Kajian TomTom Go 720

£ 183 Harga semasa dikaji

TomTom Go telah mendaftarkan diri dalam Daftar Pro A untuk apa yang kelihatan seperti zaman sekarang, tetapi kita telah melihat sedikit bukti bulan ini bahawa posisinya berada di bawah ancaman serius, yang ada kerana ia dilancarkan pertama kali pada musim panas lalu.

Kajian TomTom Go 720

Dalam ujian kami, Go 720 hanya menyapu lantai dengan lawan. Laluan panjang dari London ke utara Wales dikira dalam lima saat - tiga kali lebih cepat daripada saingan terdekatnya - dan Go juga terpaku pada satelit hanya dalam 35 saat dari off, 20 saat lebih cepat daripada kebanyakan peranti yang diuji.

Peta itu sendiri dan paparan peta utama bukan yang paling moden, tetapi mereka menjalankan tugas, dan penyegaran skrin menjadikannya paling lancar di sini. Arahan suara jelas dan tepat pada masanya, dan ada teks-ke-ucapan penuh juga - 720 adalah satu-satunya satnav di sini yang akan membaca nama jalan bandar kepada anda serta jalan raya A dan lebuh raya utama. Kemudahan penggunaannya luar biasa, dengan semua fungsi penting satu atau dua klik sahaja dan perancangan laluan sebelum perjalanan mudah dikendalikan.

TomTom juga merupakan satu-satunya pengeluar yang menyertakan alat pembetulan peta, yang merupakan ciri hebat yang membolehkan anda menonjolkan kesilapan dalam peta, memuat naiknya ke pangkalan data dalam talian dan berkongsi pembetulan orang lain untuk memastikan peranti anda sentiasa terkini. Inovasi berguna lain termasuk sensor cahaya yang meredupkan skrin secara automatik ketika gelap atau mendung, dan kelantangan dinamik berdasarkan tahap kelantangan di kabin kereta, bukan hanya pada kecepatan yang anda lalui.

Ini melengkapkan inovasi ini dengan inti ciri yang kukuh. Anda mendapat ciri bebas tangan Bluetooth (malah akan membaca mesej teks semasa mereka tiba); data kamera laju dimuatkan terlebih dahulu; dan kesambungan PC hebat, dengan buaian dok disertakan bersama perisian TomTom Home yang sangat baik. Satu-satunya peninggalan utama ialah maklumat lalu lintas - TMC atau maklumat lalu lintas melalui sambungan GPRS telefon anda adalah tambahan pilihan.

Tetapi harganya lebih dari sekadar menebusnya: apa yang pernah menjadi satnav di puncak spektrum harga kini jatuh ke ruang bawah tanah murah. Tanda harganya £ 159 bermaksud Go 720 bukan sahaja merupakan produk serba terbaik di Makmal bulan ini, tetapi juga antara yang termurah. Ia adalah pemenang yang jelas.

Perincian

Penggunaan GPS disyorkan Dalam kereta

Pemetaan

Peta disediakan Eropah barat
Penyedia data peta Tele Atlas
Perisian navigasi Navigator TomTom

Perkakasan

Saiz skrin 4.3in
Resolusi 480 x 272
Model / model chipset GPS SiRFstarIII
Jenis pelekap dalam kereta Kaca Depan
Antena GPS luaran disertakan? iya
Sokongan Bluetooth iya
Pembaca kad memori panel depan iya
Keluaran fon kepala iya
Segerakkan melalui kabel? iya
Segerakkan melalui buaian? iya
Pemancar FM? iya

Fungsi lain

Maklumat lalu lintas Melalui penerima TMC atau GPRS
Amaran kamera laju iya
Pencarian poskod 7 digit
Eksport tracklog iya

Perisian PC

Perisian dibekalkan Rumah TomTom

Dimensi

Dimensi 118 x 24 x 83 mm (WDH)

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found