Cara Menghapus Mentions dari Twitter

Mendapatkan penyebutan di Twitter adalah kaedah terbaik untuk mengesan perkara menarik. Setiap kali rakan anda menyebut anda dalam Tweet mereka, anda boleh melihat cadangan mereka dengan mudah.

Cara Menghapus Mentions dari Twitter

Namun, pada masa-masa lain, sebutan boleh menjadi spam. Selain itu, beberapa Tweet dapat memberikan implikasi negatif tertentu terhadap anda. Betul atau tidak, tidak pernah hebat melihat perkara seperti itu. Keadaan boleh menjadi lebih buruk lagi jika Tweet menjadi jahat atau kasar. Itulah sebabnya orang ingin mengetahui apakah mereka dapat menghapus sebutan tersebut.

Bolehkah Anda Buang Penyebutan Twitter?

Satu perkara yang perlu diingat semasa menggunakan Twitter adalah bahawa semua Tweet adalah umum. Yang termasuk sebutan anda sebenarnya adalah Tweet yang dibuat oleh orang lain. Oleh itu, tidak ada cara anda boleh membuang sebutan anda sendiri.

Walaupun begitu, jika pengirimnya cukup ramah, anda mungkin menghampirinya secara peribadi. Sekiranya anda dengan sopan meminta mereka membuang sebutan anda dari Tweet tertentu, mereka mungkin mematuhi. Malangnya, itu bukan sesuatu yang akan dilakukan oleh banyak orang, terutamanya jika mereka memilih anda atas sebab tertentu.

Walaupun anda tidak dapat melakukan apa-apa mengenai sebutan yang tidak diingini, sekurang-kurangnya anda boleh menghapusnya dari senarai “Mentions” di aplikasi Twitter anda. Untuk melakukannya, anda boleh sekat penghantar atau laporkan Tweet.

Twitter

Menyekat Pengirim

Sekiranya anda merasakan bahawa seseorang itu tidak menarik perhatian anda di Twitter, anda boleh menggunakan pilihan "Sekat". Ini pada dasarnya akan menghapus semua Tweet mereka dari suapan anda, baik dan buruk.

Harap maklum, setelah anda menyekat seseorang di Twitter, mereka tidak lagi dapat mengirimi anda pesan atau mengikuti akun anda. Anda juga tidak akan menerima pemberitahuan baru dari pengguna ini dalam suapan Twitter anda lagi.

Untuk menyekat pengguna, ikuti langkah di bawah:

 1. Buka aplikasi Twitter anda.
 2. Ketik "Loceng" ikon di bahagian bawah skrin.
 3. Pilih "Sebutan" tab di bahagian atas skrin.
 4. Cari sebutan yang ingin anda hapus dari senarai anda dan ketik.
 5. Di layar seterusnya, pilih "anak panah ke bawah" di sebelah nama pengirim.
 6. Ketik pilihan "Sekat @ nama pengguna".
 7. Pemberitahuan pop timbul akan muncul. Sahkan tindakan anda dengan memilih "Sekat" butang.

Setelah anda melakukan ini, semua Tweet mereka akan hilang dari suapan Twitter anda.

Twitter Buang Penyebutan

Melaporkan Tweet atau Pengguna

Kadang-kadang anda mungkin menerima puluhan Tweet yang menyebutkan anda. Ini semua mungkin spam, jadi tidak mengapa melaporkannya. Sekiranya seseorang bertindak kasar terhadap anda atau bahkan berpotensi mengancam, itu pasti sesuatu yang harus anda laporkan.

Inilah cara melaporkan Tweet.

 1. Pertama, ketik "Loceng" ikon dalam aplikasi Twitter anda.
 2. Pergi ke "Sebutan" tab dan cari Tweet yang ingin anda laporkan.
 3. Sentuh "Anak panah ke bawah" di sebelah nama pengirim.
 4. Ketik "Laporkan Tweet."
 5. Sekarang pilih salah satu sebab mengapa anda ingin melaporkannya. Terdapat empat pilihan:
  1. Saya tidak berminat dengan Tweet ini.
  2. Ini mencurigakan atau spam.
  3. Ia kasar atau memudaratkan.
  4. Ia menyatakan niat untuk mencederakan diri sendiri atau membunuh diri.
 6. Ikuti arahan untuk pilihan yang dipilih di atas.
 7. Sahkan, dan proses pelaporan selesai.

Mentensi yang Tidak Diingini Dihapus

Semoga cadangan ini dapat membantu anda menyingkirkan sebutan yang tidak diingini. Sekiranya anda ingin menyekat atau melaporkan pengguna berniat jahat dan Tweet mereka, fikirkannya dua kali sebelum benar-benar melakukannya. Walaupun anda tidak akan menghapusnya sepenuhnya dari Twitter, sekurang-kurangnya anda boleh membuat sebutan ini hilang dari suapan anda.

Recent Posts