Cara menggunakan WordPress di luar talian

Sekiranya anda pengguna WordPress.com dan perlu melakukan pengeditan luar talian, terdapat beberapa cara untuk menguruskannya. Inilah panduan ringkas dan mudah kami.

Cara menggunakan WordPress di luar talian

Salah satu perkara terbaik mengenai WordPress adalah sejak hampir diperkenalkan mungkin membuat catatan dalam aplikasi pihak ketiga. Itu kerana WordPress (dalam versi hos-sendiri dan komersialnya) merangkumi API yang membolehkan pembuatan dan penyuntingan siaran. Selama beberapa tahun terakhir, WordPress juga memiliki rangkaian aplikasi sendiri.

Cara menggunakan WordPress di luar talian dengan aplikasi WordPress rasmi

Anda boleh memuat turun di sini aplikasi WordPress untuk desktop atau mudah alih, untuk Mac OS, Windows, Linux, iOS dan Android.

Ini adalah kaedah termudah untuk bekerja dengan laman web anda, dan kaedah termudah untuk menulis di luar talian. Aplikasi ini membolehkan anda menyusun catatan di luar talian, kemudian apabila anda mempunyai sambungan, aplikasi akan meletakkan catatan anda secara dalam talian.

Cara menggunakan WordPress di luar talian dengan editor pihak ketiga

WordPress mengetengahkan sebilangan penerbit luar talian yang berbeza, mencatat di blognya bahawa ia menyokong standard pengeposan utama seperti API MetaWeblog sehingga aplikasi serupa juga harus berfungsi.

Bagi pengguna Mac, cadangan WordPress merangkumi Blogo dan Bits. Yang pertama khususnya adalah alat yang bagus untuk dimiliki di tali pinggang blog anda.

Untuk pengguna Windows, anda boleh melakukan penyuntingan WordPress luar talian dalam Word itu sendiri, sementara pengguna Linux dapat menggunakan BloGTK.

Beberapa aplikasi ini mungkin meminta titik akhir XML-RPC atau API blog anda. Ini akan menjadi domain blog anda dengan tulisan "xmlrpc.php" di akhir. Untuk tom.wordpress.com, misalnya, titik akhir adalah: //tom.wordpress.com/xmlrpc.php

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found