Snapchat: Cara Menambah Masa

Beberapa perkara lebih mengecewakan daripada ketika anda menerima sekejap dan ia hilang sebelum anda berpeluang untuk menghargainya sepenuhnya. Malangnya, anda tidak dapat mengubah jumlah masa yang anda perlukan untuk melihat gambar orang lain. Walau bagaimanapun, anda boleh menjadi sebahagian daripada penyelesaian dan mengubah jumlah masa yang mereka perlukan untuk melihatnya.

Snapchat: Cara Menambah Masa

Cara Menetapkan Masa untuk Snap Anda

Mengedit jumlah masa yang diperlukan rakan anda untuk melihat gambar anda adalah mudah. Anda boleh mengedit berapa lama snap dapat dilihat tepat semasa anda membuat snap.

  1. Buka Snapchat.

  2. Tangkap gambar.
  3. Ketik Pemasa ikon.

  4. Pilih jangka masa.

  5. Ketik anak panah belakang.

  6. Ketik Hantar kepada butang.

Anda boleh memilih antara satu hingga sepuluh saat untuk snap. Sebentar lagi, perubahan yang anda buat pada masa akan tetap sama.

Bolehkah Anda Mengedit Masa untuk Video?

Video hanya selagi ia. Penerima snap akan melihat keseluruhan video.

Video mestilah berdurasi sepuluh saat atau kurang. Walau bagaimanapun, kemas kini terkini untuk aplikasi Snapchat memungkinkan untuk membuat video yang berdurasi satu minit dengan berkesan. Sebenarnya, telefon anda merakam enam sepuluh video kedua dan menghubungkannya bersama. Tetapi semuanya berkaitan dengan perkara yang sama. Untuk melakukan ini, ambil dan simpan enam video snap dan muat naik semuanya pada masa yang sama dari perpustakaan anda. Perhatikan bahawa ini tidak akan dilihat dengan lancar oleh rakan Snapchat anda. Mereka masih akan merasa seperti enam video pendek.

Gelung Video Terputus

Cara lain untuk memperpanjang jangka hayat video adalah dengan menggulung video yang diambil. Setelah mengambil video, lihat ikon di sebelah kanan. Ke arah bawah, di mana Anda biasanya melihat pilihan untuk menetapkan panjang untuk melihat snap, adalah ikon gelung. Ketik ikon ini untuk mengubah video anda menjadi gelung tanpa batas.

Menetapkan Setem Masa pada Keratan

Mungkin anda tidak berminat untuk memanjangkan jangka hayat anda. Mungkin anda datang ke sini kerana anda tertanya-tanya bagaimana menambahkan cap waktu pada video atau gambar anda. Melakukannya semudah mengambil gambar.

  1. Buka Snapchat.

  2. Tangkap gambar.
  3. Leret ke kiri dengan jari anda. Ini membawa anda melalui penapis.

  4. Berhenti meleret ketika anda sampai ke jam.

Perhatikan bahawa anda tidak dapat mengubah waktu atau tarikh pada cap waktu. Anda terjebak dengan apa jua hari dan masa sebenarnya.

Memainkan Ulang

Sementara itu, jika anda masih ingin mempunyai sedikit lebih banyak waktu untuk melihat gambar orang lain, anda selalu dapat memainkannya semula. Apabila anda melihat snap yang anda suka, ketuk dan tahan untuk memainkannya semula dari awal. Walaupun begitu, pastikan anda cepat melakukannya. Anda hanya dapat memainkan semula gambar tepat setelah anda melihatnya. Sebaik sahaja anda menutupnya, semuanya akan hilang.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found