Microsoft mematikan aplikasi web Outlooknya, memaksa pengguna untuk memuat turun aplikasi iOS dan Android

Microsoft telah memutuskan untuk mematikan Aplikasi Web Outlook (OWA) untuk iPhone, iPad dan Android, sebaliknya mendorong pengguna untuk memuat turun dan memasang aplikasi Outlook yang berdiri sendiri, yang dikatakan telah berubah menjadi "aplikasi pemenang penghargaan".

Microsoft mematikan aplikasi web Outlooknya, memaksa pengguna untuk memuat turun aplikasi iOS dan Android

OWA syarikat berfungsi dengan berkesan sebagai jalan tengah antara pengalaman Outlook berasaskan penyemak imbas dan aplikasi Outlook yang lengkap, menawarkan fungsi yang hanya dapat disediakan oleh aplikasi asli seperti penyelarasan kontak dan pemberitahuan push.

Microsoft menjelaskan telah memutuskan untuk menghentikan aplikasinya pada bulan April, menghapusnya dari App Store dan Google Play. Ini akan memberitahu pengguna yang sudah ada masa berlakunya tamat melalui mesej dalam aplikasi, menasihati mereka untuk memasang aplikasi Outlook yang berdiri sendiri untuk platform mereka.

Mulai 15 Mei, aplikasi akan berhenti berfungsi sama sekali dan mana-mana pengguna Office 365 yang membukanya akan diberitahu bahawa aplikasi tersebut akan dihentikan, memberitahu mereka untuk memuat turun dan memasang aplikasi Outlook untuk iOS atau Android.

"Outlook untuk iOS dan Android mempunyai seni bina yang dikuasakan sepenuhnya oleh Microsoft Cloud dan mempunyai penilaian bintang 4.5+ di gedung aplikasi," jelas Eugenie Burrage, salah satu pemasar produk Microsoft.

"Dan semasa kami memperkemas portfolio mudah alih kami, kami akan dapat memfokuskan usaha kami untuk memenuhi janji kami mengenai pengalaman mel, kalendar dan carian kelas terbaik, kelas, dan carian terbaik dan cara terbaik untuk mengalami ciri Office 365 pada peranti mudah alih dengan Outlook. "

Aplikasi OWA Microsoft direka untuk menawarkan fungsi tambahan berbanding dengan lelaran Outlook penyemak imbas mudah alih, seperti pemberitahuan push, penyegerakan kenalan dan tindakan yang diaktifkan suara, tetapi digantikan oleh aplikasi Outlook mandiri yang jauh lebih kaya yang menawarkan fungsi yang sama seperti desktop versi Outlook, hanya pada skrin yang lebih kecil.

Microsoft belum mengemas kini aplikasi OWA dalam beberapa bulan kebelakangan ini dan sekarang ia tidak berfungsi dengan baik. Ini jelas dengan melihat penilaian bintang di gedung aplikasi Android dan iOS - masing-masing diberi nilai 2.9 / 5 dan 2.8 / 5.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found