Cara Menggunakan Google Hangouts pada Amazon Fire Tablet

Amazon Fire Tablet berjalan di Fire OS, yang dibina tepat di atas Android. Walaupun peranti Fire OS tidak menyokong Google Play Store dan aplikasinya secara asli, anda boleh mengubahnya. Peranti Android dilengkapi dengan ekosistem Google yang sudah terpasang, sementara anda harus melalui beberapa masalah untuk mendapatkannya di Tablet Kebakaran.

Cara Menggunakan Google Hangouts di Amazon Fire Tablet

Sekiranya anda merasakan tugasnya, sertai kami kerana kami menerangkan cara menggunakan Google Hangouts di Tablet Kebakaran.

Muat turun Google Play Store di Tablet Kebakaran

Sebelum anda dapat mula menggunakan Google Hangouts di Fire Tablet, anda perlu menyiapkan Google Play Store. Oleh kerana kedai ini tidak asli dari peranti Fire, anda perlu mengaktifkan aplikasi dari sumber yang tidak diketahui.

Anda boleh melakukannya di Tetapan peranti, di bawah tab Keselamatan. Setelah melakukannya, anda perlu memuat turun beberapa fail APK agar Google Play Store berjalan. Berikut adalah pautan ke fail yang anda perlukan. Dapatkan fail APK berikut melalui penyemak imbas Sutera:

 1. Kedai Google Play.
 2. Pengurus Akaun Google.
 3. Perkhidmatan Google Play (pada tablet Fire HD 8 mulai 2017, gunakan pautan ini)
 4. Rangka Kerja Perkhidmatan Google.

Apabila muat turun selesai, anda akan melihat amaran mengenai sifat fail yang mungkin berbahaya. Sahkan mesej ini dengan OK. Fail yang disenaraikan di atas tidak membahayakan peranti anda, tetapi Fire OS harus memberi amaran kepada anda mengenai setiap muat turun pihak ke-3.

menyalakan api

Pasang Google Play Store pada Fire Tablet

Dengan semua fail APK yang dimuat turun, ikuti langkah-langkah pemasangannya:

 1. Lancarkan aplikasi Dokumen pada Tablet Kebakaran anda.
 2. Pilih tab Penyimpanan Tempatan.
 3. Buka ke folder Muat turun. Anda perlu memasang semua fail APK dari sini, mengikut urutan berikut.
 4. Ketik Pengurus Akaun Google untuk memasangnya.
 5. Seterusnya, pasang Kerangka Perkhidmatan Google.
 6. Kemudian, Pasang Perkhidmatan Google Play.
 7. Akhirnya, pasang Google Play Store.

Sekiranya anda tidak dapat memasang fail apa pun, cubalah mengunci dan membuka kunci skrin Fire Tablet anda. Ia harus memperbaiki bug dengan penyediaan fail APK. Perkara lain yang perlu diperhatikan ialah anda perlu memasang fail ini di storan tempatan Fire Tablet, bukan kad SDnya. Sebaiknya keluarkan kad SD sebelum memasang APK ini untuk memastikannya.

Gunakan Google Hangouts di Tablet Kebakaran

Akhirnya, anda boleh mendapatkan Google Hangouts di Tablet Kebakaran anda. Anda akan melakukannya seperti pada tablet Android. Namun, sebelum anda meneruskan, tunggu sekitar lima minit sehingga aplikasi Google Play Store selesai dikemas kini. Apabila kemas kini selesai, ketik aplikasi Play Store dan log masuk ke akaun Gmail anda.

Kemudian, anda boleh memasuki Google Play Store dan mencari Google Hangouts secara manual. Muat turun Hangouts dari halaman aplikasi rasmi, dan ia akan dipasang secara automatik. Anda boleh memuat turun aplikasi Google lain dengan cara yang sama.

Apabila Hangouts siap digunakan, lancarkan, dan log masuk dengan akaun Google anda. Anda boleh menggunakan aplikasi di Tablet Kebakaran anda seperti yang anda lakukan pada peranti Android. Perkara yang sama berlaku untuk aplikasi Google yang lain. Anda boleh mendapatkan Gmail, Peta Google, Google Chrome, dan banyak lagi dan biasanya menggunakannya di Tablet Kebakaran anda.

Gunakan Google Hangouts di Kindle Fire

Selamat Menggunakan Hangouts

Oleh kerana ia adalah aplikasi lintas platform, anda dapat berhubung dengan pengguna lain yang menggunakan Android, iOS, dan komputer melalui Hangouts. Anda tidak akan melihat perbezaan dalam UI aplikasi atau prestasi.

Kaedah ini tidak mungkin dilakukan sekiranya sistem operasi Fire tidak berdasarkan Android. Adakah anda berpendapat bahawa Amazon harus membenarkan penggunanya mendapatkan aplikasi Google tanpa penyelesaian ini? Adakah anda mendapat aplikasi lain selain Hangouts? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found