mudah untuk melaporkan akaun tersebut.

Pernahkah anda melaporkan akaun Snapchat? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found