Cara Berkongsi Video TikTok ke Facebook

TikTok, yang dilalui oleh Douyin di China, adalah aplikasi yang berkembang pesat di dunia. Ia dilancarkan secara rasmi pada bulan September 2016 dan mengumpulkan lebih dari 150 juta pengguna sebelum memasukkan Musical.ly ke dalam lipatan, yang mempunyai 100 juta pengguna unik.

Aplikasi media sosial menawarkan banyak video untuk ditonton tanpa membuat akaun. Setelah membuatnya, anda kemudian dibenarkan mengikuti pencipta lain. Sesiapa yang biasa dengan Snapchat dapat melintasi antara muka yang serupa dengan lebih mudah, menambahkan suara, kesan khas, penapis, dan coretan ke klip video Tik Tok 15 saat anda.

Tidak seperti Vine, aplikasi komedi klip pendek yang serupa, tumpuan untuk Tik Tok adalah sama dengan muzik. Musik.ly. Mereka yang berminat dengan penyelarasan bibir, menari, parkour, cabaran, trik sulap, "gagal," bibir bibir, dan bahkan "estetika" pasti akan menarik minat Tik Tok. Anda bahkan boleh membuat video di telefon anda menggunakan Tik Tok dan membagikannya dengan dunia melalui media sosial.

TikTok dan Integrasi Media Sosial

TikTok telah menyambut kejayaannya sebagai aplikasi media sosial yang serupa dengan Facebook dan Instagram. Walaupun mungkin tidak mencapai martabat salah satu dari mereka, TikTok pasti mendapat tempat di antara media sosial yang paling banyak digunakan.

Anda boleh menyimpan mana-mana video yang anda buat melalui aplikasi Tik Tok untuk disimpan sekiranya anda memilih untuk melakukannya. Selain itu, untuk meningkatkan jumlah mereka dan mencapai status media sosial peringkat teratas yang diinginkan, TikTok menawarkan anda kemampuan untuk berkongsi video tersebut dengan platform lain seperti Facebook. Tidak kira apa peranti yang anda gunakan untuk TikTok, anda boleh menyimpan setiap video yang anda buat dan membaginya ke laman web lain di internet.

Yang membawa saya ke titik artikel. Saya akan mengulas bagaimana anda dapat menyimpan video anda ke peranti yang berbeza dan juga cara berkongsi video tersebut ke platform media sosial seperti Facebook. Di bahagian bawah, saya bahkan akan membincangkan bagaimana anda boleh berkongsi keseluruhan profil TikTok anda dengan pengguna lain di Facebook.

Menyimpan Video TikTok Anda

Sebilangan besar orang yang kini menggunakan TikTok bahkan tidak tahu bahawa terdapat fungsi simpanan untuk video. Cukup jelas bahawa Tik Tok membolehkan anda berkongsi mana-mana video yang dibuat terus ke platform media sosial lain seperti Mesej, Utusan, Facebook, Instagram, Cerita, WhatsApp, dan banyak lagi. Namun, tepat di bawah platform perkongsian tersebut, anda akan menemui fungsi Simpan Video di Tik Tok. Ini membantu anda menyimpan video di platform itu sendiri sehingga anda tidak akan merasa terpaksa berkongsi dengan platform lain.

Untuk menyimpan video di TikTok:

 1. Lancarkan aplikasi Tik Tok dari peranti mudah alih pilihan anda.

 2. Cari video yang ingin anda simpan.
 3. Klik Berkongsi butang yang terdapat di menu sebelah kanan.

 4. Pilih Simpan Video , yang terdapat di bahagian bawah skrin.
  • Ini akan menyimpan video secara automatik ke storan tempatan telefon anda.
  • Video akan disimpan dengan tanda air logo Tik Tok dan ID pengguna pencipta asal.

Menyimpan TikTok pada iOS & Android Tanpa Tanda Air

Untuk kaedah ini, anda perlu memuat turun dan memasang aplikasi pihak ketiga ke peranti anda. Anda akan menyimpan video melalui penggunaan program rakaman skrin yang disebut ApowerREC. Aplikasi ini akan membolehkan anda menyimpan video yang dirakam dan memintas penambahan automatik tanda air dan ID pengguna yang ditampar ke video.

Setelah memuat turun aplikasi ApowerREC ke peranti mudah alih anda, lancarkan dan kemudian:

 1. Cari Tetapan dalam menu di bahagian bawah skrin dan ketuk.

 2. Hidupkan kedua-duanya Hamparan rakaman dan Hamparan Tangkapan Skrin pilihan.
  • Ini akan membolehkan kita menggunakan menu jalan pintas untuk menguruskan rakaman dan membenarkan tangkapan skrin video Tik Tok.

 3. Pilih Potret supaya rakaman akan dirakam dengan betul.
  • Tik Tok dalam gaya "potret" menegak secara lalai.

 4. Semasa merakam video Tik Tok, klik Kamera ikon bila-bila masa anda mahu mengambil tangkapan skrin.

  • Ketik Lapisan ikon untuk meluaskan menu rakaman untuk melihat pelbagai pilihan yang boleh anda gunakan.
  • Menu ini akan menampilkan ikon untuk Berhenti , Jeda sebentar , Sembunyikan Menu , atau tambah Imej .

 5. Setelah rakaman selesai, video yang dirakam boleh didapati di ApowerREC.
  • Anda boleh melihat atau membagikannya secara langsung di dalam aplikasi ke mana-mana kedai media sosial yang anda pilih.

Menyimpan TikTok pada PC

Secara teknikal, anda boleh menggunakan aplikasi yang sama, ApowerREC, untuk kedua-dua peranti mudah alih dan PC. Namun, PC memberikan kita pilihan yang lebih baik daripada aplikasi untuk rakaman skrin yang digunakan untuk menyimpan video TikTok. Terdapat laman web yang disebut Musically Down yang berfungsi sebagai pemuat turun video muzik yang kebetulan dianggap sebagai video TikTok.

Untuk menggunakan Musically Down untuk memuat turun video TikTok ke cakera keras PC anda:

 1. Pergi ke laman web menggunakan penyemak imbas pilihan anda.

 2. Dengan TikTok dibuka, cari video yang ingin anda simpan dan salin URL video itu.

 3. Tarik tab baru di penyemak imbas anda dan tampal URL, yang akan ada dalam versi pendek, ke bar alamat. Klik Masukkan .
  • Melakukan ini akan mengubah URL pendek yang disediakan TikTok menjadi URL panjang penuh untuk digunakan dengan Musically Down.

 4. Salin URL baru yang lebih panjang dan tampal pautan ke URL Musically Down kosong.

 5. Selesaikan dengan mengklik Muat turun butang.

Sekarang setelah anda menyimpan video di mana anda mahu, sila muat naik ke Facebook seperti yang anda mahukan. Nasib baik, TikTok memberikan pilihan untuk memuat naik video ke Facebook terus dari aplikasi.

Kongsi Video TikTok Ke Facebook

Sekiranya semua yang anda mahukan daripada artikel ini dapat berkongsi video TikTok ke Facebook anda, maka bahagian ini sesuai untuk anda. Ini adalah prosedur yang agak mudah dan agak mudah untuk dilakukan walaupun untuk pengguna teknologi yang paling kurang bijak.

Untuk berkongsi video TikTok ke Facebook:

 1. Cari video yang ingin anda kongsi.
  • Anda boleh mencari video anda dengan mengetuk ikon profil di sudut kanan bawah. Kemudian, ketik video yang ingin anda kongsi.

 2. Ketik titik tiga (jika video itu adalah video anda sendiri) atau anak panah.

 3. Pilih cara anda mahu berkongsi video anda.

 4. Log masuk ke akaun Facebook anda jika perlu.
 5. Selepas anda log masuk, video TikTok akan dikongsi dengan suapan anda.

Ketahui bahawa langkah-langkah ini adalah untuk individu yang telah memilih untuk tidak menyimpan video TikTok ke peranti mereka di luar platform TikTok. Bagi mereka yang dibincangkan dalam artikel ini, ApowerREC menawarkan anda peluang untuk berkongsi secara langsung dari aplikasi. Sekiranya disimpan ke desktop anda, anda boleh menyeret dan melepaskan video terus ke pos.

Kongsi Profil TikTok ke Facebook

Bagi mereka yang ingin berkongsi keseluruhan profil TikTok mereka ke halaman Facebook, sama ada anda atau rakan, maka anda bernasib baik. Ini adalah pilihan yang lebih baik jika anda ingin berkongsi pustaka video TikTok penuh anda dengan seseorang dan bukannya satu video.

Untuk membuat ini:

 1. Lancarkan TikTok di Telefon anda.

 2. Ketik pada anda Profil ikon. Ini adalah ikon siluet orang yang terletak di sudut kanan bawah skrin. Ini akan memaparkan senarai video anda.

 3. Seterusnya, ketik ikon tiga titik di sudut kanan atas profil anda.
  • Sekiranya disukai, anda boleh menggunakan pilihan perkongsian yang berada di sudut kanan bawah mana-mana video dalam senarai anda.

 4. Ketik Kongsi Profil .

 5. Pilih kaedah perkongsian untuk profil anda dengan memilih sama ada e-mel, pemesejan, atau salah satu aplikasi media sosial dalam senarai. Untuk tujuan kami, anda mahu memilih Facebook.

 6. Sebaik sahaja anda memilih kaedah perkongsian anda, mesej atau siaran baru akan terbuka di aplikasi yang dipilih.
  • Sekiranya diminta, log masuk ke akaun Facebook anda.

 7. Profil TikTok anda akan muncul dalam catatan di dinding Facebook anda.

Sesiapa sahaja yang mempunyai akaun TikTok boleh mengetuk Ikut pada siaran dan mula mengikuti profil TikTok anda. Dari sini mereka akan dapat melihat setiap video TikTok baru yang anda siarkan.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found