Cara Mengembalikan Wang Permainan Berbakat di Steam

Steam adalah platform permainan yang sangat digilap, walaupun beberapa pilihan sedikit tidak dapat dilihat. Bayaran balik permainan ada di antaranya.

Cara Mengembalikan Wang Permainan Berbakat di Steam

Anda boleh mengembalikan wang permainan Steam yang anda beli sendiri, dan juga permainan yang anda beli sebagai hadiah. Tutorial langkah demi langkah mengenai cara mengembalikan wang permainan berbakat di Steam ada di hadapan.

Cara Mengembalikan Wang Permainan Berbakat

Bayaran balik permainan apa pun di Steam adalah mudah, tetapi hadiah agak sukar untuk dikembalikan. Peraturan Steam umum untuk pengembalian wang adalah bahawa anda hanya dapat mengembalikan wang permainan dalam masa 14 hari dari pembelian jika anda memainkannya kurang dari dua jam.

Perkara yang sama berlaku untuk permainan berbakat, tetapi dalam kes itu, orang yang menerimanya mesti memulakan proses pembayaran balik. Inilah yang perlu dilakukan oleh penerima:

 1. Lawati halaman sokongan berikut dan log masuk.
 2. Kemudian, pilih tab Permainan dan Perisian.
 3. Cari dan pilih permainan berbakat dari senarai permainan.
 4. Pilih masalah dengan permainan.
 5. Kemudian, pilih Saya Ingin Meminta Bayaran Balik.
 6. Akhirnya, benarkan pembeli permainan Steam yang asal menerima bayaran balik.

Selepas itu, orang yang membeli hadiah boleh mengembalikannya ke akaun Steam mereka.

Bayar Balik Sebarang Permainan Stim Yang Layak

Sekarang, pembeli hadiah boleh meneruskan proses pengembalian wang biasa. Berikut adalah cara mengembalikan semua permainan yang layak di Steam:

 1. Pergi ke halaman sokongan Steam yang sama (Bantuan Steam) dan log masuk.
 2. Pilih Pembelian.
 3. Cari permainan yang ingin anda kembalikan dan pilih. Sekiranya permainan tidak dapat dilihat di sini, sayangnya, anda tidak dapat mendapatkan bayaran balik (tidak layak).
 4. Pilih alasan anda mahu mengembalikan wang permainan (mis., Dibeli secara tidak sengaja).

  meminta bayaran balik

 5. Kemudian, pilih Saya Ingin Meminta Bayaran Balik.

  bayaran balik

 6. Tambahkan lebih banyak maklumat mengenai permintaan anda di bahagian Catatan. Kemudian, pilih kaedah pembayaran balik (kaedah pembayaran yang anda gunakan sebelumnya atau pindahkan dana ke Steam Wallet anda).
 7. Steam akan menghantar e-mel kepada anda mengenai penerimaan permintaan anda.

Perhatikan bahawa memerlukan Steam sehingga dua minggu untuk memproses permintaan anda. Sekiranya mereka memutuskan untuk mengembalikan wang permainan anda, mungkin memerlukan masa hingga seminggu untuk mendapatkan wang anda kembali.

Maklumat Bayaran Balik Hadiah Berkaitan Tambahan

Ramai pemain bertanya sama ada anda boleh mendapatkan perbezaan tersebut atau dikembalikan semasa permainan berbakat anda dijual, iaitu, kosnya lebih rendah daripada yang anda bayar untuknya. Jawapannya tidak, tetapi anda boleh memulakan proses pembayaran balik seperti yang dijelaskan di atas.

Sekiranya anda layak, anda akan mendapat kembali wang anda, dan anda boleh membeli permainan dengan harga yang dikurangkan, menyimpan wang yang tersisa di Steam Wallet anda.

Anda juga boleh membatalkan hadiah Steam jika tiada yang menebusnya. Hadiah yang dibatalkan akan dikembalikan ke akaun Steam anda. Berikut adalah cara membatalkan hadiah Steam:

 1. Log masuk ke akaun Steam anda.
 2. Pilih tab Permainan di bahagian atas skrin.
 3. Kemudian, pilih Urus Hadiah dan Pas Tetamu.
 4. Pilih hadiah dari inventori.
 5. Klik Hantar Hadiah dan kemudian pilih Kembalikan Hadiah ke Akaun Anda.
 6. Akhirnya, sahkan dengan Next.

Malah Anda Boleh Menebus Hadiah

Sekiranya anda berubah fikiran, anda boleh menyimpan hadiah Steam anda dan mengaktifkannya sendiri. Ikuti langkah-langkahnya:

 1. Lancarkan aplikasi Steam dan log masuk.
 2. Pilih pilihan Permainan di bahagian atas skrin Utama.
 3. Tekan Urus Hadiah dan Pas Tetamu.
 4. Kemudian, pilih hadiah Steam anda.
 5. Akhirnya, pilih Tambah ke Perpustakaan Saya dan tukarkan hadiah itu sendiri.

Hadiah Dikembalikan

Sokongan wap biasanya membenarkan pembayaran balik hadiah. Namun, jika anda tidak memenuhi syarat yang dinyatakan di atas, kemungkinan besar anda tidak akan mendapat bayaran balik. Rakan Steam anda juga harus berhati-hati, kerana jika mereka tidak membenarkan anda mendapat bayaran balik, anda tidak bernasib baik.

Adakah perkara lain yang ingin anda ketahui mengenai topik ini? Apa pengalaman anda dengan pembayaran balik permainan Steam? Hantarkan jawapan anda di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found