Cara Memperbaiki Twitch Tidak Memuat di Chrome atau Firefox

Mari kita tentukan pemandangan. Anda pulang dari sekolah, kolej, atau tempat kerja, atau hanya menikmati hari minggu anda yang malas. Akhirnya, anda mempunyai sedikit masa untuk diri sendiri, tetapi anda tidak merasa seperti bermain permainan atau belajar. Masa untuk menghidupkan Twitch dan melihat apa yang dilakukan oleh streamer kegemaran anda.

Cara Memperbaiki Twitch Tidak Memuat di Chrome atau Firefox

Anda mengklik dua kali Chrome atau Firefox ikon, dan kemudian kekecewaan tiba-tiba muncul, kerana Twitch sama sekali tidak memuat.

Sekiranya ini terdengar biasa, anda berada di tempat yang betul. Baca beberapa petua mengenai cara memastikan tontonan aliran anda tidak terganggu.

Petua Umum

Twitch mungkin merupakan perkhidmatan penstriman video langsung yang paling popular di internet, tetapi bukan tanpa masalahnya. Banyak pengguna di beberapa penyemak imbas web telah melaporkan masalah yang serupa. Twitch sama sekali tidak memuat atau mengalami pelbagai gangguan semasa cuba menangkap arus.

Syukurlah, sebahagian besar daripadanya mudah diperbaiki, dan panduan ini akan merangkumi yang paling biasa dan cara terbaik untuk menghapusnya di Chrome dan Firefox.

Twitch tidak akan dimuat

Mulakan dengan Asas

Twitch mungkin tidak berfungsi untuk anda, tetapi mungkin juga tidak sesuai untuk orang lain kerana masalahnya mungkin timbul daripada perkhidmatan. Cara termudah untuk diperiksa adalah dengan melihat profil sokongan Instagram atau Twitter mereka. Sekiranya pelayan tidak berfungsi untuk penyelenggaraan, atau jika berlaku kerosakan, sokongan Twitch akan memberitahu orang. Tetapi jika tidak ada yang lain, sekurang-kurangnya tidak ada yang salah dengan penyemak imbas anda.

Periksa Sambungan Internet Anda

Semudah langkah itu, ia boleh bermanfaat. Juga, lihat sama ada anda boleh mematikan (sekurang-kurangnya sementara) perkhidmatan berat lebar jalur pada PC anda, seperti torrent. Bagi mereka yang mempunyai kelajuan internet yang lebih perlahan, semakin banyak sumber yang ada pada bila-bila masa, semakin baik. Menetapkan semula penghala anda dan juga PC anda tidak akan menyusahkan.

Kosongkan Data Penyemakan Imbas dan Cache Anda

Sama seperti petua sebelumnya, yang ini tidak rumit tetapi boleh sangat membantu. Jarang membantu memuatkan penyemak imbas anda dengan data yang terlalu berguna dan usang. Kami mengesyorkan agar anda kerap melakukan pembersihan seperti ini, sebagai langkah pencegahan.

Chrome

Inilah cara menghapus data penyemakan imbas dan cache di Chrome:

 1. Buka penyemak imbas anda.
 2. Klik pada tiga titik dan buka Tetapan.
 3. Seterusnya, masukkan tab sejarah. Sebagai alternatif, anda boleh menekan Ctrl + H.
 4. Klik pada Kosongkan Data Penyemakan Imbas pilihan dan hapuskan sebarang data penyemakan imbas dari hari atau minggu yang lalu, sekurang-kurangnya. Sekiranya anda ingin menjadi lebih yakin, buka tab Lanjutan dan pilih perkara yang ingin anda padamkan. Kami mengesyorkan menandakan Kukidan Imej dan Fail Cache.

  sejarah

Firefox

Inilah cara melakukan perkara yang sama di Firefox:

 1. Buka penyemak imbas anda.
 2. Pergi ke menu pilihan, yang terletak di kanan atas, kemudian arahkan ke Privasi dan Keselamatan.
 3. Tatal ke bawah dan klik pada Kosongkan Data dan Sejarah yang jelas, sekali lagi memilih sejauh mana anda akan pergi.

  Twitch tidak akan dimuat dalam krom

Petua Lanjutan

Sekarang, beralih ke penyebab yang sedikit maju, add-on di Chrome mungkin menjadi penyebabnya di sini.

Periksa Sambungan dan Tambahan

Sekiranya anda memasang beberapa peluasan baru-baru ini dan menganggapnya mempengaruhi Twitch, masuk ke mod Penyamaran (Ctrl + Shift + N) dan cuba mengakses Twitch di sana.

Sekiranya ia berfungsi dengan baik, kemungkinan salah satu add-on anda adalah salah di sini. Sambungan usang, seperti yang diperlukan untuk menjalankan video Flash, masih boleh menimbulkan masalah. Kaedah terbaik untuk menentukan yang mana satu untuk melumpuhkannya satu demi satu, dan kemudian menguji penyemak imbas.

Cukup mudah, jangan risau. Pergi ke menu pilihan di Chrome dan cari tab Sambungan di sudut kiri bawah.

tetapan

Ia akan memaparkan semua add-on yang sedang dipasang, yang membolehkan anda meneruskannya. Sekiranya ia tiba-tiba berfungsi setelah add-on tertentu dilumpuhkan, voila, master fixer!

Kemas kini Penyemak Imbas

Kemas kini penyemak imbas anda. Sama seperti aplikasi di telefon atau permainan berbilang pemain yang kami mainkan, penyemak imbas web mempunyai kemas kini berkala. Penting untuk tidak ketinggalan daripada yang lain, terutamanya untuk jangka masa yang lebih lama. Itu boleh menyebabkan sakit kepala tambahan, termasuk fungsi laman web yang terhad.

Periksa Virus

Lakukan imbasan antivirus. Walaupun tidak selalu diperlukan, ada kes di mana PUP (program yang berpotensi tidak diingini) memasuki PC seseorang, secara tidak sengaja atau malware. Mereka diketahui menyebabkan masalah dengan penyemak imbas web dan sukar untuk disingkirkan. Oleh itu, melakukan imbasan mendalam dengan perisian antivirus anda bukanlah idea yang buruk.

Malah Windows Defender biasa pada pemasangan Windows 10 berfungsi dengan baik dalam hal ini. Biarkan ia melakukan penyelaman mendalam ke dalam sistem anda dan membuang perisian yang berpotensi berbahaya.

Akses Defender melalui menu Mula anda. Masuk ke menu Pilihan Imbasan, kemudian pilih Imbasan Luar Talian, dan klik butang Imbas sekarang.

Sekiranya Pembela menemui sesuatu, keluarkan dan mulakan semula PC anda. Cuba akses Twitch selepas dimulakan semula.

Kosongkan Cache DNS

Untuk membersihkan cache DNS, lancarkan Prompt Perintah. Apabila dibuka, ketik "ipconfig / flushdns" tanpa tanda petik.

Hubungi Sokongan

Hubungi sokongan. Sekiranya semuanya gagal, menghubungi Sokongan Twitch dengan maklumat khusus dapat membantu lebih jauh. Anda juga boleh menghantar pertanyaan anda di halaman sokongan Mozilla dan Chrome.

Twitch Tidak Memusing Lagi

Sekiranya masalah itu berterusan, ada alternatif untuk diterokai. Sekiranya anda tidak keraguan menonton aliran anda di desktop pada Aplikasi Desktop Twitch rasmi, pergi ke Twitch, dan muat turun. Pemasangannya mudah dan tidak perlu lama.

Adakah anda fikir kami telah melewatkan satu langkah, atau mungkin mengetahui cara yang lebih mudah atau lebih cepat untuk menghentikan Twitch daripada membuat anda terganggu? Jangan ragu untuk memberikan komen di bawah. Sebarang petua atau trik yang anda gunakan untuk menyelesaikan masalah ini mungkin dapat membantu pembaca lain.

Recent Posts