Cara Menghidupkan / Mematikan Kapsyen Tertutup pada Fios

Sebagai perkhidmatan hiburan / internet yang merangkumi semua, Fios membolehkan anda menonton rancangan TV dan filem anda selama berjam-jam. Dan jika anda tidak dapat menangkap setiap baris dalam GOT, kapsyen tertutup (CC) ada untuk membantu. Terlebih lagi, Fios menyediakan CC untuk permainan sukan, yang sangat berguna ketika anda menonton permainan dengan sekumpulan penyokong yang bising.

Cara Menghidupkan / Mematikan Kapsyen Tertutup pada Fios

Apa pun yang anda rasa bersalah, kaedah untuk mengaktifkan / mematikan CC di Fios cukup mudah dan anda boleh melakukan semuanya melalui alat kawalan jauh. Lihat langkah-langkah yang diperlukan di bawah.

Mengaktifkan / Melumpuhkan CC pada Fios

Langkah 1

Dapatkan alat kawalan jauh Fios anda dan tekan butang Menu biru di kiri atas.

fios-tv-alat kawalan jauh

Naik ke Tetapan menggunakan kekunci anak panah pada alat kawalan jauh, kemudian arahkan ke menu Aksesibilitas. Ini harus menjadi pilihan pertama di bawah Tetapan.

Fios Hidupkan atau matikan Kapsyen Tertutup

Langkah 2

Bergerak ke kanan ke tetingkap utama dan pilih Kapsyen Tertutup untuk mengakses semua pilihan yang ada. Senarai semua fungsi CC mungkin kelihatan agak mengagumkan pada mulanya, tetapi yang anda cari adalah Pemilihan Perkhidmatan. Ia betul-betul di bawah "Tekan OK untuk menukar pilihan Kapsyen Tertutup".

Cara Menghidupkan atau mematikan Fios Kapsyen Tertutup

Masukkan Pemilihan Perkhidmatan di tetingkap pop timbul dan pilih salah satu profil CC yang ditawarkan, CC1, CC2, CC3, dan sebagainya. Anda harus tahu bahawa kapsyen dalam bahasa Inggeris berfungsi dengan CC1 dan CC2. Sekiranya program / video menawarkan sari kata dalam bahasa lain, mereka boleh diakses dari CC3 dan seterusnya. Secara keseluruhan, terdapat 6 profil CC di Fios.

Langkah 3

Setelah anda membuat pilihan tekan OK pada alat kawalan jauh untuk mengesahkan. Kemudian anda harus menekan kekunci anak panah kanan untuk menyorot pilihan Simpan dan mengesahkan sekali lagi dengan menekan butang OK.

Fios bagaimana Menghidupkan atau mematikan Kapsyen Tertutup

Setelah anda memilih Simpan, CC akan segera muncul di bahagian bawah skrin. Sekiranya anda ingin melumpuhkan CC, kembali ke tetingkap timbul Kapsyen Tertutup dan pilih pilihan Mati.

Sesuaikan Tetapan CC pada Fios

Bagi sebilangan pengguna, tetapan CC lalai di Fios tidak berjaya. Tetapi tidak perlu risau, Fios membolehkan anda mengubah setiap butiran kecil dan mendapatkan sari kata yang sesuai dengan pilihan anda. Inilah cara untuk melakukannya.

Langkah 1

Navigasi ke menu Kapsyen Tertutup dengan alat kawalan jauh anda. Kami tidak akan mengulangi langkahnya kerana ia sama seperti yang dijelaskan sebelumnya. Anda akan dapat melihat senarai pilihan yang luas untuk mengubah CC mengikut keinginan anda. Ini mungkin memerlukan sedikit masa, tetapi anda hanya perlu melakukannya sekali sahaja.

Hidupkan atau matikan Kapsyen Tertutup

Langkah 2

Navigasi pilihan dengan kekunci anak panah dan tekan OK untuk memilih yang anda mahukan. Mirip dengan Amazon Prime Video, Fios membolehkan anda menukar tiga ciri CC - tetingkap, latar belakang, dan fon. Untuk latar belakang dan tetingkap, anda boleh menyesuaikan warna dan kelegapan, walaupun tetapan ini kelihatan juga bagus pada automatik.

Dan mengenai pilihan fon, anda boleh menyesuaikan fon agar sesuai dengan pilihan anda. Terdapat 5 tetapan fon dan ia merangkumi gaya, ukuran, kelegapan, warna, dan jenis tepi fon.

Langkah 3

Semasa anda mengubah pilihan satu persatu, jangan lupa untuk menavigasi ke kanan dan pilih Simpan. Menu CC juga dilengkapi Pembaca Mudah yang sesuai untuk mereka yang bergelut dengan sari kata lalai.

Setelah anda membuat perubahan yang diperlukan, CC akan muncul seperti yang diprogram selama didukung oleh program atau video.

Aplikasi TV Fios

Aplikasi TV Fios mudah alih boleh bertindak seperti alat kawalan jauh dan membolehkan anda menghidupkan dan mematikan CC. Agar ini berfungsi, telefon pintar / tablet anda perlu disambungkan ke rangkaian rumah yang sama dengan Fios.

Pilih ikon alat kawalan jauh, kemudian ketuk Lokasi Kotak Set-top, dan tekan * dan ikon CC di bahagian bawah. Sekiranya anda menonton video melalui aplikasi TV Fios, lebih mudah untuk menghidupkan CC. Pergi ke Tetapan, ketik Preferences, pilih Closed Captioning, dan tekan sahaja butang hidup / mati.

Nota PENTING

Anda mungkin perlu mengaktifkan CC di TV dan Fios untuk mendapatkan sari kata. Akses menu TV dan pergi ke Tetapan, kemudian arahkan ke Kapsyen Tertutup. Sebagai contoh, model Sony terkini mempunyai Kapsyen Tertutup di bawah Aksesibiliti dan yang sama berlaku untuk LG.

Kotak set-top yang menghantar definisi standard (bukan HD / 4K) mungkin tidak menyokong kapsyen tertutup. Oleh itu, disarankan untuk memeriksa keserasian sebelum anda mendapatkan set-top box atau penyesuai digital. Apabila semuanya sudah siap dan berfungsi, anda seharusnya dapat menghidupkan dan mematikan kapsyen hanya dengan menekan butang pada alat kawalan jauh Fios anda.

Nikmati Fios Ke Mana sahaja Anda Pergi

Apabila semua dikatakan dan selesai, mungkin memerlukan sedikit masa untuk memasuki semua tetapan Fios CC. Tetapi kemudian, anda mendapat sari kata yang sempurna dengan menekan butang. Anda harus tahu bahawa jika tidak ada yang membantu, penyiar mungkin tidak menghantar isyarat CC.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found