Cara Menonton BBC iPlayer di Amazon Firestick

BBC iPlayer adalah salah satu saluran streaming yang paling popular di mana sahaja. Ia menayangkan rancangan TV terutamanya Britain tetapi mempunyai penonton global yang dihitung berjuta-juta. Beberapa pengaturcaraan tersedia di luar UK, tetapi tidak semuanya. Anda boleh mengakses BBC iPlayer di beberapa peranti, termasuk Amazon Fire TV. Tutorial ini akan menunjukkan kepada anda bagaimana anda dapat menonton semua program di BBC iPlayer di Amazon Firestick.

Cara Menonton BBC iPlayer di Amazon Firestick

Bolehkah Saya Menonton BBC iPlayer di Amazon Fire Stick?

Sekiranya anda peminat Downtown Abbey, Luther, The Bodyguard, Doctor Foster, atau salah satu daripada banyak program TV Britain di sekitarnya, BBC iPlayer adalah tempat anda menontonnya. Britbox sangat baik dan akan mengalami transformasi sebaik sahaja lebih banyak rangkaian UK mendaftar, tetapi buat masa ini, iPlayer adalah tempat untuk menonton rancangan TV UK.

Sebilangan rancangan ini terdapat di AS, dan ada yang tidak. BBC disekat dengan melesenkan sebagai institusi lain, dan tidak mengejutkan bahawa tidak semua program tersedia di semua wilayah. Seperti biasa, ada jalan keluar jika anda tahu caranya. Pada saat anda menyelesaikan tutorial ini, anda akan mengetahui dengan tepat bagaimana mengatasi gangguan tersebut.

Tawaran Terhad: PERCUMA 3 bulan! Dapatkan ExpressVPN. Selamat dan mesra streaming.

Jaminan wang dikembalikan selama 30 hari

Pertama, kita perlu memasang BBC iPlayer di Amazon Firestick.

Sekiranya Di Luar UK, Aktifkan VPN

Memasang VPN di Firestick anda adalah mudah. Aplikasi ExpressVPN tersedia di semua peranti FireTV dan peranti Firestick generasi ke-2 dan lebih tinggi. Rangkaian mereka juga menjamin bahawa anda akan dapat menonton kandungan BBC iPlayer di luar wilayah UK lalai. Anda boleh mengikuti arahan di bawah untuk mengaktifkan VPN yang membolehkan anda menukar kawasan, atau lihat panduan kami yang lebih mendalam mengenai pemasangan VPN di Firestick

 1. Ikuti pautan ini untuk mendaftar VPN. Setelah mendaftar, anda akan mempunyai log masuk untuk mengaktifkan VPN, yang diperlukan semasa mengakses BBC iPlayer di luar UK.
 2. Untuk memasang aplikasi, pergi ke halaman utama Fire TV Stick di TV atau peranti anda dan klik Aplikasi.
 3. Cari ExpressVPN. Kami suka menggunakan ExpressVPN kerana berulang kali dalam pengujian VPN kami, mereka telah terbukti menjadi rangkaian VPN yang paling selamat. Pilih Muat turun.

 4. Setelah pemasangan selesai, pilih Log masuk dan masukkan e-mel dan kata laluan anda. Kemudian, teruskan langkah-langkahnya

 5. Pilih okey untuk menyediakan VPN anda. Kemudian, pilih Okey sekali lagi untuk mengesahkan permintaan sambungan.

 6. Sekarang, anda boleh mengetuk ikon kuasa untuk menyambungkan peranti Fire TV anda ke VPN anda. Anda juga boleh memilih Lokasi sekarang kotak untuk menukar lokasi anda. Menukar lokasi ke lokasi di UK adalah yang membolehkan anda menonton di luar UK.

Memasang BBC iPlayer ke Amazon Firestick

Menjadi saluran streaming yang sah BBC iPlayer boleh didapati secara langsung dari Amazon. Menambahnya ke Firestick kemudian sangat mudah. Anda mungkin perlu membuat akaun Amazon UK untuk mendapatkan akses penuh ke rancangan Inggeris, tetapi anda mungkin juga tidak. Pertama, mari pasang aplikasinya.

Tawaran Terhad: PERCUMA 3 bulan! Dapatkan ExpressVPN. Selamat dan mesra streaming.

Jaminan wang dikembalikan selama 30 hari

Hidupkan Firestick anda dan benarkan Aplikasi dari Sumber Tidak Diketahui jika anda belum melakukannya. Itu Tetapan> Peranti> Pilihan Pembangun dan Aplikasi dari Sumber Tidak Diketahui.

Perlu diingat, anda mungkin perlu memuat turun aplikasi Pengunduh sebelum meneruskan jika anda belum memilikinya. Cukup arahkan ke ikon carian dan ketik ‘Downloader’. Ketuk pilihan untuk memuat turunnya.

Kemudian:

Tawaran Terhad: PERCUMA 3 bulan! Dapatkan ExpressVPN. Selamat dan mesra streaming.

Jaminan wang dikembalikan selama 30 hari

 1. Buka ExpressVPN dan pilih pelayan titik akhir UK.
 2. Mulakan semula Firestick anda jika anda menukar tetapan Aplikasi dari Sumber Tidak Dikenal.
 3. Cari aplikasi BBC iPlayer dan pasangkannya.
 4. Lancarkan BBC iPlayer dan periksa program yang anda boleh akses.

Semasa saya menguji ini, saya tidak perlu menukar akaun Amazon saya ke akaun UK. Semasa rakan saya mencubanya, dia berjaya. Itu hanya masalah untuk pergi ke laman web Amazon UK dan mendaftar menggunakan alamat Inggeris. Ini bukan penyelesaian paling elegan kerana anda mesti mencari alamat dan ingat untuk selalu log masuk ke akaun Amazon asli anda dan bukan yang ini.

Walaupun tidak menyiapkan akaun Amazon palsu, ia bertentangan dengan T & C syarikat. Anda juga tidak perlu membeli apa-apa menggunakan perincian palsu semasa anda mempunyai akaun ini kerana itu tidak sah. Sekiranya anda tidak mahu menyediakan akaun UK palsu, cuba ubah wilayah yang sebenarnya.

Anda boleh menukar wilayah di akaun Amazon yang ada jika anda memerlukannya.

 1. Log masuk ke Amazon seperti biasa.
 2. Pilih Akaun Anda di kanan atas dan pilih tab Tetapan dari halaman utama.
 3. Pilih Tukar di bawah Tetapan Negara.
 4. Pilih United Kingdom dan kemudian Kemas kini.

Mulakan semula Firestick anda sehingga mengambil butiran baru dan cuba gunakan BBC iPlayer ketika masih berada di belakang VPN UK. Sekiranya semuanya berjalan lancar, anda harus melihat pelbagai pengaturcaraan dan dapat menstrim apa sahaja yang anda suka.

BBC iPlayer dan VPN

Orang Britan nampaknya tidak begitu panas dalam menyenarai hitam VPN seperti rangkaian Amerika, tetapi mereka mengawasi akses melalui pelayan VPN. Sebilangan besar penyedia berkualiti tinggi akan memerhatikan tindakan ini dan menawarkan alamat IP titik akhir alternatif jika mereka menemui julat terkini mereka dengan senarai hitam oleh perkhidmatan popular.

Saya menggunakan beberapa penyedia VPN dalam peranan saya di TechJunkie, dan kebanyakan mereka mempunyai pelayan endpoint Inggeris yang membolehkan anda menonton BBC iPlayer tanpa masalah. Sekiranya anda masih tidak melihat pelbagai rancangan, pastikan perubahan akaun Amazon anda telah tersekat dan ditapis ke Firestick anda dan ubah pelayan titik akhir pada VPN anda.

BBC iPlayer menawarkan pengaturcaraan kepada khalayak global, jadi boleh dikatakan, semua perubahan di wilayah akaun Amazon dan lokasi VPN mungkin tidak perlu. Anda boleh menonton iPlayer di AS atau mana-mana negara tanpa melakukan apa-apa lagi. Sekiranya rancangan yang ingin anda tonton tidak tersedia, di sinilah semua barang lain masuk.

Bolehkah anda Menonton BBC secara langsung di Firestick?

Anda boleh menonton TV langsung biasa, serta siaran langsung BBC di Firestick. Muat turun aplikasi "Pemain TV" percuma dari kedai aplikasi Amazon untuk menstrim saluran langsung melalui tongkat. Ia tidak sebaik udara, tetapi ia berfungsi dengan baik jika anda ingin menonton TV dari bilik tidur atau dapur anda.

Bolehkah saya mendapatkan TV Catch Up di Amazon Fire Stick?

Ya, anda boleh mendapatkan semua perkhidmatan TV BBC. Ini termasuk pemain BBC, All 4, My 5, dan ITV. Lebih baik memiliki VPN sehingga anda boleh beralih ke alamat UK tempatan, tetapi kebanyakan ciri di televisyen UK boleh digunakan di AS. Anda boleh mengikuti pelbagai rancangan televisyen setiap masa dari semua saluran terestrial UK.

Bolehkah Saya Menonton BBC di Amazon Prime?

Ya. Amazon Prime merangkumi BBC America apabila anda melanggan perkhidmatan mereka. Seperti yang dinyatakan, rancangan mereka tidak dibandingkan dengan BBC versi UK, tetapi anda masih mendapat sebahagian besar daripada klasik. Rancangan seperti Doctor Who, Orphan Black, dan Luther boleh diakses dan ditonton pada bila-bila masa yang anda mahukan.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found