Cara Mengemas kini Aplikasi di TV Pintar LG

TV pintar telah mengubah permainan dan kini menjadi bahagian yang sangat diperlukan dari banyak ruang tamu kami. Mereka tidak hanya menunjukkan TV dalam definisi tinggi atau Ultra HD tetapi dapat mengakses internet, melayari web, menggunakan aplikasi seperti Netflix dan Hulu dan ada juga yang boleh bermain permainan. Telefon pintar, seperti kebanyakan peranti pintar perlu mengikuti perkembangannya, itulah yang dimaksudkan dengan tutorial ini. Cara mengemas kini aplikasi di TV pintar LG.

Cara Mengemas kini Aplikasi di TV Pintar LG

Saya juga akan menunjukkan kepada anda cara mengemas kini firmware TV anda dan mengatur semuanya untuk menguruskannya sendiri sehingga anda tidak perlu melakukannya.

LG menggunakan platform WebOS yang membuat kerja ringkas untuk mengembangkan aplikasi dan memastikannya tetap terkini. Ini adalah platform yang boleh dipercayai yang berfungsi di pelbagai jenis TV dan serasi dengan pelbagai aplikasi. LG App Store adalah bukti berapa banyak pembangun yang ingin bekerjasama dengan LG!

Untuk mengemas kini aplikasi pada TV pintar LG, pertama-tama anda ingin memeriksa firmware baru kerana aplikasi mungkin tidak berfungsi dengan baik jika mereka mengemas kini firmware baru tetapi anda belum mendapatkannya.

Kemas kini firmware pada TV pintar LG

Firmware TV Pintar dikeluarkan secara berkala untuk menambahkan ciri baru, mengetatkan kod yang ada, memperbaiki bug atau menjadikannya lebih stabil atau selamat. Mereka tidak dilancarkan sekerap firmware telefon misalnya, tetapi mengikut jadual yang hanya diketahui oleh LG.

Sama seperti mengemas kini telefon anda, aplikasi mungkin perlu dikemas kini setelah kemas kini firmware. Banyak bergantung pada apa yang berubah dalam firmware. Sekiranya ia merupakan perubahan besar, kemungkinan aplikasi LG perlu dikemas kini agar tetap serasi. Oleh kerana aplikasi berada di dalam firmware, adalah logik untuk mengemas kini terlebih dahulu dan aplikasinya selepas itu.

Untuk mengemas kini firmware pada TV pintar LG:

 1. Catat nombor model TV anda dari label di bahagian belakang atau manual pengguna.
 2. Hidupkan TV dan gunakan alat kawalan jauh untuk mengakses Laman Utama.
 3. Navigasi ke Persediaan dan Sokongan.
 4. Padankan firmware dengan model TV dan pilih Muat turun dan Pasang.

Sekiranya tidak berfungsi tetapi terdapat versi firmware yang lebih baru, anda boleh memuat turunnya ke komputer dan memuatkannya dari pemacu USB.

 1. Pergi ke laman web sokongan LG.
 2. Masukkan model TV anda ke dalam kotak Model Number.
 3. Pilih versi firmware yang ingin anda muat turun dan pilih Muat turun Fail ini.
 4. Salin fail tersebut ke pemacu USB anda tanpa membuat perubahan.
 5. Masukkan pemacu USB ke TV anda dan biarkan ia mengesan pemacu.
 6. Navigasi ke Persediaan dan Sokongan dengan alat kawalan jauh.
 7. Pilih pasang dari fail dan arahkan TV ke pemacu USB.
 8. Benarkan TV dikemas kini.

Perlu mengambil masa beberapa minit untuk membaca dari USB tetapi TV anda harus memasang firmware baru, but semula beberapa kali dan kemudian muatkan menggunakan pemasangan baru.

Kemas kini aplikasi pada TV pintar LG

Kini firmware anda terkini, anda boleh mengemas kini apl anda dengan selamat. Anda perlu memuatkan Kedai Kandungan LG untuk perkara ini berlaku. Sekiranya anda menggunakan TV pintar yang lebih baru, aplikasinya akan dikemas kini secara automatik dan anda tidak perlu melakukan apa-apa.

Sekiranya apl tidak dikemas kini, buka masing-masing untuk meminta pemeriksaan dan anda mungkin atau mungkin tidak melihat pemberitahuan kemas kini.

Aplikasi TV pintar LG umumnya menjaga diri mereka sendiri. Mereka mengemas kini diri dan secara automatik akan mengesan perubahan firmware sebaik sahaja anda mengemas kini TV itu sendiri. Ini adalah sistem yang sangat mudah dan memerlukan pengurusan minimum. Mungkin ada masanya aplikasi tidak akan dikemas kini tetapi yang perlu anda lakukan ialah menyahpasangnya dan memasangnya semula.

Sediakan kemas kini automatik pada TV pintar LG

Televisyen pintar LG ibu bapa saya yang saya gunakan untuk tutorial ini telah mengaktifkan kemas kini automatik, tetapi saya tahu itu tidak selalu berlaku. Sekiranya anda perlu menyiapkannya untuk menjaga dirinya sendiri, yang sepatutnya, berikut caranya.

 1. Hidupkan TV dan pilih Laman Utama pada alat kawalan jauh.
 2. Pilih Tetapan dan Semua Tetapan.
 3. Pilih Umum dan Mengenai TV Ini.
 4. Tandai kotak di sebelah Benarkan Kemas kini Automatik.
 5. Anda boleh Memeriksa Kemas kini semasa berada di sana jika anda belum mengemas kini semuanya menggunakan tutorial ini.

Sebaik sahaja anda menyediakan kemas kini automatik, TV menguruskannya sendiri. Setiap kali anda menghidupkannya dan mempunyai sambungan tanpa wayar, ia akan memeriksa kemas kini firmware dan aplikasi. Sekarang anda tidak perlu melakukan apa-apa untuk terus memperbaharui!

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found