Cara Memberitahu jika Seseorang Menaip di Snapchat

Ingat hari-hari ketika anda akan menghantar mesej tanpa mengetahui sama ada ia dihantar atau adakah penerima telah membacanya atau tidak? Bergantung pada usia anda, jawapannya sebenarnya adalah 'tidak', kerana setiap peranti dan aplikasi pintar telah membaca resit pada masa ini. Walau bagaimanapun, kebanyakan kita tahu bagaimana rasanya menghantar mesej dan tidak pernah tahu apa yang berlaku kepadanya. Satu-satunya cara untuk mengetahui ia telah dibaca adalah dengan menerima respons.

Cara Memberitahu jika Seseorang Menaip di Snapchat

Facebook adalah salah satu platform pertama yang membolehkan anda melihat sama ada seseorang telah membaca mesej anda atau tidak. Ciri ini menandakan permulaan era baru dalam pemesejan, meletakkan kemampuan baru di tangan pengirim mesej dan, juga, penerima mesej juga. Sama ada anda suka atau tidak, kita sekarang hidup di era "Dilihat" di mana semua orang tahu dengan tepat kapan seseorang telah melihat pesanan mereka. Bahkan ada pakej perisian yang membolehkan pengirim e-mel melihat kapan seseorang membuka e-mel tetapi juga di mana mereka berada ketika mereka membukanya.

Hari ini, kita bahkan dapat melihat siapa yang membalas mesej Snapchat kami dalam masa nyata. Snapchat telah mengaktifkan ciri ini bersama dengan pemberitahuan berguna.

Sekiranya anda ingin mengetahui lebih lanjut, artikel ini akan membahas semua perkara yang perlu anda ketahui mengenai pengaktifan ciri Snapchat yang akan memberitahu anda ketika seseorang sedang menaipkan pesan kepada anda.

Cara Memberitahu jika Seseorang Menaip di Snapchat

Terdapat dua cara utama untuk mengetahui sama ada orang yang anda kirimi snap mengetik semula mesej kepada anda.

The Bitmoji

Pertama, di dalam aplikasi Snapchat, yang perlu anda lakukan ialah memasukkan sembang dan melihat. Sekiranya orang itu menaip, anda akan melihat Bitmoji mereka di kiri bawah sembang anda. Nampaknya seperti berfikir, yang merupakan petunjuk bahawa orang itu sedang menaip. Perlu diingat bahawa ini hanya berlaku untuk ciri sembang teks. Sekiranya orang tersebut menaip gambar yang mereka cuba hantar, anda tidak akan dapat melihatnya.

Pemberitahuan Menaip

Selain itu, anda juga dapat melihat apakah seseorang sedang menaip walaupun anda tidak membuka aplikasi Snapchat dengan menggunakan pemberitahuan. Setelah menghidupkan pemberitahuan, telefon anda akan memberitahu anda ketika seseorang mulai mengetik di Snapchat.

Mengaktifkan Pemberitahuan Snapchat

Satu-satunya perkara yang perlu anda lakukan ialah memberi kebenaran kepada Snapchat untuk menghantar pemberitahuan kepada anda ketika seseorang sedang menaip, dan anda tidak perlu duduk menonton dan menunggu mereka mula menaip respons mereka. Anda boleh menjalankan perniagaan anda dengan pengetahuan bahawa anda akan mendapat pemberitahuan dari Snapchat ketika orang yang anda kirimkan mengetik jawapan kepada anda.

Dengan begitu, anda akan melihat apakah mereka menaip tanpa perlu membuka aplikasi dan memasuki sembang. Mengaktifkan pemberitahuan Snapchat ketika seseorang sedang menaip dapat dilakukan dalam beberapa langkah mudah.

Sekiranya anda menggunakan peranti iOS (iPhone dan iPad), inilah yang harus dilakukan:

Buka aplikasi 'Tetapan' dan pergi ke 'Pemberitahuan'.

Tatal ke bawah sehingga anda menemui sepanduk Snapchat dan kemudian ketik di atasnya.

Alihkan suis di sebelah ‘Benarkan Pemberitahuan’ dan aktifkan ‘Tunjukkan di Pusat Pemberitahuan’.

Ini akan menunjukkan kepada anda pemberitahuan dari Snapchat selagi skrin anda tidak dikunci. Sekiranya anda ingin melihatnya semasa terkunci juga, aktifkan pilihan ‘Show on Lock Screen’.

Sekiranya anda pengguna Android, prosesnya sedikit berbeza, tetapi masih sangat mudah. Ikuti langkah mudah ini:

Buka aplikasi ‘Tetapan’ dan kemudian pergi ke ‘Aplikasi’.

Jelajahi aplikasi sehingga anda melihat Snapchat, kemudian pilih.

Ketik ‘Pemberitahuan’ dan aktifkan ‘Benarkan pemberitahuan’.

Kini anda boleh menerima pemberitahuan dari Snapchat. Yang perlu anda buat sekarang ialah menghidupkannya dalam aplikasi. Inilah yang perlu anda lakukan:

Buka Tetapan

Buka Snapchat, kemudian klik pada profil anda di kiri atas. Ketik ikon tetapan.

Ketik ‘Pemberitahuan’ kemudian tandakan ‘Aktifkan Pemberitahuan’.

Dari menu, anda juga dapat memilih orang yang ingin anda terima pemberitahuan cerita.

Itu sahaja yang ada. Dengan mengikuti langkah-langkah mudah yang dinyatakan di atas, anda dapat melihat kapan rakan anda menaip mesej kepada anda di Snapchat.

Anda kini mempunyai semua yang anda perlukan untuk melihat sama ada seseorang sedang menaip. Semasa anda berbual dengan seseorang, Anda akan mendapat pemberitahuan yang akan menunjukkan jika mereka sedang mengetik.

Dari pemberitahuan, anda boleh memasuki sembang dan melihat apakah orang tersebut telah membuka sembang. Sekiranya ada, anda akan melihat avatar Bitmoji mereka di atas kotak teks.

Perlu diingat bahawa ciri ini tidak sempurna, yang bermaksud bahawa anda mungkin menghadapi beberapa masalah dengannya. Walau bagaimanapun, ia berfungsi dengan baik sepanjang masa.

Beberapa pengguna Snapchat mengeluh melihat pemberitahuan itu walaupun orang yang mereka ajak bual sebenarnya tidak menaip. Ini hanya masalah yang mungkin akan diperbaiki oleh Snapchat dalam masa terdekat. Cara terbaik untuk benar-benar melihat sama ada seseorang sebenarnya menaip masih dari dalam aplikasi. Sekiranya anda melihat avatar orang itu berdiri, ini bermakna mereka sedang menaip.

Mengapa mengatakan seseorang menaip tetapi saya tidak mendapat mesej?

Jenis teknologi pengesanan ini tidak sempurna, rakan Snapchat anda mungkin telah membuka mesej anda dan mengetik untuk menaip, tetapi kemudian terganggu. Melakukan ini akan mendorong Bitmoji muncul seolah-olah rakan anda bertindak balas. u003cbru003eu003cbru003e Kesalahan menaip Snapchat cukup terkenal dan untuk maklumat lebih lanjut, lihat u003ca href = u0022 // social.techjunkie.com / snapchat-notification-seseorang-menaip / u0022u003earticleu003c / au003e ini.

Bolehkah anda melumpuhkan ciri menaip?

Malangnya tidak. Snapchat tidak memberi pilihan kepada penggunanya untuk mematikan ciri ini.

Kata Akhir

Sudah berlalu hari-hari di mana anda tidak dapat memberitahu sama ada mesej anda sebenarnya dihantar atau tidak. Dengan penerimaan terbaca, anda dapat melihat kapan seseorang melihat mesej anda dan ketika mereka membalas. Untungnya, mengaktifkan ciri ini di Snapchat sangat mudah.

Oleh itu, ini adalah dua cara utama untuk mengetahui sama ada beberapa di Snapchat sedang menaip. Sekiranya anda mengikuti langkah-langkah yang anda lihat di sini, anda seharusnya dapat melihatnya tanpa masalah. Sekiranya ada yang tidak kena, periksa sama ada anda menghidupkan semua pilihan yang betul dan cuba lagi.

Ramai orang menganggap ciri ini sangat berguna, jadi jika anda berada di antara mereka, teruskan dan aktifkan pada peranti anda.

Sekiranya anda menikmati artikel ini, anda mungkin ingin melihat dua artikel TechJunkie berikut: Cara Mengedit atau Mengubah Cerita Snapchat Setelah Membuat Pengeposan dan Cara Mengedit Teks Snapchat Setelah Membuat Pengeposan.

Sekiranya anda mempunyai pengalaman dengan mengizinkan pemberitahuan ketika seseorang sedang menaip Snapchat, beritahu kami tentangnya di komen di bawah!

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found