TikTok: Anda Sering Mengunjungi - Penyelesaian yang Disarankan

TikTok adalah salah satu platform media sosial terbesar dan paling popular hari ini. Berjuta-juta orang di seluruh dunia mencipta kandungan yang menyeronokkan dan menarik setiap hari, dan ada juga yang membuat TikTok mencari nafkah.

TikTok: Anda Sering Mengunjungi - Penyelesaian yang Disarankan

Itulah sebabnya boleh membuat anda kecewa atau mengejutkan apabila menerima pesanan "Anda terlalu kerap mengunjungi perkhidmatan kami" dari TikTok. Kesalahan akan muncul semasa proses log masuk dan menghalang pengguna memasuki akaun mereka.

Pada dasarnya, TikTok menyekat alamat IP tertentu agar tidak mendapat akses, jadi tidak menjadi masalah jika anda mencuba log masuk dengan akaun lain. Untuk membantu, kami akan menerangkan mengapa ini berlaku dan bagaimana memperbaikinya.

Apa Erti Kesalahan "Melawat Terlalu Kerap" di TikTok

Walaupun pelbagai tindakan boleh mencetuskan TikTok untuk menunjukkan mesej ini di skrin, alasan mengapa ini berlaku - pencegahan spam - selalu sama.

Aktiviti tertentu dapat mencetuskan protokol anti-spam dalam aplikasi dan mencegah pengguna masuk ke akaun mereka. Ini adalah kaedah TikTok untuk mengurangkan akaun, komen dan suka spam.

Satu-satunya masalah ialah TikTok tidak selalu betul dalam masalah ini, dan sebilangan pengguna mendapati ketidakmampuan mereka untuk log masuk berlaku secara tidak adil. Walau bagaimanapun, sebelum kita dapat mengatasi cara anda menyelesaikan masalah ini dan bahkan menghalangnya daripada berlaku, mari kita lihat apa yang mendorong kesalahan ini.

Anda Log Masuk Terlalu Cepat

Katakan anda log masuk dan keluar dari akaun TikTok anda 20 kali berturut-turut. Itu mungkin akan menghasilkan pesan "Anda terlalu sering mengunjungi layanan kami" di layar.

Sistem anti-spam TikTok akan mendaftarkannya sebagai aktiviti yang tidak biasa dan menandakannya. Sebaik sahaja anda melihat ralat ini di halaman log masuk, tidak mungkin anda dapat mengakses akaun anda.

Sebelum percubaan masuk, anda dibenarkan menonton video TikTok secara rawak, tetapi sekarang anda juga tidak mempunyai akses ke ciri tersebut.

Anda Membuat terlalu banyak akaun

Satu lagi aktiviti yang tidak disukai, menurut TikTok, adalah membuat terlalu banyak akaun pada satu peranti. Pada dasarnya, mengakses lebih daripada satu akaun setiap hari mungkin akan dilarang masuk.

Anda mungkin melihat mesej ini dengan segera sekiranya anda membuat akaun di alamat IP awam. Mempunyai terlalu banyak akaun atau membuat akaun dalam rangkaian yang tidak selamat mungkin akan meminta TikTok menyekat alamat IP.

Anda Menggunakan Emulator

Sekiranya anda menggunakan emulator Android untuk PC (seperti BlueStacks) untuk log masuk ke TikTok, itu tidak akan berjalan lancar. Jenis emulator ini selamat digunakan dan senang digunakan dalam permainan, tetapi TikTok akan mendaftarkannya sebagai aplikasi pihak ketiga dan membuat kesalahan anda sebagai bot. Oleh itu, malangnya, mencuba masuk ke TikTok melalui emulator mungkin membawa anda ke dalam air panas di platform untuk sementara waktu.

Penyelesaian yang Disyorkan untuk Memperbaiki Kesalahan "Mengunjungi Terlalu Kerap"

Apabila TikTok memberikan anda mesej yang ditakuti ini, sepertinya ini adalah akhir dunia. Anda tidak boleh memasuki laman web ini, dan anda terus berada di skrin log masuk yang sama dengan mesej yang tidak diingini dalam fon merah, untuk mengingatkan anda akan kepentingannya. Walau bagaimanapun, terdapat beberapa penyelesaian yang boleh anda cuba.

Gunakan Peranti Lain

Ini mungkin kelihatan seperti penyelesaian pertama yang jelas untuk dicuba, tetapi itu hanya kerana memang ada. Sekiranya anda mempunyai telefon kedua atau jika anda boleh meminjam telefon lain, gunakannya untuk log masuk ke akaun TikTok anda.

Ini bukan penyelesaian tetap, tetapi mungkin ada muslihatnya jika anda tergesa-gesa untuk mendapatkan akses ke TikTok anda dan masa adalah hakikatnya.

Tukar Rangkaian

Cara lain yang sangat mudah untuk mengelilingi blok TikTok adalah beralih dari Wi-Fi ke internet mudah alih atau sebaliknya. Ingat, TikTok telah menyekat alamat IP anda, dan anda perlu menggunakan yang lain untuk mendapatkan akses ke akaun anda.

Pendekatan ini berfungsi kerana alamat IP yang diberikan ke peranti anda melalui sambungan Wi-Fi berbeza dengan alamat IP yang memberi anda sambungan selular.

Oleh itu, jika anda mengalami ralat semasa menyambung ke Wi-Fi, pastikan untuk mematikannya. Sebilangan besar peranti mempunyai suis hidup / mati Wi-Fi yang ditentukan di skrin utama.

Perkara yang sama berlaku jika anda tidak dapat masuk ke TikTok dengan sambungan data mudah alih. Pastikan anda mencari sumber Wi-Fi yang boleh dipercayai dan cuba lagi.

Gunakan Perkhidmatan VPN

Salah satu cara yang paling berkesan untuk menyamarkan alamat IP anda adalah dengan menggunakan Rangkaian Peribadi Maya (VPN.) Ini boleh berguna dua kali ganda bagi beberapa pengguna, terutama jika mereka melakukan perjalanan ke negara-negara di mana TikTok dilarang atau disensor.

Walau bagaimanapun, perkhidmatan VPN percuma mungkin tidak akan berjaya, dan anda lebih baik melanggan VPN yang boleh dipercayai. Setelah selesai, pastikan untuk memuat turun aplikasi VPN ke telefon anda dan mengakses TikTok dari IP yang sama sekali berbeza.

Nyalakan semula Penghala Anda

Sekiranya anda tidak mahu membayar VPN, tidak mempunyai akses ke peranti lain, atau bersikeras menggunakan TikTok melalui sambungan Wi-Fi, ada satu lagi kaedah penyelesaian yang boleh anda cuba.

Sekiranya Penyedia Perkhidmatan Internet (ISP) anda menawarkan IP dinamik, reboot penghala anda akan memberi anda IP baru. Beberapa ISP menyediakan IP statik, yang bermaksud ia selalu sama, tetapi yang lain membolehkan anda berubah.

Cara paling pasti untuk mengetahui jenis IP yang disediakan oleh Penyedia Perkhidmatan Internet anda adalah dengan menghubungi dan bertanya. Anda mungkin mempunyai pilihan untuk meminta IP dinamik untuk internet di rumah anda.

Oleh itu, jika anda mempunyai IP yang dinamik, pastikan anda menghidupkan semula penghala dan modem dengan betul sebelum masuk ke TikTok lagi. Inilah caranya:

  1. Cabut kedua-dua penghala dan modem anda.

  2. Tunggu sekitar 30-60 saat.
  3. Pasangkan modem.
  4. Tunggu sekurang-kurangnya satu minit lagi.
  5. Pasangkan penghala sekarang.
  6. Tunggu antara 60-120 saat.

Sekarang, cuba log masuk ke TikTok, dan semoga masalahnya dapat diselesaikan.

Kirim Rayuan ke TikTok

Sekiranya anda percaya bahawa TikTok telah melakukan kesalahan dengan mendakwa bahawa anda terlalu sering berkunjung, anda boleh melakukan sesuatu mengenainya. Ini caranya:

  1. Dari skrin log masuk, ketuk butang tanda tanya di sudut kanan atas.

  2. Dari senarai pilihan, pilih "Lain" di bahagian paling bawah.

  3. Anda akan melihat "Masih ada masalah?" mesej. Tulis dalam isu anda dan lampirkan tangkapan skrin yang mungkin anda miliki.

TikTok akan melihat rayuan anda dan memutuskan sama ada IP anda disekat secara tidak adil.

Atau Anda Boleh Menunggu

Anda juga mempunyai pilihan untuk tidak melakukan apa-apa. Sekiranya TikTok mengesan aktiviti seperti spam, anda boleh berehat dari laman web ini dan tunggu untuk melihat apakah mereka memulihkan akses.

Tidak ada jadual yang ditetapkan untuk berapa lama anda kehilangan akses ke akaun TikTok dari peranti anda, tetapi ia boleh berlangsung dari sehari hingga dua minggu.

Menggunakan TikTok Seperti Pro

TikTok mempunyai banyak kontroversi, dan mereka lebih tegas mengenai tingkah laku pengguna daripada beberapa platform media sosial yang lain. Sistem anti-spam akan melihat aktiviti-aktiviti tertentu bermasalah, walaupun itu bukan niat anda.

Terlalu banyak akaun pada peranti yang sama dan sering log masuk dan keluar akan menarik perhatian negatif dari TikTok. Juga, platform tidak senang menggunakan emulator, jadi pastikan untuk mengelakkannya.

Pengguna yang mendapat ralat "Anda terlalu sering mengunjungi perkhidmatan kami" dapat menghidupkan semula penghala mereka, menukar rangkaian, menggunakan peranti yang berbeza, dan bahkan mendapatkan VPN yang boleh dipercayai. Terdapat banyak pilihan - semuanya bergantung pada apa yang sesuai untuk anda.

Adakah anda pernah melihat ralat ini di halaman log masuk TikTok? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

Recent Posts