Bolehkah Venmo Digunakan Tanpa Nombor Telefon? Tidak

Apabila anda membuat akaun Venmo, anda mesti mendaftar dengan nombor telefon anda. Sama ada anda memilih akaun peribadi atau perniagaan, Venmo masih memerlukan nombor telefon anda, yang anda harus segera mengesahkannya. Walaupun anda tidak dapat menggunakan polisi ini, ada cara untuk mendaftar ke Venmo dengan nombor telefon palsu.

Bolehkah Venmo Digunakan Tanpa Nombor Telefon? Tidak

Dalam panduan ini, kami akan membincangkan cara mendaftar akaun Venmo tanpa mendedahkan nombor telefon sebenar anda. Sekiranya anda ingin membuat akaun kedua pada peranti yang sama, kaedah ini juga akan berfungsi.

Adakah Menggunakan Nombor Telefon Percuma Berfungsi?

Kaedah yang paling popular untuk mengelakkan dasar pendaftaran nombor telefon adalah membeli burner phone - telefon bimbit prabayar yang boleh anda buang apabila anda selesai menggunakannya. Walaupun telefon pembakar akan membolehkan anda mendaftar untuk pelbagai perkhidmatan dan aplikasi, ia akan habis selepas beberapa bulan. Ia juga boleh menjadi mahal.

Kaedah lain yang biasa digunakan adalah mencari nombor telefon palsu rawak di Google. Walaupun kaedah ini cepat dan praktikal, kaedah ini mungkin tidak berfungsi untuk setiap aplikasi dan perkhidmatan yang ingin anda daftarkan.

Terdapat cara yang lebih mudah untuk menyelesaikan keperluan nombor telefon Venmo. Aplikasi hebat yang boleh anda gunakan untuk ini adalah DoNotPay. Aplikasi ini berfungsi seperti telefon pembakar, kerana ia memberi anda nombor telefon palsu yang boleh anda gunakan untuk mendaftar ke akaun Venmo.

Anda bukan sahaja dapat menggunakan aplikasi ini untuk Venmo, tetapi aplikasi lain yang memerlukan anda memberikan nombor telefon anda. Pada dasarnya menghasilkan nombor telefon sementara yang akan habis selepas anda menggunakannya. Inilah cara anda boleh menggunakannya untuk mendaftar ke akaun Venmo:

 1. Daftar untuk DoNotPay pada penyemak imbas anda. Anda boleh menggunakan alamat e-mel atau nombor telefon anda.

 2. Pilih tab "Telefon Pembakar".

 3. Ketik "Venmo" apabila anda ditanya aplikasi mana yang memerlukan nombor telefon anda.

 4. Ketuk pada butang "Buat Nombor Sementara".

Anda akan mendapat nombor telefon sementara yang boleh anda gunakan selama 10 minit. Inilah yang perlu anda lakukan seterusnya:

 1. Buka aplikasi Venmo pada telefon anda.

 2. Masukkan alamat emel anda.

 3. Masukkan nombor telefon sementara anda.

 4. Buat kata laluan.

 5. Sahkan nombor telefon pada aplikasi DoNotPay.

Selepas nombor telefon sementara anda tamat, anda tidak akan dapat menggunakannya lagi. Namun, kerana anda sudah mengesahkannya, anda tidak akan memerlukannya. DoNotPay akan menghasilkan nombor telefon sementara beberapa kali dalam sebulan, sekiranya anda ingin mendaftar untuk aplikasi atau perkhidmatan lain.

Anda juga boleh menggunakan laman web Terima SMS jika anda tidak mahu memberikan nombor sebenar anda. Perkhidmatan ini adalah percuma, dan membolehkan anda menerima pesanan teks dan mel suara secara dalam talian. Apa yang hebat dari laman web ini ialah dapat menerima mesej dari seluruh dunia. Ini juga tidak mempunyai batasan berapa banyak mesej yang dapat anda terima setiap hari.

Menggunakan laman web ini agak mudah. Inilah cara anda menggunakannya untuk menerima pesanan teks pengesahan dari Venmo:

 1. Pergi ke laman web Terima SMS.

 2. Tatal ke bawah untuk mencari nombor yang berasal dari negara anda.

  Catatan: Oleh kerana Venmo hanya bekerja di AS, anda perlu mencari nombor AS.

 3. Klik pada butang "Buka" ketika anda memilih nombor.

 4. Gunakan nombor sementara untuk mendaftar ke Venmo.

Setelah Venmo menghantar kod pengesahan ke nombor telefon sementara, anda akan menerimanya di laman web Terima SMS. Pastikan anda memuat semula halaman sehingga anda mendapat mesej.

Sekiranya anda menatal ke bawah pada halaman perincian nombor telefon sementara, anda akan melihat senarai 50 mesej terakhir yang diterima oleh nombor palsu anda. Terlebih lagi, anda akan melihat kandungan setiap mesej (misalnya, "Kod WhatsApp 401-572."). Walaupun ciri ini sangat berguna, ingat bahawa mesej yang akan anda terima dari Venmo akan ada dalam senarai itu. Oleh itu, orang seterusnya yang menggunakan nombor telefon sementara yang sama dengan anda akan dapat melihat mesejnya.

Bolehkah Anda Mempunyai Dua Akaun Venmo Dengan Nombor Telefon yang Sama?

Walaupun Venmo tidak membenarkan anda memiliki dua akaun dengan nombor telefon yang sama, anda boleh menyelesaikan masalah ini menggunakan kaedah nombor telefon sementara. Anda boleh menggunakan salah satu daripada dua perkhidmatan yang disebutkan di bahagian sebelumnya - aplikasi DoNotPay atau laman web Terima SMS.

Walau bagaimanapun, anda juga perlu mempunyai dua alamat e-mel yang berasingan untuk dua akaun Venmo. Sekiranya anda sudah mempunyai dua atau lebih alamat e-mel, maka anda tidak perlu mengambil langkah tambahan. Sekiranya anda hanya mempunyai satu, maka buatlah alamat e-mel yang lain. Anda boleh mendaftarkan dua alamat e-mel ke nombor telefon yang sama.

Dari segi akaun bank, memiliki dua akaun Venmo sangat berguna apabila anda mempunyai dua akaun bank. Anda boleh menggunakan aplikasi Venmo untuk memindahkan wang dari satu akaun ke akaun lain. Tetapi bagaimana dengan akaun bank bersama? Venmo sebenarnya membenarkan dua pengguna Venmo untuk mendaftar akaun bank yang sama. Perlu diingat bahawa hanya dua akaun Venmo yang boleh mempunyai akaun bank berdaftar yang sama. Lebih dari itu tidak akan dibenarkan.

Lindungi Privasi Anda Semasa Mendaftar ke Venmo

Walaupun anda harus memberikan nombor telefon semasa anda mendaftar untuk akaun Venmo, nombor tersebut tidak semestinya merupakan nombor telefon anda. Terdapat beberapa cara untuk mengatasi polisi pendaftaran telefon Venmo. Anda boleh mendapatkan telefon bimbit, mencari nombor palsu di Google, atau menggunakan aplikasi yang akan menghasilkan nombor telefon sementara untuk anda.

Adakah anda pernah mendaftar untuk akaun Venmo dengan nombor telefon palsu? Kaedah apa yang anda gunakan untuk mendapatkannya? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found