Ulasan Microsoft Flight Simulator X Deluxe Edition

£ 40 Harga semasa dikaji

Pelepasan terbaru Flight Simulator adalah simulasi penerbangan PC yang paling komprehensif, jika bukan dunia, yang anda akan dapati tanpa meninggalkan rumah.

Ulasan Microsoft Flight Simulator X Deluxe Edition

Siri ini telah dikritik pada masa lalu kerana menawarkan peningkatan tambahan dalam peningkatan dan bukan perubahan besar, tetapi tidak kira versi mana yang anda miliki, anda pasti ingin meningkatkannya kali ini. Pertama sekali, grafik telah diberi perubahan besar. Mengintip ke luar tingkap dan anda akan melihat pemandangan mewah, lengkap dengan kereta dan trak yang bergerak di sepanjang jalan, sekolah lumba-lumba melompat dari lautan dan kawanan burung yang menyebabkan semua jenis sakit kepala yang besar di dekat lapangan terbang. Tetapi kesan cuaca dramatik yang paling mengagumkan. Awan hujan memantulkan permukaan basah, cahaya kilat dari panel dan matahari terbenam cukup indah. Pemandangan darat di lapangan terbang juga telah diperbaiki - bukan hanya pesawat AI yang perlu Anda perhatikan, tetapi juga mengangkut trak bahan bakar dan kereta api di jalan teksi.

Pemandangan juga telah diperbaiki. Edisi Deluxe ini merangkumi lapangan terbang dan bandar yang lebih terperinci (dan lebih banyak pesawat) daripada Edisi Standard. Rumah dan kilang meluncur, dan beberapa syarikat pemetaan yang berbeza telah menyediakan data medan untuk pelbagai bahagian dunia. Dalam praktiknya, perkara tidak kelihatan terlalu berbeza sebaik sahaja anda pergi dari bandar dan bandar, tetapi ini bermaksud bahawa walaupun di luar bandar Inggeris anda boleh menavigasi dengan membuat rintisan, menggunakan jalan untuk mencari jalan tanpa perlu menggunakan GPS.

Jumlah pesawat yang ada juga meningkat, dan sekarang anda boleh menerbangkan apa sahaja dari hang-glider yang sedikit mulia ke Boeing 747-400 bermesin empat dan kebanyakan perkara di antaranya. Terdapat 24 pesawat yang berbeza untuk terbang, termasuk dua helikopter sukar, semuanya mempunyai kokpit maya 3D yang dilengkapi dengan ciri.

Yang paling penting, FSX tidak lagi bermula dengan membuang anda di kokpit yang rumit di negara asing tanpa petunjuk butang mana yang harus ditekan terlebih dahulu. Terdapat lebih dari 50 misi yang berbeza, yang menjalankan permainan penerbangan sivil dari menguasai lepas landas dan giliran asas kepada pendekatan instrumen dalam jarak sifar dalam jet jumbo dengan mesin yang gagal. Ini adalah rangkaian yang komprehensif, yang dengan rapi menguruskan keluk pembelajaran yang curam dari permainan sebelumnya. Terbang setiap misi mengikut urutan dan anda hampir tidak akan melihat peningkatan kesukaran.

Pesawat sendiri mengendalikan dengan indah. Mencari seseorang yang menerbangkan 747 terbukti sukar, tetapi juruterbang dunia nyata di kalangan kakitangan PC Pro membuktikan realisme pesawat yang lebih kecil. Untuk memanfaatkan FSX secara maksimal, anda memerlukan joystick dan throttle kekuatan maklum balas, dan di sinilah Flight Simulator dapat membuat lompatan dari permainan semata-mata hingga hobi yang memakan masa hujung minggu. Terdapat seluruh komuniti yang menyokong Flight Simulator, dan anda boleh mendapatkan semuanya dari pesawat pihak ketiga hingga pek pengembangan pemandangan. Ia juga menyediakan sebilangan besar rakan dalam talian, jadi anda boleh berkongsi kokpit dengan orang lain sebagai juruterbang anda.

Walaupun anda sendiri, ada banyak yang perlu dihargai, termasuk kawalan lalu lintas udara. Terdapat banyak aksen untuk didengar, yang bermaksud bahawa jika anda terbang dari London ke Jepun, anda tidak akan lagi dilayan dengan tiga suara Amerika yang sama.

Flight Simulator X tidak melakukan sesuatu yang berbeza secara radikal daripada pendahulunya. Terdapat banyak penyesuaian yang berulang tetapi perlu dilakukan untuk memastikan pesawat anda tetap dalam perjalanan, walaupun dalam misi. Tetapi peminat yang berdedikasi untuk semua perkara penerbangan akan menganggapnya selengkap yang mereka mahukan, dan ini merupakan peningkatan pertama dalam beberapa tahun yang dapat digambarkan sebagai sesuatu yang mesti dibeli.

Recent Posts