Cara Menghentikan Kodi dari Buffering: Pembaikan TERBAIK untuk Stabil Strim

 • Apa itu Kodi? Semua yang Anda PERLU Ketahui mengenai Aplikasi Streaming TV
 • 9 tambahan Kodi terbaik
 • 7 kulit Kodi terbaik
 • Cara memasang Kodi pada Fire TV Stick
 • Cara menggunakan Kodi
 • 5 VPN terbaik untuk Kodi
 • 5 kotak Kodi terbaik
 • Cara memasang Kodi ke Chromecast
 • Cara memasang Kodi pada TV Android
 • Cara memasang Kodi pada Android
 • Cara mengemas kini Kodi
 • Cara menghentikan penyangga Kodi
 • Cara membuang binaan Kodi
 • Adakah Kodi Sah?
 • Cara menggunakan Kodi Configurator

Kodi mungkin merupakan salah satu platform penstriman terbaik yang tersedia, tetapi ia tetap mempunyai sebilangan besar isu.

Cara Menghentikan Kodi dari Buffering: Pembaikan TERBAIK untuk Stabil Strim

Seperti mana-mana perisian yang menggunakan web, prestasi Kodi boleh teruk jika sambungan anda lemah. Itu tidak bagus untuk menonton keseronokan, terutamanya jika anda menonton sukan, rancangan TV atau filem.

Walaupun aliran yang anda pilih atau sambungan internet anda akan memainkan peranan besar dalam penyanggaan, masih ada beberapa cara untuk menjadikan perkhidmatan streaming anda lebih stabil.

Harap diperhatikan bahawa banyak addons mengandungi kandungan yang tidak dilesenkan secara rasmi, dan mengakses kandungan tersebut mungkin tidak sah. Ringkasnya, jika kandungannya percuma, tetapi kelihatan terlalu bagus untuk menjadi kenyataan, mungkin itu benar.

Empat Kaedah Terbaik untuk Berhenti Menimbun di Kodi

Betulkan # 1: Uji Sambungan Internet Anda

contoh speedtest.net

Sumber: speedtest.net

Sebelum anda menggunakan perisian, permulaan pertama anda adalah menguji sambungan internet anda. Secara amnya, kandungan HD memerlukan kelajuan sambungan sekurang-kurangnya 10Mbits / saat. Anda boleh melayari speedtest.net untuk mengukur kelajuan semasa ping, muat turun, dan muat naik. Pukul sahaja "Pergi" setelah halaman dimuat.

Perbaiki # 2: Periksa Lokasi Penghala atau Lokasi Wi-Fi Mesh

Sekiranya kelajuan anda di bawah 10Mbits / saat, periksa untuk memastikan anda tidak terlalu jauh dari penghala anda. Dinding tebal dapat mempengaruhi kelajuan dan kekuatan isyarat Wi-Fi dengan ketara. Sekiranya boleh, gerakkan penghala atau bergerak lebih dekat dengannya. Juga, pastikan bahawa tidak ada peranti lain yang melakukan streaming, memuat turun, atau melakukan tugas lain yang lebih besar yang dapat menambah lebar jalur anda. Sebilangan besar penyedia jalur lebar dapat menangani lebih dari satu peranti, tetapi ada baiknya kita menolak. Sekiranya terdapat peranti yang memonopoli lebar jalur, matikannya.

Betulkan # 3: Laraskan Tetapan Codi Kodi

Enam petua dan trik Kodi terbaik: Ada XMBC? Cuba tweak ini terlebih dahulu

Sekiranya anda mendapati aliran anda masih ketinggalan, perlu membuka bonet dan mengubah tetapan cache Kodi dengan berkesan.

Cache mengambil memori, dan kerana Kodi dirancang untuk menjalankan sesuatu yang sekecil Chromecast Google, ia tidak banyak menggunakannya. Namun, ada cara untuk tingkatkan jumlah cache Kodi menggunakan, dan itu dilakukan melalui fail XML tetapan lanjutan.

Betulkan # 4: Tweak Kodi's Buffering

Tweaking sistem penyangga Kodi memerlukan pengekodan yang agak asas. Yang perlu anda buat hanyalah menyalin kod di bawah ini ke dalam fail notepad dan menyimpannya sebagai "Advancedsettings.xml" tanpa tanda petik. Kemudian, letakkan fail baru di fail data pengguna anda.

  1  1.5  104857600  

Salin dan tampal kod di atas ke dalam fail notepad, dan kemudian pastikan ia disimpan betul-betul sebagai majusettings.xml. Setelah selesai, anda perlu memasukkannya ke dalam fail data pengguna anda, tetapi lokasinya bervariasi bergantung pada versi Kodi yang anda jalankan.

AndroidAndroid / data / org.xbmc.kodi / files / .kodi / userdata /
iOS/ peribadi / var / mudah alih / Perpustakaan / Keutamaan / Kodi / data pengguna /
Linux~ / .kodi / userdata /
Mac/ Pengguna // Perpustakaan / Sokongan Aplikasi / Kodi / data pengguna /
OpenELEC/storage/.kodi/userdata/
TingkapMulakan | cari ‘% APPDATA% kodiuserdata’ | Masukkan

Sekiranya anda telah menggunakan semua pembaikan di atas, anda pasti mendapati bahawa Kodi berjalan lebih lancar dan lebih pantas daripada sebelumnya.

Harap diperhatikan bahawa banyak addons mengandungi kandungan yang tidak dilesenkan secara rasmi, dan mengakses kandungan tersebut mungkin tidak sah. Adalah menjadi tanggungjawab pengguna untuk mematuhi semua undang-undang yang berlaku di negara mereka mengenai penggunaan. Alphr dan Box 20 LLC tidak termasuk semua tanggungjawab untuk kandungan tersebut. Kami tidak memaafkan dan tidak bertanggung jawab atas pelanggaran harta intelek atau hak pihak ketiga yang lain dan tidak akan bertanggungjawab kepada mana-mana pihak kerana kandungan yang disediakan. Ringkasnya, jika kandungannya percuma tetapi kelihatan terlalu bagus untuk menjadi kenyataan, mungkin itu benar.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found