Cara Memeriksa Jika Anda Mempunyai VPN Aktif di Amazon Fire Stick anda

Firestick Amazon adalah antara peranti penstriman paling popular di luar sana. Ia mampu melakukan streaming pelbagai rangkaian dan juga menyokong kawalan suara, yang bermaksud anda boleh memasangkannya dengan Alexa.

Cara Memeriksa Jika Anda Mempunyai VPN Aktif di Amazon Fire Stick anda

Namun, kenyataan bahawa Firesticks sangat mudah tidak bermaksud anda tidak perlu menggunakan VPN (Rangkaian Peribadi Maya) untuk perkhidmatan streaming tertentu. Bergantung pada keperluan anda, memilih perkhidmatan VPN yang sesuai dapat membantu anda melakukan streaming dengan selamat.

Generasi Pertama

Berikut adalah penafian yang tidak menguntungkan untuk memulakan sesuatu: jika anda melakukan streaming dengan peranti Firestick generasi pertama, anda boleh melupakan VPN. Peranti ini tidak menyokong perkhidmatan VPN.

Tawaran Terhad: PERCUMA 3 bulan! Dapatkan ExpressVPN. Selamat dan mesra streaming.

Jaminan wang dikembalikan selama 30 hari

Sekiranya anda tertanya-tanya sama ada anda mempunyai Firestick generasi pertama atau tidak, perhatikan alat kawalan jauh. Firesticks awal tidak menyokong arahan suara Alexa. Pada jarak jauh peranti Firestick yang lebih baru, anda dapat melihat butang kawalan suara dengan jelas di bahagian atas (butang mikrofon kecil). Sekiranya anda melihat butang mikrofon di alat kawalan jauh anda, Firestick anda adalah model yang lebih baru dan, oleh itu, serasi dengan VPN.

Ingatlah bahawa anda mungkin dapat memasang dan menjalankan perkhidmatan tersebut, dan ia mungkin menunjukkan seperti Bersambung pada peranti Gen 1 anda. Namun, jika anda menggunakan kaedah dari bawah, anda akan melihat bahawa lokasi dan alamat IP sebenar anda dipaparkan. Firesticks Generasi 1 tidak berfungsi dengan VPN.

vpn

Adakah Ia Berfungsi?

Sekiranya anda mempunyai Firestick yang lebih baru, mari kita teruskan.

Tawaran Terhad: PERCUMA 3 bulan! Dapatkan ExpressVPN. Selamat dan mesra streaming.

Jaminan wang dikembalikan selama 30 hari

Sebelum memasang VPN, mari kita lihat apakah ia berfungsi. Ringkasnya, jika anda membeli Firestick baru, ia tidak akan mempunyai perkhidmatan VPN yang sudah dipasang sebelumnya. Sekiranya anda tidak membeli Firestick secara terpakai, kaedah ini juga dapat membantu anda melihat sama ada pemilik sebelumnya memasang VPN pada atau tidak.

firestick

Sekiranya anda mempunyai keraguan mengenai VPN anda, cara terbaik untuk melihat sama ada semuanya berfungsi dengan baik adalah dengan memeriksa statusnya.

Muat turun Aplikasi Firefox untuk Firestick

Pertama, anda perlu memasang aplikasi Firefox. Untuk melakukan ini, pergi ke menu Firestick dan pilih ikon carian, yang terletak berhampiran ikon Laman Utama. Taip “Firefox"Ke dalam bar carian, arahkan ke Penyemak Imbas Firefox ikon, dan pilih. Sekarang, pilih Firefox untuk Fire TV untuk memasang aplikasi percuma.

Tawaran Terhad: PERCUMA 3 bulan! Dapatkan ExpressVPN. Selamat dan mesra streaming.

Jaminan wang dikembalikan selama 30 hari

Uji VPN Anda

Setelah aplikasi dimuat turun dan dipasang, tekan Rumah butang, dan aktifkan aplikasi Firefox. Dalam aplikasi, pergi ke bar carian dan ketik "//iplookup.flagfox.net" Tekan Seterusnya dan tunggu sehingga laman web dimuat. Anda akan melihat peta yang memaparkan lokasi anda, serta alamat IP dan negara anda di tetingkap baru.

Cukup sederhana, jika lokasi yang dipaparkan di peta ini betul, maka VPN di Firestick anda tidak berfungsi. Sekiranya lokasi pelayan VPN dan alamat IP anda ditampilkan, Firestick disambungkan ke perkhidmatan VPN.

Memilih Perkhidmatan VPN

Banyak orang memilih untuk memasang aplikasi VPN di Firesticks mereka untuk mengelakkan sekatan geo dan melakukan streaming tanpa rasa takut untuk ditangkap. Sekiranya peta yang disebutkan di atas menunjukkan lokasi sebenar anda, anda mungkin ingin memasang VPN.

Sebelum memasang VPN, anda harus memilih yang paling sesuai dengan anda. Berikut adalah tiga perkhidmatan VPN yang paling popular di kalangan pengguna Firestick.

CyberGhost

Pendapat orang ramai tidak pernah berbohong, dan CyberGhost adalah VPN tertinggi untuk peranti Firestick. Ia menawarkan sebilangan besar pelayan di seluruh dunia, tetapi yang paling penting, CyberGhost dilengkapi dengan aplikasi asli yang hebat untuk Firestick yang tersedia secara langsung dari Amazon Store.

Ia dapat menyahsekat Hulu, Netflix, kebanyakan saluran kabel AS, dan pelbagai perkhidmatan lain, menyediakan sambungan pantas dan keselamatan terbaik. Satu lagi kelebihan hebat di sini: anda boleh menyambungkan sebanyak 7 peranti pada masa yang sama.

NordVPN

NordVPN mungkin bukan pilihan nombor satu untuk peranti Firestick, tetapi ia pasti merupakan salah satu penyedia VPN serba boleh yang paling popular. Ia mempunyai lebih banyak pelayan daripada perkhidmatan VPN lain. Ia juga dilengkapi dengan aplikasi asli yang tersedia di Amazon Store.

Yang dikatakan, ia mungkin tidak berfungsi dengan baik dengan peranti Firestick yang lebih lama. Sekiranya anda mempunyai salah satu model generasi baru, model ini semestinya lancar untuk anda.

ExpressVPN

Sekiranya ada satu perkara yang terkenal dengan ExpressVPN, ini kerana kemampuannya untuk memintas laman streaming yang telah disekat secara geo. ExpressVPN berfungsi dengan pelbagai jenis perkhidmatan streaming dan juga dilengkapi dengan aplikasi Firestick khusus.

Walau bagaimanapun, aplikasi ini tersedia dari Google Play Store, yang mungkin menyulitkan dan tidak dapat diakses pada peranti tertentu. Sekiranya ia dapat berfungsi pada peranti anda, pertimbangkan untuk menggunakan ExpressVPN.

Memasang VPN di Firestick Anda

Mari kita ambil CyberGhost misalnya (walaupun proses ini berfungsi untuk NordVPN juga). Pergi ke skrin Utama Firestick anda. Navigasi ke bar carian - ikon yang kelihatan seperti kaca pembesar - dan ketik "CyberGhost" Dari senarai yang berikut, cari, dan pilih CyberGhost.

Sekarang, klik Dapatkan dan tunggu sehingga muat turun dan pasang ke peranti Firestick anda. Masukkan aplikasi dan hidupkan. Pilih negara dan pelayan yang ingin anda sambungkan. Sekarang, periksa peta yang disebutkan di atas untuk melihat apakah VPN anda aktif.

Walaupun NordVPN dapat dipasang dengan cara yang sama, proses pemasangan untuk aplikasi khusus ExpressVPN sedikit lebih rumit dan memerlukan anda mengakses Google Play Store. Ini, seperti yang disebutkan sebelumnya, mungkin tidak berfungsi pada semua peranti.

Adakah saya Memerlukan VPN?

Sebilangan besar pengguna memasang VPN ketika menggunakan torrents untuk menonton kandungan yang belum mereka bayar dan sementara tidak semua orang melakukan itu, anda pasti memerlukan VPN untuk melakukannya. Orang lain mungkin menggunakan VPN untuk kandungan yang lebih baik. Contohnya, Netflix, Hulu, dan semua perkhidmatan kegemaran anda yang lain menunjukkan kandungan berdasarkan lokasi anda. Tetapi bagaimana jika anda ingin menonton rancangan dan filem dari negara atau wilayah lain? Anda memerlukan VPN untuk melakukan ini.

Bergantung pada kerajaan tempatan anda, sebilangan kandungan sebenarnya disekat. Ya, anda boleh menggunakan VPN untuk memotongnya.

Anda juga dapat menggunakan VPN untuk mencegah penyempitan ISP (penyedia internet anda melambatkan internet anda setelah anda menggunakan sejumlah tertentu semasa kitaran bil anda).

Terakhir, VPN sangat bagus untuk privasi dan keselamatan. Walaupun tidak mungkin jiran anda mengintip penggunaan internet anda, VPN menjadikannya lebih sukar.

Firesticks dan VPN

Kecuali anda mempunyai Firestick Generasi 1, anda boleh memasang VPN dengan mudah pada peranti anda. Ingatlah bahawa anda harus memeriksa sama ada VPN disambungkan atau tidak sekali-sekala, hanya untuk selamat.

VPN mana yang anda mahu atau pilih? Adakah anda menghadapi masalah memasangnya? Jangan takut untuk memukul bahagian komen dengan soalan, fikiran, nasihat, atau perkara lain.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found