Cara Bermain Dengan Kawasan Lain di Valorant

Memasukkan kemahiran anda melawan pemain di seluruh dunia tidak hanya memungkinkan anda bermain dengan rakan di kawasan lain, tetapi kemenangan menjadi lebih manis jika anda dapat meningkatkan statistik anda di pentas di seluruh dunia. Sayangnya, pada Kemas kini 2.06, Riot belum menerapkan cara untuk pemain untuk bermain dalam pertandingan dengan rakan sebaya dari wilayah lain.

Cara Bermain Dengan Kawasan Lain di Valorant

Walaupun Riot Games mengatakan bahawa rancangan sedang dilakukan untuk membuka kunci wilayah, rancangan ini belum berhasil. Jadi, sehingga kemudian, cari tahu cara memotong kunci wilayah serta jawapan kepada soalan mendesak lain tentang wilayah Valorant.

Gunakan VPN Dengan Pendaftaran Baru untuk Bermain Valorant di Kawasan Lain

Seperti yang telah disebutkan sebelumnya, anda tidak dapat bermain Valorant dengan pemain di wilayah lain - sekurang-kurangnya belum. Walaupun para pembangun mempunyai rancangan untuk membuka kawasan lain, mereka nampaknya bergerak mundur dengan penghapusan pilihan wilayah di layar masuk.

Pada masa ini, anda buntu bermain Valorant di wilayah tempat anda mendaftar… atau adakah anda?

Terdapat beberapa perkara yang harus anda ketahui mengenai akaun Riot / Valorant sebelum anda mencuba kaedah ini yang disebut dalam tajuk:

1. Akaun Valorant Anda Terikat dengan Akaun Riot Anda.

Sekiranya anda pemain League of Legends (LOL) lama, anda mungkin sudah biasa dengan konsep ini kerana Riot perlahan-lahan mengalihkan akaun khusus permainan ke akaun Riot umum. Di sisi positifnya, ini memudahkan pemain untuk masuk ke katalog permainan Riot yang sedang berkembang tanpa perlu membuat akaun baru untuk setiap entri baru.

Kelemahan peralihan ini adalah bahawa semuanya terikat dengan satu akaun, dan jika anda tidak dapat menukar kawasan, itu juga bermaksud bahawa anda tidak dapat membawa senjata, kulit, dan kemahiran anda semasa anda membuat yang baru.

2. Riot secara automatik memberikan wilayah anda semasa anda mendaftar untuk akaun baru.

Tidak seperti permainan berbilang pemain lain seperti Apex Legends dan Overwatch, anda tidak boleh memilih wilayah anda semasa mendaftar untuk akaun baru. Ini adalah rahmat yang menyamar bagi beberapa pemain baru yang tidak dapat memilih tekaan. Ia juga dapat memberi manfaat kepada pemaju kerana mereka mempunyai angka yang boleh dipercayai untuk merancang pertumbuhan dengan sewajarnya.

Namun, jika anda berencana untuk berpasangan dengan rakan dari kawasan lain, permainan Riot tidak akan membolehkan anda memasuki pelayan wilayah rakan - sekurang-kurangnya belum.

3. Akaun VPN yang Diaktifkan Baru Tanpa Masalahnya.

Menggunakan VPN saat ini adalah satu-satunya cara untuk melewati kunci wilayah ketika Riot memberikan akaun baru ke pelayan wilayah. Terdapat beberapa kelemahan untuk membuat akaun dengan cara ini, jadi, anda mungkin ingin mempertimbangkannya sebelum melompat ke petunjuk Valorant VPN. Beberapa kelemahan merangkumi:

  • Anda mesti bermula dari bawah lagi. Tiada kemahiran, senjata, kulit, atau Ejen anda sebelumnya yang dibawa ke akaun baru.
  • Membuat akaun VPN baru untuk Valorant hanya berlaku untuk satu wilayah. Sekiranya anda mempunyai rakan di pelbagai kawasan, anda harus membuat akaun baru untuk setiap wilayah.

  • Anda mungkin melihat ping yang lebih tinggi daripada yang biasa anda lakukan di wilayah asal, bergantung pada wilayah mana yang anda pilih. Namun, kebanyakan pemain merasakan bahawa ini adalah kompromi yang sah sekiranya mereka bermain dengan rakan mereka.

Walaupun terdapat kesulitan ini, masih banyak pemain yang menggunakan VPN lebih baik daripada tidak bermain dengan rakan sama sekali. Sekiranya anda sudah bersedia untuk memasuki wilayah rakan dengan akaun baru yang didayakan VPN, lihat langkah-langkah di bawah:

  1. Lancarkan VPN anda dan pilih lokasi untuk akun Riot baru anda. Ingat, Riot akan muncul di mana sahaja VPN anda mengalihkan IP anda ketika pertama kali membuat akaun, jadi pilih lokasi yang sesuai dengan wilayah yang Anda inginkan.

  2. Pergi ke laman web rasmi Riot Games untuk Valorant dan tekan butang "Main Sekarang" di sudut kanan atas skrin.

  3. Di tetingkap "Get Set Up to Play" yang baru, pilih "Buat Satu" untuk membuat akun baru.

  4. Setelah anda memilih pilihan akaun baru, anda akan dialihkan ke halaman pengesahan dan akaun baru Riot. Ikuti arahan untuk membuat akaun baru.

Terdapat berbagai laporan mengenai apakah anda perlu mengaktifkan VPN ketika anda melancarkan permainan, atau hanya semasa proses akaun baru. Sekiranya anda ingin melakukan kesalahan dengan berhati-hati, tidak ada salahnya mengaktifkan VPN anda semasa bermain permainan, tetapi sebilangan pemain boleh bermain perlawanan di wilayah baru mereka tanpanya.

Sebagai alternatif, anda selalu boleh meminta Riot Games memindahkan akaun anda secara kekal ke wilayah lain. Tidak dijamin anda akan mendapat perubahan yang anda minta, tetapi jika anda mempunyai alasan yang tepat, mereka mungkin akan mengabulkan permintaan anda.

Untuk mengubah wilayah yang dikaitkan dengan Riot ID anda secara kekal, cukup pergi ke halaman sokongan di laman web Riot rasmi dan hantarkan permintaan. Ingatlah bahawa, jika secara kebetulan, Riot memutuskan untuk mengabulkan permintaan anda, perubahannya adalah kekal. Sekiranya anda mendapati bahawa anda ingin mengubah wilayah anda kembali ke kawasan semula jadi, anda perlu menunggu sehingga pembangun membuka kawasan perubahan untuk permainan atau membuat akaun yang terpisah menggunakan VPN.

Soalan Lazim

Bagaimana Anda Memeriksa Wilayah Anda Semasa?

Anda boleh memeriksa kawasan semasa untuk Riot Games dengan masuk ke akaun anda di laman web rasmi mereka. Halaman arahan akan mempunyai semua maklumat peribadi anda termasuk Riot ID dan Tagline anda.

Pergi ke bahagian kedua, yang disebut "Maklumat Peribadi" dan periksa kotak teks "Negara / Wilayah" di bawah alamat e-mel berdaftar anda. Ini adalah wilayah berdaftar anda untuk akaun Riot anda.

Bagaimana Anda Beralih Kawasan?

Pada masa lalu, anda dapat menukar kawasan di halaman akaun Riot anda untuk semua permainan mereka. Namun, sejak mereka memperbarui sistem mereka, mereka menghapus kemampuan untuk menukar wilayah, dan pemain sekarang terkunci ke wilayah yang mereka miliki ketika mereka awalnya mendaftar untuk akun mereka.

Para pemaju untuk syarikat permainan mengatakan bahawa membuka kawasan dan memberi pemain kemampuan untuk kembali ke wilayah adalah salah satu keutamaan mereka dan semestinya akan dilepaskan pada tahun 2021. Walau bagaimanapun, pada Kemas kini 2.06, keadaan pertukaran wilayah tidak berubah. Satu-satunya cara anda dapat "menukar" kawasan adalah dengan membuat akaun baru dengan VPN aktif.

Malangnya, anda tidak dapat memindahkan kemajuan atau ganjaran anda dari satu akaun ke akaun lain. Anda mesti bermula dari awal lagi untuk setiap akaun baru yang anda buat.

Anda mungkin layak untuk menukar akaun melalui Halaman Sokongan. Namun, mereka hanya membenarkan pertukaran jika wilayah anda sekarang tidak betul, dan pertukarannya kekal. Anda dapat melihat apakah anda memenuhi syarat untuk beralih wilayah dengan pergi ke halaman sokongan ini dan menatal ke bawah dan menekan butang "Periksa".

Kawasan Hop Dengan VPN yang Dipercayai

Sekiranya anda belum mempunyai VPN, terdapat banyak yang dipercayai yang tersedia dalam talian - dan jangan risau tentang bayaran VPN. Ramai pemain menggunakan percubaan percuma VPN untuk mendaftar ke akaun baru mereka dan hanya membatalkannya selepas itu. Sekiranya anda memilih untuk membeli rancangan, pastikan anda melakukan penyelidikan dan ketahui apakah pilihan anda akan berfungsi di pelbagai bidang. Tidak ada gunanya dikenakan biaya bulanan baru untuk perkhidmatan yang mungkin tidak anda perlukan setelah Riot mengubah kebijakan kunci wilayahnya.

Adakah anda menggunakan akaun yang dibuat VPN untuk bermain dengan rakan di kawasan lain? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found