Cara Menggunakan Radar di War Thunder

Pada tahun 2020, War Thunder menerima kemas kini yang membawa fungsi radar ke beberapa kenderaan tempur. Radar sangat penting untuk mengesan musuh, mengesannya, dan banyak lagi. Dengan banyak ciri yang berbeza, tidak hairanlah beberapa pemain sukar untuk menguasainya.

Cara Menggunakan Radar di War Thunder

Namun, kami mengumpulkan maklumat mengenai beberapa sistem penargetan radar penting di War Thunder. Teruskan membaca untuk mengetahui cara mereka bekerja dan kaedah operasi mereka.

War Thunder: Cara Penggunaan Radar

Pesawat di War Thunder mempunyai radar pengesanan sasaran atau radar pengesanan sasaran. Sebilangan besar pesawat dipasang dan bekerjasama. Pesawat peringkat tinggi cenderung hadir dengan radar canggih untuk memberi kelebihan kepada pemain berbanding model lain.

Radar pengesanan sasaran akan menambahkan paparan radar dan kompas pada paparan kepala atas apabila anda menghidupkannya. Radar jenis ini hanya akan menunjukkan pesawat yang ramah dan musuh dan di mana mereka berada. Kompas juga mempunyai anak panah yang menunjukkan arah pesawat anda yang lain.

Beberapa radar pengesanan sasaran lanjutan pada pesawat peringkat tinggi mempunyai ciri yang lebih baik, termasuk pengimbas kawasan yang lebih baik dan jarak yang lebih luas.

Sebaliknya, radar penjejakan sasaran lebih baik daripada radar pengesanan sasaran kerana mereka mengunci musuh dan memberitahu anda tentang keberadaan mereka. Anda harus mengunci sasaran secara manual agar kotak hijau muncul di atas musuh. Walaupun radar pelacak dapat terkunci, mereka cenderung mempunyai jarak yang lebih pendek, dan beberapa faktor dapat mengelirukan sistem penyasaran.

Beberapa radar seperti AN / APG-100 menggunakan antena radar yang sama untuk mengesan dan mengesan. Walau bagaimanapun, anda mesti beralih antara kedua-dua mod. Sekiranya anda melacak dan mengunci sasaran, fungsi radar carian akan dilumpuhkan.

Kenderaan darat SPAA juga mempunyai radar, yang agak serupa dengan radar udara. Radar ini juga mampu mengesan dan mengesan, bergantung pada kenderaan.

Sistem radar aktif adalah perkara yang sering dihadapi oleh pemain pada kenderaan SPAA. Sebilangan besar dari mereka mempunyai dua radar yang berasingan, satu untuk mengesan dan yang lain untuk pengesanan. Yang lain telah menggabungkan radar seperti AN / APG-100, di mana anda mesti beralih antara kedua-dua mod dengan bijak.

Radar lain pada kenderaan SPAA hanyalah pengintai jarak jauh. Ini tidak menjejaki kenderaan musuh, tetapi anda akan menggunakannya untuk mengira jarak antara anda dan mana-mana sasaran. Anda boleh menganggapnya sebagai radar carian manual.

Untuk kedua-dua pesawat dan kenderaan SPAA, kawalan untuk mengaktifkan radar adalah "Alt + R." Gabungan kunci "Alt + F" membolehkan anda mengunci sasaran terdekat atau terpilih. Untuk memilih sasaran untuk dikunci, anda perlu menekan "Alt + T."

War Thunder: Cara Menggunakan Radar Gunsights

Senjata api radar adalah jenis penglihatan yang berbeza dengan tembak-menembak giroskopik khas di pesawat. Tidak semua pesawat mempunyai mereka, tetapi anda boleh jenis pesawat yang anda miliki.

Senjata api giroskopik standard memerlukan juruterbang untuk memanggil jarak jauh secara manual, tetapi tembakan senjata api radar akan melakukannya secara automatik. Selagi anda mengarahkan sasaran, senjata api radar akan menangani panggilan untuk anda.

Senjata api ini berfungsi paling baik dalam mod orang pertama. Dalam mod orang ketiga, mereka hanya berfungsi untuk memberitahu anda jika ada musuh di luar awan tebal di depan.

Berikut adalah langkah-langkah untuk menggunakan senjata api radar anda:

 1. Pilih pesawat dengan senjata api radar.

 2. Pergi ke pertempuran.

 3. Tekan Alt + F untuk menghidupkannya jika penglihatan senjata api radar mati.

 4. Anda akan melihat segitiga hijau di HUD anda semasa radar senjata api dihidupkan.

 5. Sekiranya anda mahu mematikannya, tekan Alt + F sekali lagi.

War Thunder: Cara Menggunakan Peluru berpandu Radar

Peluru berpandu radar separa aktif (SARH) diperkenalkan kepada War Thunder dalam kemas kini Raining Fire. Peluru berpandu ini direka untuk pertempuran udara ke udara, yang menghilangkan kenderaan SPAA daripada melengkapkannya sepenuhnya. Walaupun peluru berpandu SARH cukup berkesan dalam tindakan, tidak ada senjata yang sempurna di War Thunder.

Pertama, kita akan membincangkan bagaimana peluru berpandu SARH berfungsi. Sebagai juruterbang, anda harus mengesan sasaran anda secara manual dan berterusan. Prosedur ini diperlukan setelah anda melancarkannya di pesawat musuh. Peluru berpandu itu terkunci dengan sendirinya, menjadikan sasaran menembak sebagai usaha kolaborasi antara juruterbang dan hulu ledak.

Peluru berpandu SARH akan mengejar sasarannya dan mengekalkan jarak jauh atau pengesanan kelajuan yang optimum. Anda boleh yakin bahawa unit lain di kawasan itu tidak akan mengalihkan perhatiannya dan menyebabkannya tidak berfungsi. Namun, mereka boleh ketinggalan kerana isyarat yang dipantulkan dari permukaan, termasuk air.

Tidak semua peluru berpandu SARH berfungsi dengan cara yang sama. Ada yang kebal terhadap isyarat yang dipantulkan, dan yang lain menggunakan pendekatan yang berbeza untuk mengesan. Anda harus mempelajari selok-beloknya dan mempraktikkan teknik penjejakan anda untuk mencapai hasil terbaik, tidak kira peluru berpandu.

Hulu ledak SARH tertentu seperti Matra R.530 dan R-3R bergantung pada jarak ke rumah dengan menggunakan pesawat musuh. Dengan kepala pelindung ini, anda boleh mengunci sebelum melepaskan tembakan dan mengabaikan pesawat atau isyarat terpesong dengan selamat. Anda harus berada di ketinggian sederhana atau tinggi untuk menggunakan peluru berpandu SARH ini, lebih baik berada di atas atau di atas musuh.

AIM-7D / E dan beberapa yang lain menggunakan kecepatan radial sasaran dan kesan Doppler ke rumah dengan pesawat atau helikopter. Hulu ledak ini juga dapat mengabaikan sasaran dan isyarat lain. Pada sisi negatifnya, anda hanya dapat mengunci sasaran setelah dilancarkan, dan jarak penguncian lebih pendek.

Lebih baik mengarahkan musuh di atas anda untuk mengelakkan isyarat memantul dari permukaan Bumi untuk kedua-dua jenis peluru berpandu. Semakin banyak anda berlatih menggunakan peluru berpandu SARH, semakin mudah untuk menyerang pesawat musuh dan pesawat lain.

War Thunder: Bagaimana Menggunakan Radar M163?

M163 secara teknikal tidak mempunyai radar seperti kenderaan atau pesawat SPAA yang lain. Walau bagaimanapun, ia mempunyai pengintai radar AN / VPS-2 yang dilengkapi.

Untuk menggunakan pengintai radar M163, ikuti langkah berikut:

 1. Pergi ke pertempuran dengan M163.

 2. Arahkan senjata api kenderaan.

 3. Matlamat pesawat musuh.

 4. Tekan Alt + F sehingga pencari jarak melaporkan jarak antara anda dan pesawat.

 5. Ulangi jika perlu atau berhenti mengarahkan pandangan ke bawah.

War Thunder: Cara Menggunakan Radar F86

Jet tempur F-86F-25 dilengkapi dengan radar pencari jarak jauh yang disebut AN / APG-30. Radar ini tidak benar-benar mengesan atau mengesan pesawat musuh seperti radar pesawat yang lebih baru. Sebagai gantinya, ia memaparkan jarak pesawat yang anda inginkan.

Langkah di bawah akan menunjukkan cara menggunakan radar ini:

 1. Semasa menggunakan F-86F-25, arahkan pemandangan.

 2. Pastikan sasaran anda berada di kawasan silang dan kawasan pengimbasan.

 3. Tekan Alt + F sehingga anda melihat jarak ke sasaran anda.

Radar pencari jangkauan AN / APG-30 tidak mengira petunjuknya tetapi hanya menunjukkan kepada anda ke mana pusingan anda dan sejauh mana musuh berada. Ia juga tidak mengambil kira pergerakan musuh.

Jarak ke Musuh ialah 3 Kilometer

Di War Thunder, radar memainkan peranan penting dalam menargetkan, mengesan, dan mengesan pergerakan musuh. Dengan banyak jenis radar, baik di udara maupun di darat, pemain mesti menguasainya untuk bertarung dengan berkesan. Tempur tidak pernah sama sejak radar masuk ke dalam gambar.

Adakah anda sering menggunakan radar di War Thunder? Apa radar kegemaran anda dalam permainan? Beritahu kami pendapat anda di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found