Ulasan TuneUp Utilities 2011

Ulasan TuneUp Utilities 2011

Gambar 1 dari 5

Utiliti TuneUp 2011

Utiliti TuneUp 2011
Utiliti TuneUp 2011
Utiliti TuneUp 2011
Utiliti TuneUp 2011
£ 30 Harga semasa dikaji

Alat penyesuaian PC adalah cadangan yang meragukan. Selalunya mereka tidak membuat perbezaan yang dapat diukur terhadap prestasi, dan apabila mereka membantu, terutamanya dengan membuang perkhidmatan dan item permulaan, yang dapat dilakukan tanpa perisian khas.

Namun suite terbaru TuneUp mempunyai beberapa helah yang unik. Untuk satu, dan bukannya menyahpasang aplikasi, TuneUp membolehkan anda menyahaktifkannya buat sementara waktu. Perkhidmatan latar belakang yang berkaitan dinonaktifkan, mengurangkan beban pada sistem anda, tetapi ketika anda melancarkan aplikasi, mereka diaktifkan kembali secara automatik. Ini boleh menjadi pertolongan besar pada sistem yang terlalu muatan, tetapi menjengkelkan, ini hanya tetapan sekali sahaja. Setelah selesai menggunakan program, anda harus kembali ke antara muka TuneUp dan menyahaktifkannya semula secara manual.

Utiliti TuneUp 2011

Idea lain yang menarik ialah penilaian komuniti. Sebilangan besar pakej penyesuaian membantu anda mematikan item permulaan, tetapi sukar untuk mengetahui fail mana yang perlu anda simpan. TuneUp Utilities menggunakan pangkalan data penilaian kegunaan, yang ditugaskan oleh pengguna lain untuk memulakan item (dan aplikasi), untuk membimbing anda dalam menentukan mana yang anda perlukan dan mana yang dapat dilindungi dengan selamat. Tetapi faedahnya terhad: dalam ujian kami, kami mendapati alat keselamatan dan multimedia (selalunya penyumbang terbesar sistem perlahan) semuanya mempunyai penilaian kegunaan yang tinggi, meninggalkan kami dalam kegelapan yang harus kami tinggalkan.

Satu ciri khas terakhir ialah Turbo Mode, yang boleh anda aktifkan dari ikon dulang sistem. Hidupkannya dan banyak proses latar belakang dan kesan visual (boleh dikonfigurasi melalui penyihir mudah) dilumpuhkan buat sementara waktu, untuk membantu aplikasi latar depan anda berjalan dengan lebih lancar. Matikan dan semuanya kembali normal.

TuneUp Utilities juga menawarkan modul Registry cleaner, defragmenter dan analyzer sistem biasa. Ini tidak memberi kesan yang jelas pada kelajuan atau kestabilan sistem ujian kami, tetapi penganalisis memberi kami beberapa nasihat umum yang baik tentang menonaktifkan folder bersama dan akses Registry jarak jauh, dan mematikan beberapa perkhidmatan yang tidak diperlukan.

Utiliti TuneUp 2011

TuneUp berhak mendapat banyak idea baru dalam pakej ini, tetapi kami masih mempunyai tempahan. Turbo Mode dan Program Deactivator memberi anda lebih banyak fleksibiliti daripada pendekatan kuno dengan hanya membuang program dan perkhidmatan dari sistem anda, tetapi melelahkan harus menukar mod untuk menggunakan program tertentu dan mematikan semula aplikasi berat setelah setiap penggunaan.

Berdasarkan kompromi itu, harganya terasa tinggi, walaupun meliputi tiga mesin. Namun, jika anda mempunyai satu atau lebih sistem yang terlalu berat, dan membuang aplikasi dan perkhidmatan bukanlah pilihan, ini adalah salah satu daripada sedikit alat yang kami lihat yang sebenarnya dapat membantu.

Perincian

Subkategori perisian Alat sistem

Keperluan

Keperluan pemproses 300MHz

Sokongan sistem operasi

Sistem operasi Windows Vista disokong? iya
Sistem operasi Windows XP disokong? iya
Sistem operasi Linux disokong? tidak
Sistem operasi yang disokong oleh Mac OS X? tidak
Sokongan sistem operasi lain tiada

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found