Pelanggan e-mel percuma terbaik untuk Windows 2016: Alternatif Outlook utama

Anda mungkin membayangkan bahawa klien e-mel desktop hampir mati pada tahun 2016, tetapi anda salah. Sama ada anda kecewa dengan Gmail, marah oleh Outlook.com, atau hanya menderita aplikasi e-mel Windows 10 yang sangat buruk, terdapat beberapa pelanggan e-mel desktop yang hebat yang tersedia secara percuma.

Pelanggan e-mel percuma terbaik untuk Windows 2016: Alternatif Outlook utama

Mengapa anda harus mempertimbangkan untuk berpindah ke klien e-mel desktop?

Lihat yang berkaitan Cara Memperbaiki Kemas Kini Windows 10 Jika Ia Membeku atau Menjadi Penghentian E-mel Terbaik, dan 15 untuk Dielakkan

Terdapat banyak sebab mengapa orang lebih suka pelanggan mel desktop. Satu perbezaan utama ialah anda dapat menyegerakkan e-mel anda semasa anda berada dalam jangkauan rangkaian Wi-Fi atau kabel Ethernet, dan kemudian membaca, menyusun dan membalas e-mel anda di luar talian. Sekiranya anda melakukan perjalanan jarak jauh, atau mempunyai akses terhad ke internet, maka ini adalah suatu kebaikan.

Bagi kita yang mempunyai banyak akaun e-mel mempunyai alasan lain untuk berpindah ke klien desktop: jika anda ingin menyimpan akaun e-mel peribadi atau kerja sepenuhnya untuk menjadikannya lebih mudah diuruskan, maka menggunakan pelanggan mel yang berasingan dapat menjadikan hidup lebih mudah. Tidak perlu risau adakah anda tidak sengaja membalas e-mel dari alamat e-mel yang salah, dan tidak perlu mengacaukan e-mel web peribadi anda dengan e-mel perniagaan.

Terdapat faedah lain juga, bergantung pada klien desktop yang anda pilih. Sebahagiannya merangkumi kemampuan untuk menggunakan penandatanganan digital dan enkripsi (seperti standard GnuPg sumber terbuka) untuk memastikan surat-menyurat e-mel anda selamat dan terjamin. Sementara itu, yang lain menjadikannya mudah untuk menyandarkan e-mel anda - sesuatu yang masih menyusahkan klien e-mel web seperti Gmail - supaya perniagaan anda, atau hanya surat-menyurat harian anda, tidak hilang sekiranya berlaku data kerugian.

Pelanggan e-mel desktop percuma yang harus saya muat turun?

Itu benar-benar bergantung pada apa yang anda cari, tetapi senarai ini harus merangkumi semua asas yang mungkin - sama ada anda menginginkan klon Outlook (eM Client) yang sangat disesuaikan, rumah kuasa e-mel (Thunderbird) atau pengambilan ultra-minimalis pelanggan e-mel desktop moden (Nylas N1), anda akan menemui sesuatu di sini yang sesuai dengan bil. Klik menu di bawah untuk melihat yang pertama dari tiga.

Bersambung di halaman 2: Pelanggan eM - Penggantian Outlook

Recent Posts