Tempat Mencetak Dokumen Apabila Anda Tidak Mempunyai Pencetak

Guru teknikal dan nabi telah meramalkan kematian halaman bercetak sejak sekian lama. Mereka percaya bahawa semuanya akan dilakukan secara dalam talian, atau semua orang akan mempunyai "pejabat tanpa kertas", atau semuanya akan dikendalikan di awan.

Tempat Mencetak Dokumen Apabila Anda Tidak Mempunyai Pencetak

Tidak dapat dinafikan bahawa terdapat lebih sedikit pencetak daripada dulu. Peningkatan jaringan dan akses Internet di mana-mana telah mengurangkan keperluan untuk dokumen cetak, atau sekurang-kurangnya, telah mengurangkan keperluan orang untuk memiliki pencetak mereka sendiri. Tidak ketinggalan, pencetak adalah teknologi yang cukup kuno dan mereka yang sering menggunakannya mempunyai banyak kesulitan yang masih belum diperbaharui.

Banyak proses dan prosedur masih bergantung pada maklumat yang dicetak pada kertas fizikal, tetapi apa yang berubah adalah banyak orang tidak lagi mempunyai inkjet atau laser printer. Orang cenderung menggunakan tablet dan telefon pintar sekarang dan tidak mempunyai mesin desktop di rumah atau bekerja dengan pencetak mandiri.

Bukan hanya perniagaan yang beralih dari menggunakan dokumen kertas. Kolej dan universiti, sekolah menengah, dan bahkan sekolah menengah di seluruh dunia telah berpindah ke pembelajaran digital, menggunakan komputer riba dan tablet di kelas untuk menggantikan dokumen cetak dan selebaran. Menyerahkan kertas kerja dan tugas rumah lain menjadi proses elektronik melalui sumber seperti e-mel, aplikasi Web, dan dropbox seluruh kelas.

Terlepas dari trend 'tanpa kertas', anda mungkin masih mempunyai masa ketika anda memerlukan pencetak. Berikut adalah beberapa sumber yang bagus untuk digunakan, sehingga Anda dapat memperoleh dokumen, borang, dan bukti bukti atau pengesahan di atas kertas, dan memberikannya seperti yang diperlukan.

Di mana saya boleh pergi untuk mencetak dokumen?

Nasib baik, anda tidak perlu memberi tekanan. Terdapat pencetak di mana-mana, dan mencari yang boleh anda gunakan semudah melakukan carian Google yang cepat. Terdapat beberapa pilihan cetak-atas-permintaan yang boleh anda akses, di mana sahaja anda pergi.

Gunakan Perpustakaan

Perpustakaan bukan hanya untuk buku! Perpustakaan dibuka untuk umum dan merupakan sumber yang tepat bagi sesiapa sahaja yang mencari cara mudah untuk mencetak dokumen. Walaupun kebanyakan orang menganggap perpustakaan hanya sebagai tempat untuk menyewa buku dan mungkin DVD bergantung pada pilihan tempatan anda, kebenarannya jauh lebih rumit. Perpustakaan menawarkan pelbagai jenis perkhidmatan, bergantung pada tempat tinggal anda, dan salah satu perkhidmatan tersebut biasanya mencetak dan mengakses komputer. Sekiranya tidak percuma, selalunya murah.

Sekiranya anda tidak pasti sama ada perpustakaan tempatan anda menjalankan perkhidmatan percetakan, gunakan carian Google ini untuk mencari perpustakaan terdekat anda, kemudian lawati halaman web mereka. Cari subseksyen atau kategori untuk perkhidmatan atau akses komputer. Biasanya, perpustakaan menawarkan beberapa jenis akses komputer bagi kita yang tidak dapat mencetak atau menggunakan komputer di rumah. Sebilangan besar perpustakaan menyediakan penggunaan PC secara percuma, dan ada juga yang tidak memerlukan kad perpustakaan untuk menggunakannya.

Akses mencetak mungkin percuma atau tidak, tetapi kosnya rendah setiap halaman. Perbelanjaan dapat bertambah dengan cepat ketika mencetak banyak dokumen, tetapi untuk kertas hitam dan putih lima halaman, anda mungkin akan membayar kurang dari satu dolar. Periksa dengan perpustakaan untuk melihat apakah anda harus menggunakan salah satu komputer mereka, atau jika mereka menyokong percetakan tanpa wayar dari telefon atau komputer riba anda.

Contoh laman web perpustakaan:

Banyak perpustakaan juga menawarkan perkhidmatan imbasan dan faks dengan sedikit bayaran. Beberapa perpustakaan bahkan mempunyai pencetak 3D yang tersedia untuk disewa. Walau bagaimanapun, pencetak ini biasanya merupakan sebahagian daripada program "pembuat" dan mengharuskan anda mengikuti kelas dan menunjukkan kecekapan dengan teknologi sebelum mereka memberi anda akses ke mesin mahal mereka.

Sekiranya anda seorang pelajar di kolej atau universiti, periksa perpustakaan di kampus anda untuk mencetak dokumen setiap kali anda memerlukan karangan. Biasanya, tuisyen anda dilengkapi dengan kuota percetakan yang boleh anda gunakan untuk mencetak dokumen semasa berada di kampus. Kampus kolej tidak meletakkan sekatan pada apa yang anda boleh cetak, jadi sama ada anda mencetak kertas untuk sekolah atau label penghantaran untuk mengembalikan baju yang anda beli di Amazon yang tidak sesuai, anda boleh pergi . Sekiranya anda bukan pelajar di sekolah, anda mungkin masih dapat menggunakan sumber perpustakaan dengan kos yang sedikit.

Salin dan Cetak Kedai

Meskipun berkembang biak, masih ada kedai khusus yang hanya menyediakan perkhidmatan salinan dan cetak, selain menawarkan bekalan yang berkaitan dengan kertas dan dokumen lain. Ini biasanya kedai ‘ibu-dan-pop’, milik tempatan di bandar-bandar besar dan kecil, dan kadang-kadang di seluruh pinggir bandar di Amerika Syarikat.

Anda ingin mencari di Google untuk kedai salin dan cetak di kawasan berhampiran, walaupun mungkin juga terdapat beberapa kedai lain dalam senarai kami. Kedai salin dan cetak menawarkan kelebihan untuk memenuhi keperluan orang yang memerlukan sesuatu yang dicetak, dan kerugian harga premium untuk perkhidmatan mereka.

Pangsapuri dan Hotel

Hotel dan kompleks pangsapuri sering mempunyai pusat perkhidmatan perniagaan yang menawarkan perkhidmatan penyalinan, percetakan, imbasan, dan faks kepada penduduk atau tetamu mereka. Biasanya, perkhidmatan ini disediakan untuk orang yang tinggal di sana.

Walau bagaimanapun, kakitangan (di hotel khususnya) sering senang membiarkan seseorang keluar dari jalan dengan pekerjaan cetak cepat, sebagai tindak balas kepada permintaan yang sopan. Sekiranya anda tinggal di kompleks pangsapuri, walaupun kompleks anda tidak mempunyai pusat perniagaan yang berdiri sendiri, kakitangan pejabat sewaan mungkin bersedia mencetak dokumen sesekali untuk pemastautin. Tidak ada salahnya bertanya!

Kedai Penghantaran

Adakah anda pernah menurunkan pakej di The UPS Store atau kedai FedEx? Anda mungkin terkejut, tetapi perniagaan tersebut tidak hanya bertujuan untuk mengambil pulangan Amazon dan hadiah percutian yang anda kirimkan ke rumah. Mereka juga menyediakan perkhidmatan pejabat yang dapat menarik minat semua orang yang ingin mencetak dokumen sebelum pergi ke tempat kerja atau sekolah. Kedai penghantaran hampir selalu mempunyai pusat percetakan.

Mencetak Di Kedai UPS

Kedai UPS, misalnya, mempunyai lebih dari 5,000 lokasi di seluruh AS, Puerto Rico, dan Kanada, dan kebanyakannya menawarkan perkhidmatan salinan dan cetak. Menurut laman web mereka, Kedai UPS menawarkan salinan, cetakan dalam warna hitam dan putih atau warna, percetakan satu sisi atau dua sisi, pelbagai ukuran halaman, dan bahkan laminasi dan mengikat bagi mereka yang memerlukan laporan atau karangan yang bagus. UPS juga membolehkan anda memuat naik dokumen anda secara dalam talian, dan memberi anda anggaran percetakan berdasarkan dokumen anda.

Setelah menyerahkan fail anda, anda akan diberi anggaran masa (untuk dokumen asas, ini nampaknya agak pendek), dan anda boleh mengambilnya dari kedai apabila anda sudah siap. Dalam ujian kami, harganya cukup kompetitif, memberi kami cetakan warna sekitar 40 sen per halaman dan dokumen hitam putih dengan harga 15 sen per halaman.

Hubungi kedai UPS tempatan anda untuk mendapatkan harga terkini. Terdapat banyak jenis fail dokumen yang disokong untuk dicetak melalui UPS, termasuk dokumen PDF, .doc, .jpeg, dan bahkan dokumen Photoshop dan Illustrator. Artikel kami mengenai mencetak tanpa pencetak membincangkan kelebihan menukar dokumen ke PDF, dan cara melakukannya.

Percetakan Di FedEx

FedEx menawarkan perkhidmatan dengan kedai FedEx Office mereka, sebelumnya dikenali sebagai Kinko's, yang bersaing langsung dengan The UPS Store. Terdapat lebih sedikit lokasi Pejabat FedEx di dunia, dengan laman web FedEx mengatakan terdapat lebih dari 2,000 lokasi di seluruh Amerika Syarikat dan di luar negara. Walaupun begitu, sekiranya anda tinggal di dekat Pejabat FedEx, mereka menawarkan perkhidmatan cetak dan penyalinan yang serupa dengan persaingan dekat mereka, yang masuk akal mengingat warisan Kinko. Dokumen boleh diambil atau dihantar ke lokasi anda, walaupun penghantaran dokumen menambah kos.

Memuat naik dokumen ke FedEx sangat mudah, dengan sokongan untuk pelbagai jenis fail dan bahkan pilihan untuk memuat naik terus dari perkhidmatan dokumen awan seperti Google Drive atau Dropbox. Sekiranya ada satu kelemahan untuk menggunakan perkhidmatan mereka, itu harganya. Dokumen ujian kami cukup kecil, mengandungi dokumen satu halaman dalam warna hitam dan putih, tetapi harganya hampir 70 sen, kenaikan yang besar berbanding 15 sen yang akan dikenakan oleh UPS. Mungkin berbeza bergantung pada lokasi anda. Hubungi kedai FedEx Office anda untuk maklumat harga. Namun, ia tidak terlalu mahal, bergantung pada jumlah halaman. Sekiranya terdapat FedEx berhampiran anda tetapi bukan UPS, keputusan akan dibuat untuk anda.

Itu adalah dua kedai besar, tetapi anda masih mahu melihat-lihat untuk mengetahui sama ada anda dapat mencari syarikat perkapalan milik tempatan yang mungkin juga menawarkan perkhidmatan mencetak dan menyalin.

Bolehkah Saya Mencetak Di Office Depot dan OfficeMax?

Seperti peluang percetakan UPS dan FedEx, kebanyakan kedai bekalan pejabat utama menyediakan perkhidmatan percetakan yang mungkin sesuai untuk anda. Walaupun kedai seperti Office Depot, OfficeMax (yang dimiliki oleh Office Depot), dan Staples ada untuk menjual kertas, pencetak, dan bahan percetakan serupa lainnya, mereka menawarkan segala macam pilihan pencetakan untuk anda gunakan. Office Depot, misalnya, menawarkan pengambilan percetakan pada hari yang sama untuk kebanyakan dokumen asas, asalkan anda membuat pesanan sebelum pukul 14:00 waktu tempatan pada hari perniagaan mereka. Oleh kerana mereka juga menawarkan muat naik mudah alih melalui aplikasi iOS dan Android mereka, anda tidak perlu berada di komputer untuk memuat naik dokumen.

Harga melalui Office Depot dan OfficeMax cukup murah. Halaman dua sisi dalam warna hitam dan putih memberi kami anggaran harga hanya 9 sen, bahkan mengalahkan perpustakaan di kawasan kami. Malah halaman penuh warna hanya 42 sen setiap satu ketika dua sisi. Cukup mudah untuk mencari lokasi OfficeMax atau Office Depot di dekat anda, tetapi anda juga boleh memilih untuk menghantar produk kepada anda dengan kos tambahan. Dan sementara kami memfokuskan pada pencetakan dokumen demi artikel ini, Anda dapat mencetak banyak jenis projek menggunakan perisian percetakan Office Depot yang terdapat dalam talian.

Mencetak Di Staples

Halaman Percetakan Dokumen Staples

Staples, seperti Office Depot dan OfficeMax, mempunyai muat naik dokumen dalam talian untuk pengambilan atau penghantaran yang mudah, ditawarkan sekitar 10 sen halaman untuk cetakan hitam dan putih, dan sekitar 50 sen per halaman untuk cetakan warna. Hubungi harga. Perkhidmatan mencetak staples berjalan pantas dengan kos yang serupa dari perpustakaan dan persaingan langsung seperti Office Depot.

Aplikasi web desktop Staples untuk memuat naik dokumen cukup mudah digunakan, dan anda dapat mengambil cetakan anda dalam beberapa jam selepas pengiriman.

Kedai Cetakan Dalam Talian

Sekiranya anda tidak terburu-buru mengambil cetakan anda, kedai percetakan dalam talian boleh menjadi sangat murah. Seperti yang telah disebutkan sebelumnya, beberapa syarikat, termasuk Office Depot dan FedEx, menghantar dokumen anda jika anda tidak berada di dekat lokasi fizikal. Namun, perlu juga disebutkan bahawa kedai cetak dalam talian mungkin mempunyai harga yang lebih rendah atau penghantaran percuma.

Tidak ada kekurangan syarikat cetak dalam talian yang mudah digunakan yang dapat anda temui melalui Google. Namun, satu perkara yang perlu diperhatikan ialah kebanyakan kedai cetak dalam talian dirancang untuk projek besar yang tidak dapat dikendalikan oleh kedai bekalan pejabat atau perpustakaan tempatan anda.

Sekiranya anda memerlukan 500 salinan dokumen tertentu, pembelian melalui kedai cetak dalam talian mungkin merupakan jalan keluar. Anda akhirnya akan membayar dolar sebenar, tetapi setiap salinan hanya akan dikenakan biaya beberapa sen kerana anda membeli secara pukal. Sekiranya anda ingin membeli satu salinan sesuatu, anda mungkin ingin mencari sumber lain.

Farmasi dan Kedai Ubat

Walaupun farmasi dan kedai ubat di seluruh dunia menawarkan penyelesaian foto 1 jam, perkara yang mungkin tidak anda ketahui ialah kedai yang sama mungkin menawarkan pencetakan dokumen. Sekiranya anda mencari tempat untuk mencetak dokumen anda dengan cepat, anda mungkin ingin memeriksa farmasi tempatan anda untuk mengetahui apakah mereka mempunyai penyelesaian percetakan yang sesuai dengan keperluan anda.

Bolehkah Saya Mencetak Di CVS?

Sekiranya anda tidak tinggal di dekat farmasi ibu atau pop atau milik tempatan, farmasi nasional akan membantu. Salah satu rangkaian kedai ubat terbesar di Amerika Syarikat adalah CVS, dan ia menawarkan perkhidmatan salinan dan cetak di lebih daripada 3,400 kedai di seluruh negara.

Untuk menyalin atau mencetak dokumen anda di CVS, pergi ke kedai tempatan anda dan cari kios Kodak. Anda perlu memastikan anda membawa pemacu USB yang mengandungi dokumen anda. Cukup sambungkan pemacu kilat ke kios Kodak, pilih pencetakan dokumen, dan masukkan pilihan warna anda dan sama ada anda mahukan cetakan satu atau dua sisi. Oleh kerana semuanya selesai di kedai, anda tidak perlu risau untuk mengambil dokumen anda pada waktu yang tepat.

Kelemahan Percetakan Di CVS

Percetakan CVS dilengkapi dengan beberapa kelemahan, tentu saja. Pertama, CVS tidak mempunyai cara untuk mengetahui sama ada sebuah kedai hanya mencetak foto atau mencetak foto dan dokumen, jadi kami mengesyorkan agar menghubungi CVS tempatan anda untuk memastikan anda siap mencetak dokumen anda di tempat yang tepat. Kedua, anda mesti mempunyai pemacu kilat yang berguna untuk mencetak fail anda, yang mungkin tidak dapat diakses oleh semua orang.

Akhirnya, harga di CVS agak curam berbanding dengan persaingan. Kami mendapati kos pada 19 sen setiap halaman untuk salinan hitam dan putih dan 38 sen setiap halaman untuk salinan hitam dan putih dua sisi. Harga warna lebih tinggi daripada apa pun dalam senarai ini, mengenakan caj 99 sen untuk cetakan warna satu sisi dan $ 1,98 untuk cetakan warna dua sisi. Hubungi kedai CVS tempatan anda untuk kos semasa kerana harga lokasi boleh berbeza mengikut kawasan. Ia mahal, tetapi jika anda memerlukan sesuatu yang dicetak dengan cepat dan anda tinggal di jalan dari CVS yang menyokong percetakan dokumen, mungkin merupakan pilihan terdekat dan terpantas anda.

Direktori Dalam Talian PrintSpots

Khusus untuk pelancong, direktori PrintSpots tempat percetakan awam adalah laman web yang berguna untuk ditanda buku. Walaupun senarai tersebut kebanyakannya tertumpu pada hotel dan perpustakaan, laman web ini tetap bermanfaat sekiranya anda tidak biasa dengan kawasan atau tidak mempunyai masa untuk menghubungi sekumpulan hotel. Perinciannya ada di satu halaman.

Bank

Anda selalu boleh mencuba bank tempatan anda. Dengan andaian anda menjalankan tugas, ini mungkin akan berhenti. Bersama dengan notaris, anda seharusnya dapat mencari seseorang yang mungkin mencetak sesuatu untuk anda di sini. Tidak semua pekerja bank akan bersedia meluangkan masa untuk mencetak beberapa halaman untuk anda, tetapi tidak pernah terdengar. Lagipun, anda memberikan perniagaan anda kepada mereka sehingga patut ditanyakan.

Sekiranya anda terlalu jauh dari kedai percetakan yang lebih terkenal, pegawai bank kecil mungkin tidak akan menghadapi masalah untuk melakukan ini, walaupun ia mungkin memerlukan anda menghantar dokumen anda melalui e-mel kerana anda tidak akan dibenarkan mengakses pencetak mereka sendiri.

Adakah Selamat Mencetak Maklumat Peribadi?

Satu pertanyaan umum mengenai pencetak akses awam adalah "adakah kaedah ini selamat?" Pada akhirnya, tidak. Sekiranya anda mengakses komputer awam, sebaiknya jangan mencetak apa-apa dengan maklumat kewangan atau peribadi anda.

Dalam senario ini, mungkin lebih baik meminta bantuan rakan, ahli keluarga, atau rakan sekerja yang dipercayai. Senario terburuk, anda dapat mencari pencetak dengan harga sekitar $ 50 di Amazon dan seberkas kertas dengan harga beberapa dolar. Sekiranya anda tidak mempunyai pilihan lain, lebih baik mengeluarkan kos daripada mengorbankan nombor keselamatan sosial atau maklumat perbankan anda.

***

Tidak semua idea dalam senarai ini berfungsi untuk semua orang. Sekiranya anda tidak mempunyai kedai bekalan pejabat yang berdekatan atau farmasi tempatan anda tidak menawarkan percetakan dokumen, maka anda mungkin tidak bernasib baik ketika datang ke pilihan tersebut. Begitu juga, kedai cetak dalam talian boleh lambat dihantar, dan jika anda memerlukan sesuatu pada hari yang sama, yang membatalkan idea.

Dalam jangka masa panjang, tentu saja, satu atau dua pilihan dalam senarai ini tidak tersedia tidak bermaksud anda tidak dapat mengakses salah satu pilihan lain. Penyelesaian yang ideal adalah menggunakan perpustakaan tempatan anda, di mana harganya biasanya berpatutan, dan pencetakan dapat dilakukan dengan cepat dan dalam masa nyata. Sebilangan besar perpustakaan mempunyai akses ke pencetak untuk penduduk kota mereka, yang bermaksud anda tidak akan pernah berada dalam situasi di mana percetakan bukanlah pilihan. Sekiranya anda tinggal di pinggir bandar atau kawasan metropolitan, anda mungkin tidak mempunyai perpustakaan berdekatan. Oleh itu, mencari kedai penghantaran seperti The UPS Store, kedai peralatan pejabat seperti Office Depot, atau bahkan farmasi atau kedai ubat seperti CVS akan memudahkan mencetak dokumen anda.

Kali berikutnya anda keluar dari rumah dan menyedari anda terlupa mencetak karangan terbaru anda untuk kelas atau laporan kewangan untuk atasan anda, jangan panik. Terdapat lebih banyak pilihan daripada sebelumnya untuk mendapatkan cetakan dokumen elektronik anda, dan mudah dilakukan hanya dalam waktu makan tengah hari sahaja.

Recent Posts