Perkara yang perlu dihantar pada Kisah Snapchat Anda

Cerita Snapchat mungkin bermula sebagai cara untuk bertahan setelah sekejap terkunci untuk penggunaan masa depan, tetapi ketika pengguna telah menyesuaikan diri dengan fungsi Snapchat standard sekarang, mereka telah menemui beberapa cara baru dan lebih menarik untuk mengekspresikan diri.

Perkara yang perlu dihantar pada Kisah Snapchat Anda

Lagipun, apa yang lebih senang dilihat oleh rakan anda - akaun run-of-the-mill mengenai semua yang anda perlu makan hari ini atau sesuatu yang jauh lebih meriah, kreatif, dan menghiburkan? Sekarang peluang anda untuk membawa permainan Snapchat Story ke tahap berikutnya dengan sedikit usaha dan banyak percikan.

Sehari Dalam Kehidupan

Okey. Saya tahu kami baru saja mengatakan bahawa anda harus keluar dari memperincikan hari anda, tetapi bersabarlah dengan kami sebentar.

Anda tidak perlu memberitahu mereka tentang hari sebenar anda, melainkan anda melakukan sesuatu yang sangat menggembirakan. Buat "sehari-dalam-kehidupan" dengan bantuan kapsyen unik. Mungkin siri gambar anda menggambarkan anda sebagai pahlawan super di tempat kerja anda atau seorang penjelajah yang suka menyerang kawasan pusat bandar. Ini bukan autobiografi anda dan tidak ada yang menguji anda. Selamat mencuba!

Bagaimana untuk…

Anda boleh mengambilnya dalam beberapa arah: serius atau bodoh.

Adakah anda mempunyai kemahiran unik atau menarik yang ingin anda kongsi? Kemudian ambil kesempatan ini untuk menunjukkan kepada rakan dan pengikut anda cara melakukan sesuatu yang baru.

 • Mengukir kek
 • Kerja Kayu
 • Mengait
 • Memainkan alat muzik
 • Pertempuran pedang
 • Masukkan bakat istimewa anda di sini

Jangan hanya menggunakan satu video panjang untuk memperincikan apa yang anda lakukan. Gunakan video senyap pendek atau gambar diam, baik dengan teks, untuk menggambarkan langkah-langkahnya. Sertakan gambar untuk menaikkan gambar.

Juga, pastikan anda tidak terlalu teknikal dengannya. Tidak ada yang akan melalui siri 15 minit gambar. Kemungkinan mereka tidak menonton sehingga mereka dapat meniru proses anda. Mereka hanya mahu melihat seseorang yang berpengetahuan melakukan sesuatu yang keren. Tunjukkan mereka dalam siri pantas yang menangkap sorotan dan menunjukkan produk siap (jika ada).

Cara Menulis Novel

Bimbang anda tidak mempunyai bakat yang layak untuk dicungkil? Mungkin kemahiran khas anda tidak begitu menarik secara visual. Tidak mengapa. Buat siri cara bodoh yang lebih tertumpu pada hiburan dan lelucon daripada pada pengajaran.

 • Cara melayan anak berusia 2 tahun.
 • Cara mengajar kucing berguling.
 • Cara membuat spageti (dan kemudian terus membuatnya tidak betul).

Langit adalah hadnya.

Buangkan Kembali Foto

Sudah tentu, Snapchat adalah masa ini, tetapi itu tidak bermakna anda tidak dapat mengambil gambar polaroid lama anda dan seluar sopan sporting dan gelang tamparan terbaik anda pada musim panas '92. Atau anda boleh merangkumi tahun-tahun ngeri anda dan menunjukkan kepada dunia tahap kedua anda atau petua anda. Bawa pengikut anda dalam perjalanan ke jalan ingatan, tidak kira kos ego anda.

Askar mainan

Sungguh, ini boleh menjadi mainan apa sahaja. Adakah anda mempunyai Furby yang mengumpulkan habuk di almari anda? Bagaimana dengan tokoh aksi Buzz Lightyear lama, boneka troll, atau Raggedy Anne? Jadi gila.

Setelah memilih item anda, bawalah barang tersebut semasa bersiar-siar. Pergi mendaki gunung? Bawa mereka dan tangkap mereka menikmati pemandangan, memanjat pokok, atau berdebat dengan katak. Mengembara ke pusat bandar? Jangan lupa untuk menarik rakan baru anda menikmati margarita, membaca sastera pelik di kedai buku, atau menaiki teksi.

Pada dasarnya, anda boleh membuat kehidupan sehari-hari, tetapi tidak anda kehidupan. Anda juga boleh menggunakannya sebagai kad panggil, memberi tahu orang bahawa anda benar-benar melakukan perjalanan ke Rom ketika mereka melihat tokoh aksi tanda dagangan anda cuba mengangkat Menara Miring Pisa.

Ceritakan Kisah bodoh

Ini mungkin terdengar seperti idea sehari dalam kehidupan yang telah kami sebutkan di atas, tetapi membawanya ke tahap seterusnya kerana ia benar-benar fiksyen. Gunakan haiwan yang disumbat, rakan, gambar, tanah liat, dll. Ceritakan sebuah cerpen untuk membuat rakan anda tersenyum. Pastikan ringkas dan bodoh. Tidak ada yang datang ke Snapchat untuk drama penuh. Itulah tujuan Facebook.

Tapis Bloopers

Sama ada nyata atau berperingkat, kadang-kadang penapis Snapchat tidak sesuai dengan cara yang kita maksudkan, dan kadang-kadang mereka menyusun sedikit terlalu sempurna. Tarik beberapa penapis Snapchat dan mulailah membentak. Buat koleksi pendek penapis palsu (dan mungkin sedikit tidak sesuai) untuk dikongsi dengan rakan.

Nampaknya tidak dapat menangkap blooper yang betul? Cukup tapis haiwan kesayangan anda. Semua orang suka haiwan peliharaan.

Cerita Snapchat Tidak Boleh

Sama ada anda memilih idea dari senarai ini atau menghasilkan idea anda sendiri, terdapat beberapa Snapchat Story no-nos yang terlalu banyak diabaikan oleh banyak orang. Perhatikan semua perkara berikut:

 • Menggunakan semua gambar anda. - Jangan tambahkan setiap gambar yang anda ambil untuk cerita anda. Ini menggoda, kerana anda tidak suka orang kehilangan gambar yang sempurna, tetapi itu hanya akan membuat orang kurang melihat cerita anda sama sekali. Siapa yang mahu menelusuri puluhan gambar sehari - tidak ada yang bersambung?
 • Cerita terlalu panjang. - Kami telah menyatakan perkara ini di atas, tetapi ia berulang. Sekiranya anda membuat cerita bertema (dan anda seharusnya), jangan berlebihan dengan berapa lama anda membuatnya. Malah cerita bodoh dan cara-cara harus ditutup.
 • Cerita terlalu pendek. - Sebaliknya, jika anda tidak memasukkan cukup banyak gambar, orang tidak akan mendapat pendapat anda. Cuba pertahankan panjang cerita anda antara 3 dan 6 gambar, bergantung pada temanya.
 • Terlalu banyak pengulangan. - Sekiranya anda mengeluarkan Furby setiap hari, ia akan menjadi tua. Jangan merasa perlu membuat cerita setiap hari, dan jangan terus mengitar semula cerita yang sama.
 • Bunyi diperlukan. - Tentu, beberapa video disempurnakan dengan suara, tetapi tidak semua orang akan dapat meningkatkan kelantangannya ketika mereka dalam perjalanan. Mereka lebih cenderung melihat dan menikmati kisah anda sekiranya mereka tidak perlu mendengarkannya.

Ada idea untuk penceritaan Snapchat kreatif yang tidak kami sertakan? Kongsi di komen!

Recent Posts