Ulasan Ulead VideoStudio 8

£ 38 Harga semasa dikaji

Ulead VideoStudio dulu ada di mana-mana, kerana perjanjian bundle dengan beberapa pengeluar penyesuai FireWire. Tetapi terdapat banyak lagi versi 8 daripada perisian percuma yang disertakan dengan beberapa peranti perkakasan; ia mempunyai banyak kuasa untuk salah satu harga terendah di sekitar.

Ulasan Ulead VideoStudio 8

Seperti kebanyakan editor peringkat kemasukan, VideoStudio menggunakan pendekatan tab untuk menyunting. Tetapi Ulead memecah prosesnya menjadi tujuh tahap. Walau bagaimanapun, ini tidak mengubah antara muka secara besar-besaran - mereka hanya menentukan kandungan palet dan sama ada anda melihat garis masa atau papan cerita lakaran kecil. Ini adalah sistem yang berkesan dan hampir semudah digunakan seperti Pinnacle Studio.

Terdapat juga wizard penyuntingan automatik, yang menuntun anda memilih gaya dan klip mentah untuk disertakan, selepas itu ia membuat semua keputusan untuk anda. Judul permulaan dan akhir ditambahkan, ditambah penapis bergantung pada gaya yang dipilih. Hasilnya agak tidak menentu, tetapi anda selalu boleh memasukkannya ke kawasan penyuntingan utama untuk tweak manual. Ahli sihir juga dapat mengedit cakera DVD-VR dan DVD + VR, seperti yang dibuat oleh beberapa perakam DVD set-top.

Judul VideoStudio juga bagus, dan merangkumi animasi yang cukup canggih. Walau bagaimanapun, Ulead COOL 3D SE juga digabungkan untuk membuat tajuk tersuai yang lebih terperinci. Sejumlah besar penapis - 37 tepat - dan lebih banyak peralihan tersedia, walaupun pilihan 3D tidak begitu luas seperti di Hollywood FX Pinnacle Studio. Tetapi penapis VideoStudio mempunyai keupayaan pembuatan kunci yang komprehensif.

VideoStudio adalah satu-satunya aplikasi peringkat kemasukan untuk menawarkan trek video kedua. Kini Roxio VideoWave Pro 7 dan Pinnacle Studio Plus 9 juga berlaku, dan Premiere Elements menawarkan lapisan. Ia masih merupakan penyunting video paling murah dengan kemampuan superimposisi, tetapi ini terhad kepada gambar-dalam-gambar.

Output video dapat dipratonton melalui FireWire ke peranti DV anda, yang kemudian dapat dilampirkan ke monitor analog. Namun, anda memerlukan sistem yang hebat untuk membuat keseluruhan filem sebelum dikeluarkan kembali ke pita. VideoStudio unik kerana mempunyai integrasi dengan Neptune Media Share (www.neptune.com), jadi anda boleh mengekod hasil edit anda ke format media streaming dan memuat naiknya ke Internet dalam satu perjalanan. Keahlian percubaan disertakan dengan pakej.

Walaupun kekuatan penyuntingan VideoStudio 8 telah dikalahkan oleh Pinnacle Studio Plus 9 dan Premiere Elements, anda masih mendapat banyak wang. Sekiranya belanjawan anda ketat, itu murah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found