Cara Buka Kunci untuk Mana-mana Pembawa Samsung Galaxy Note 8

Galaxy Note 8 adalah telefon bimbit pelbagai fungsi yang popular dan ada juga yang menggunakannya sebagai tablet.

Cara Buka Kunci untuk Mana-mana Pembawa Samsung Galaxy Note 8

Namun, itu bukan pilihan yang paling berpatutan. Inilah sebabnya mengapa banyak pengguna mendapat Note 8 mereka dengan diskaun yang memerlukan menandatangani kontrak jangka panjang.

Sekiranya demikian, telefon anda mungkin terkunci SIM. Ini menyukarkan proses menukar ke pembawa baru. Apabila anda memasukkan kad SIM baru dari pembawa yang lain, anda mungkin perlu memasukkan kod untuk Catatan 8 anda agar dapat menggunakan jalur frekuensi pembawa itu.

Tetapi bagaimana anda boleh mendapatkan kod buka kunci?

 1. Cuba SIM Keluar Pertama

Pembawa yang berbeza mempunyai peraturan yang berbeza mengenai peranti mengunci SIM.

Oleh itu, sebelum anda mula berfikir untuk membuka kunci telefon anda, anda harus membaca kontrak anda dengan teliti, atau hanya menjalankan ujian. Sekiranya telefon anda dihidupkan dengan kad SIM baru, anda tidak perlu risau.

 1. Rujuk Pembawa Anda

Bagaimana jika telefon anda terkunci SIM? Sebelum anda mencuba kaedah membuka kunci yang lain, hubungi pembawa anda.

Sekiranya telefon anda dibayar sepenuhnya, mereka mungkin bersedia membuka kunci Catatan 8. Syaratnya biasanya anda tidak mempunyai kewajipan kewangan terhadap pembawa.

Tetapi jika anda tidak berjaya, anda mempunyai pilihan lain. Malangnya, ini tidak percuma.

 1. Bawa Telefon Anda ke Kedai Pembaikan

Kedai pembaikan telefon cenderung mempunyai pengalaman dengan membuka kunci SIM. Perkhidmatan ini berharga, dan terdapat beberapa risiko pada telefon anda. Sebelum membawa Catatan 8 ke bengkel, ada baiknya anda membuat sandaran data anda.

 1. Pilih Perkhidmatan Buka Kunci

Anda juga boleh membuka kunci telefon anda di rumah. Terdapat laman web yang boleh dipercayai yang mengkhususkan diri dalam membuka kunci telefon pintar untuk mana-mana pembawa. Sebelum anda memutuskan laman web, luangkan masa untuk memeriksa kelayakan mereka.

Satu laman web yang boleh anda gunakan ialah Unlock Unit. Langkah-langkah yang perlu anda ambil adalah mudah, mana pun yang membuka kunci yang anda putuskan untuk digunakan.

 • Pada PC Anda, Buka Perkhidmatan Buka Kunci

Buka sahaja laman web pembuka kunci. Sekiranya terdapat pelbagai jenama, klik pada Samsung. Dalam kes ini, URL adalah: //www.unlockunit.com/unlock-samsung

 • Pilih Model Telefon Anda

Dari menu lungsur turun, pilih Galaxy Note 8.

 • Pilih Pembawa Semasa Anda

Membuka kunci laman web tidak perlu mengetahui bagaimana syarikat penerbangan baru anda.

 • Masukkan Kod IMEI Anda

IMEI bermaksud Identiti Peralatan Bergerak Antarabangsa. Ini adalah kod 15 digit yang unik untuk setiap telefon. Oleh itu, bagaimana anda mengetahui kod IMEI telefon anda?

Sekiranya anda masih mempunyai bungkusan yang asli, ia akan mengandungi kod ini. Bil penjualan juga berguna. Anda juga dapat menemuinya jika masuk ke Tetapan> Tentang Telefon> Status> Maklumat IMEI.

Terdapat banyak pilihan lain juga. Mendail ⋇ # 06 # adalah kaedah termudah untuk mendapatkan kod IMEI anda, tetapi tidak berfungsi pada beberapa pembawa.

 • Masukkan alamat e-mel yang sah

Laman web membuka kunci memerlukan beberapa hari untuk membuka kunci telefon anda. Apabila mereka melakukannya, kod akan dihantar dalam e-mel.

 • Setuju dengan Terma dan Syarat
 • Bayar Perkhidmatan

Anda boleh menggunakan kad atau Paypal anda. Sekiranya kod tidak berfungsi, anda boleh mendapatkan kembali wang anda. Tetapi pertama-tama, anda harus menghubungi perkhidmatan sokongan pembuka kunci, kerana mereka mungkin dapat membantu anda.

Perkataan Akhir

Buka kunci mungkin kelihatan menakutkan pada mulanya. Tetapi dengan sedikit kajian, anda dapat menyelesaikan proses dengan selamat tanpa perlu membayar lebih. Bagi banyak pengguna, beralih ke syarikat penerbangan baru adalah usaha yang sewajarnya.

Recent Posts