Cara Mematikan Bahagian 'Anda Mungkin Berminat' di Twitter

Bahagian "Anda mungkin berminat" mengganggu kebanyakan pengguna Twitter. Lagipun, anda tidak mengikuti orang dan profil tertentu dengan alasan, dan mereka tidak boleh mengisi suapan Twitter anda. Sayangnya, tidak ada suis utama untuk membuang "Anda mungkin berminat."

Cara Mematikan Bahagian 'Anda Mungkin Berminat' di Twitter

Sebaliknya, anda perlu mencari lebih jauh ke dalam Tetapan Privasi untuk penyelesaiannya. Artikel ini juga menyenaraikan beberapa kata kunci yang dapat anda blokkan untuk membuang lebih banyak lagi kandungan yang tidak diingini daripada suapan anda.

Trik Kata-Kata Yang Tidak Bersuara

Lancarkan Twitter, tekan ikon profil anda, dan pilih Tetapan dan Privasi. Kemudian, pilih Privasi dan Keselamatan di tetingkap berikut dan leret ke bawah ke Kata yang diredam di bawah Keselamatan.

Sekiranya anda memutuskan untuk melakukannya melalui desktop, pilih tiga titik mendatar di bawah gambar profil anda untuk mengakses lebih banyak tetapan. Seterusnya, pilih Kata yang disenyapkan dalam menu Bisukan dan blokir, tekan ikon tambah, dan tambahkan perkataan yang ingin anda sekat.

Anda boleh menambahkan satu perkataan, nama pengguna, atau frasa pada satu masa. Kata kunci yang mungkin dapat membantu anda menyingkirkan "Anda mungkin berminat" adalah berikut:

 1. suggest_who_to_follow
 2. cadangkan_recap
 3. suggest_pyle_tweet
 4. suggest_recycled_tweet
 5. suggest_ranks_timeline_tweet
 6. suggest_activity_tweet
 7. share_tweet_to_pocket

Nota PENTING: Seperti yang dibincangkan, mematikan kata kunci ini tidak menjamin anda akan menyingkirkan "Anda mungkin berminat" selamanya. Sekiranya ini berlaku, cubalah mematikan pengguna yang paling sering anda lihat dalam cadangan.

Singkirkan Semua Pemberitahuan Tolak

Jumlah pemberitahuan push yang anda dapat dari Twitter hanya dapat ditandingi oleh pemberitahuan dari Facebook. Nasib baik, ada pilihan untuk menghapuskan semuanya. Sekali lagi, beberapa perkara yang TIDAK anda minati masih boleh dilalui.

Bagaimanapun, inilah cara untuk mematikan semua pemberitahuan push.

 1. Pergi ke Tetapan dan Privasi dan pilih Pemberitahuan.

 2. Pilih Pemberitahuan tolak di bawah Pilihan.

 3. Ketik butang di sebelah Tolak pemberitahuan untuk melumpuhkan semuanya.

 4. Tekan "Pergi ke Tetapan iOS" jika anda menggunakan peranti Apple dan matikan semuanya dari sana.

 5. Kembali ke Pilihan Pemberitahuan dan pilih Pemberitahuan e-mel.

 6. Ketik butang di sebelah Pemberitahuan e-mel untuk melumpuhkan semuanya.

Trik Penapis Lanjutan

Pemberitahuan Penapis Berkualiti Rendah ada untuk menjauhkan anda dari kandungan bawah. Secara lalai dihidupkan semasa anda memasang Twitter, tetapi semua pilihan lanjutannya mati.

Oleh itu, pilih Penapis Lanjutan di bawah Pemberitahuan dan ketuk butang di sebelah setiap pilihan untuk mengaktifkannya. Ini mungkin tidak membebaskan anda dari "anda mungkin ...", tetapi ia akan menyaring melalui tweet dan profil yang kebanyakan orang menjengkelkan.

Data Twitter anda

Lebih baik mengakses Twitter di desktop anda untuk memanfaatkan pilihan ini. Ia juga tersedia di peranti mudah alih, tetapi membawa anda ke penyemak imbas, dan anda perlu log masuk semula.

Bagaimanapun, pilih Tetapan dan Privasi, kemudian pilih Akaun. Di sana, klik atau ketuk "Data Twitter Anda" di bawah Data dan Kebenaran.

Kemudian, pilih "Minat dan Data Iklan", dan anda mempunyai tiga pilihan yang berbeza - Minat dari Twitter, Minat yang disimpulkan dari Rakan Kongsi, dan Audiens yang Disesuaikan.

Pilih setiap pilihan dan buat perubahan pada data terkumpul di bawah menu masing-masing. Itu mungkin yang paling dekat dengan melumpuhkan "anda mungkin ...", tetapi ada batasan tertentu.

Pertama dan terpenting, perubahan ini tidak berlaku serta-merta. Apabila mereka melakukannya, beberapa cadangan yang mungkin anda akan muncul. Tetapi lapisan perak adalah bahawa kandungan dan kekerapannya tidak semestinya menjengkelkan.

Lumpuhkan Semua Pemperibadian dan Data

Oleh kerana anda sudah melumpuhkan Data Twitter Anda, anda mungkin berfikir bahawa tidak ada lagi yang perlu dilumpuhkan. Tetapi berfikir semula.

Pada pertengahan tahun 2017, Twitter mengawasi data anda, sejarah penyemakan imbas, lokasi, dan banyak lagi untuk menyediakan kandungan yang lebih diperibadikan. Walaupun tidak ada pengesahan rasmi, adalah selamat untuk menganggap bahawa gergasi media sosial menggunakan maklumat ini (dan sumber lain) untuk mengisi senarai "anda mungkin ...".

Untuk mematikannya, anda pilih Tetapan dan Privasi, kemudian pilih Privasi dan Keselamatan. Leret ke bawah ke hujung menu dan ketuk Pemperibadian dan Data. Pilihannya ditetapkan ke "Allow All" secara lalai.

Tekan butang induk di sebelah Pemperibadian dan Data di bahagian atas tetingkap. Terdapat munculan untuk mengesahkan keputusan anda, dan ketika anda menekan "Izinkan", aplikasi akan berhenti mengawasi tingkah laku anda.

Perkara yang menyedihkan adalah bahawa ini tidak menghilangkan "anda mungkin ..." sepenuhnya.

Mengapa Twitter Menyulitkan untuk Menonaktifkan "Anda Mungkin ..."?

Di permukaan, idea itu cukup mesra. "Anda mungkin ..." ada untuk memberikan pengalaman pengguna yang lebih baik berdasarkan pilihan anda. Oleh itu, mengapa anda mahu mematikannya?

Tetapi jika anda telah menggunakan Twitter selama lebih dari beberapa bulan, anda tahu bahawa ia jarang berlaku di rumah, dan banyak pengguna mengeluh. Walaupun begitu, bahagian itu masih ada dan hampir mustahil untuk dilumpuhkan, yang menandakan bahawa ia melakukan muslihat di hujung Twitter.

Untuk menjelaskan, sebilangan besar pengguna mungkin mengetuk atau mengklik cadangan dan mungkin berinteraksi dengan catatan yang popular atau yang ditaja. Dan ini adalah salah satu cara Twitter dapat memaksimumkan harta tanah dalam aplikasi.

Burung Biru yang licik

Anda tidak pernah dapat memastikan 100% bahawa anda telah mematikan bahagian "anda mungkin ...". Namun, ada cara untuk menjadikannya kurang mengganggu.

Adakah anda mempunyai masalah yang serupa dengan aplikasi media sosial yang lain? Adakah anda pernah mengklik atau mengetuk halaman dan catatan yang dicadangkan? Beri kami dua sen anda dalam komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found